ye-logo.v1.2

У Хмельницькому повним ходом готуються до Нового року

Культура 3281
Зовсім скоро новорічні красуні порадують хмельничан.
Зовсім скоро новорічні красуні порадують хмельничан.. Фото: clip.dn.ua

На майдані Незалежності монтують головну новорічну ялинку міста.

Роботи з монтажу зеленої красуні розпочали працівники комунального підприємства із зеленого будівництва та благоустрою міста. Встановлюється 26-метровий металевий каркас, який незабаром зазеленіє розкішними гілками з 380 спеціально вирощених ялинок, завезених з Державного підприємства “Хмельницьке лісомисливське господарство”.

Як повідомляє Хмельницька міська рада, під лісовою красунею буде споруджено сцену. Новорічні вогні на головній ялинці Хмельницького засяють 19 грудня, у день Святого Миколая, о 16.00. Урочистому відкриттю головної ялинки передуватиме не менш цікаве дійство – новорічний марш-парад казкових героїв. З 15.00 години костюмована колона прямуватиме центральними вулицями міста від кінотеатру ім.Т. Шевченка до майдану Незалежності України.

Комунальне підприємство “Міськсвітло” подбає про те, щоб головна героїня новорічних свят була яскравою, як і в попередні роки, освітить її 27 чотириканальними тридцятиметровими гірляндами, які складаються з понад 700 різнокольорових електричних енергоощадних лампочок та трьомастами метрами шнура “Дюралайт”, який теж світитиметься різними кольорами. Виграватиме вся ця сяюча конструкція шістдесятьма чотирма комп’ютерними програмами. А ще головна ялинка міста убереться в понад 900 різноманітних прикрас: кольорових кульок та звірят, зірочок та сніжинок, а також 500 дощиків тощо.

Не менш красиві збірні ялинки, заввишки 14 метрів, кожна з яких складатиметься з понад ста природних ялинок, також милуватимуть око хмельничан у центрі міста – на розважальному майданчику поблизу кінотеатру ім. Т. Шевченка та у мікрорайоні “Виставка”, поблизу колишнього кінотеатру “Сілістра”. Загалом для складання трьох ялинок-конструкторів з Хмельницького лісомисливського господарства завезено понад 730 ялинок. Щоб зелені красуні виглядали розкішно й урочисто, працівники господарства вибирали молоді рівні деревця заввишки від одного до п’яти метрів. Традиційно встановлюватимуться ялинки у мікрорайонах міста.

Щоб святкові новорічні ялинки були вчасно змонтовані та святково прикрашені дбають відповідні служби міськвиконкому.

Окрім 2000 іграшок зелені красуні прикрашатимуть вироби, які власноруч виготовлять школярі міста. У рамках новорічних заходів триває конкурс на краще виготовлення новорічної маски та ялинкової іграшки серед учнів відділів та класів образотворчого мистецтва шкіл естетичного виховання та загальноосвітніх закладів міста “Новорічний маскарад”. Учні, творчі роботи яких буде визнано кращими, отримають грамоти та дипломи.
Вперше новорічна ялинка з металевим каркасом з’явилася на майдані Незалежності на початку нового тисячоліття – 2001 року.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую