ye-logo.v1.2

Суд почав розглядати кримінальну справу щодо нардепа Лабазюка, якого обвинувачують у підкупі топпосадовців

Політика 1995 1
Перше судове засідання щодо цієї справи відбулося вчора, 17 липня
Перше судове засідання щодо цієї справи відбулося вчора, 17 липня. Фото: Олег Новіков

Досудове розслідування завершили у січні цього року.

У Вищому антикорупційному суді розпочали розгляд справи стосовно народного депутата з Хмельниччини Сергія Лабазюка і його спільника, який обвинувачують у спробі підкупу топпосадовців у сфері відновлення. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Перше судове засідання щодо розгляду цієї справи по суті відбулося вчора, 17 липня. Під час нього прокурорка САП виклала короткий виклад обвинувального акту та виступила зі вступною промовою. Своєю чергою сторона захисту також розпочала виступи зі вступними промовами.

Наступне засідання призначили на 14 серпня.

Що відомо про кримінальну справу щодо нардепа Лабазюка

Згідно з матеріалами справи, у серпні 2023 року нардеп звернувся до топпосадовця Міністерства відновлення з проханням надати його компанії підряди з відбудови інфраструктурних об'єктів на 1 мільярд гривень. За це пообіцяв «винагороду» у розмірі 3-5% від вартості кожного підряду. Для узгодження подальших домовленостей народний обранець також залучив директора компанії Дениса Назімова.

«Після надходження 50 мільйонів гривень за підряд з відновлення зруйнованого мосту в одному з регіонів України Сергій Лабазюк передав через довірену особу викривачу-топпосадовцю обіцяний відсоток у сумі 150 тисяч доларів США. Передача неправомірної вигоди відбулась на паркінгу одного зі столичних супермаркетів, а гроші знаходились у китайській шкатулці», – йшлося в повідомленні НАБУ.

21 листопада 2023 року у Сергія Лабазюка провели обшуки та висунули йому підозру. 28 листопада ВАКС задовольнив клопотання прокурорів та ухвалив рішення взяти Лабазюка під варту до 21 січня 2024 року з можливістю внесення застави у 40 мільйонів 260 тисяч гривень. Тоді ж нардеп заперечив факт злочину та заявив, що позичатиме кошти на заставу. 

Вже 29 листопада нардеп вийшов із СІЗО під заставу. Водночас на нього поклали низку обов'язків. Зокрема, Сергію Лабазюку заборонили спілкуватися зі свідками — міністром інфраструктури Олександром Кубраковим і нині колишнім головою Державного агентства відновлення Мустафою Найємом, а також підозрюваним — керівником ТОВ «Ю Ар Ді Українські дороги» Денисом Назімовим, і водієм, який передавав «китайський подарунок».

Досудове розслідування завершили у січні 2024.

Читайте також: Обіцяли побудувати котеджне містечко: членів будкооперативу з Хмельниччини підозрюють у привласнені 12,5 мільйона гривень

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую