ye-logo.v1.2

Гребенщиков привіз секс-символ, коня і заспівав «Губернатора» (ВІДЕО)

Культура 4072

3 жовтня у Хмельницькому відбувся концерт гурту «Акваріум». До нас музиканти приїхали з Одеси, а після нас їх побачить віницька публіка.

Холодний зал Хмельницької обласної філармонії наповнювався прихильниками легендарного гурту "Акваріум" і його не менш легендарного лідера Бориса Гребенщикова. Паралельно, зал наповнювався ароматом дорогих парфумів, змішаних з ледь відчутними нотками коньяку і цигарок.
Тим часом, на сцені освітленій тьмяним кольоровим світлом, бігають в останніх приготуваннях кремезні бородаті чоловіки: доналаштовують звук, замінють одну гітару на іншу, розкладають кожному музиканту таблички зі списком пісень...
Перші аккорди... Вимкнули світло... Оплески... Концерт стартував.. і хоч перша пісня була «Древнерусская тоска», але сумувати на концерті не довелося. Особливо гаряче, не просто на ура, а шаленими оплесками і жартами-репліками, хмельницька публіка сприйняла нову пісню «Губернатор», яку гурт виконав однією із перших. «Губернатор, как сладко пахнет дым. Не долго губернатор осталось оставаться молодым...», - вже після першого куплету затягували найпалкіші прихильники чи то гурту, чи губернатора.
У сет-лист концерту потрапили пісні з самих різних етапів життя і творчості Акваріума. Були нові пісні, як «Палёный виски и толчёный мел», а були й раритети, яким років по десять-двадцять. Змінювалася і стилістика виконання: від веселих танцювальних таких як «Не пий вина Гертруда», до тихих і спокійних, як «Серебро Господа моего».
«Приємно вражений вашою реакцією на пісні, які не грав уже років 25. Дякую, мені з вами дуже комфортно, тепло і спокійно», – зізнався зі сцени артист. Це були чи не усі слова, які він «кинув» зі сцени...решту часу лише співав.
Ще раз, коли артист перервав спів і заговорив, коли представлял своїх колег, музикантів. Одного з них Гребенщиков назвав секс-символом.
Та не на всіх легендарний рок-гурт справив враження.
"Якісь бородаті дядьки з неаккуратним волоссям", – охарактеризувала музикантів дівчинка років 14-15, яка прийшла на концерт з атками.
"Але ці дядьки – це ціла епоха у розвитку рок-музики не лише країн колишнього Радянського Союзу, але й світу", – аргументував батько.
... Тим часом концерт тривав, пісні лилися як зі сцени, так і з залу.
«Концерт смілииво можна назвати камерним, незважаючи на великий, холодний і заповнений зал філармонії, – поділився враженнями 38-річний Олександр. – Бо це він, Гребенщиков коли співає, ніби до одного тебе, навіть якщо дивиться крізь темні окуляри».
... Насправді так і є. Це він, Гребенщиков, посміхається лише куточками вуст коли виграє на своїй гітарі черговий віртуозний аккорд. Це він змінює порядок пісень під настрій публіки, показуючи музикантам на мігах, яку саме вони мают виконувати наступною. Це він, як і кожен учасник його команди, кайфує від того, що виробляє з «семи нот голосом та інструментом» і передає той кайф до залу.
За усім дійством протягом концерту спостерігали, окрім понад півтисячі прихильників легендарного БГ, охоронці і ... мідний кінь, встановлений посеред сцени, поміж музичного оббладнання.

P.S. Нагадаємо, група «Акваріум» в нинішньому складі припиняє своє існування. Про це лідер колективу Борис Гребенщиков заявив у березні цього року у російських ЗМІ.
За словами БГ, «великий тур, який тривав 23 роки підійшов до кінця».
«Все. Вистачить. Ми були занадто доступні 23 роки. Ми йдемо під радар, кудись в партизани ... Від мене залишиться тільки голос. Мене бачити ніхто не буде », - сказав БГ.
 

Автор Маша Кудряша

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую