ye-logo.v1.2

Фольклорний гурт “Ладовиці” випустив диск із колядками і щедрівками

Культура 4160
з архіву колективу
Фото: з архіву колективу

Презентація альбому відбудеться сьомого листопада.

У збірку під назвою “А Божая мати по світу ходила” увійшли колядки, щедрівки та духовні псалми у виконанні гурту — усього 16 пісень. Записували диск на студії у Хмельницькому.
Молодіжний фольклорний гурт “Ладовиці” довго очікував на вихід у світ цього диска. Адже колектив за 20 років існування назбирав чимало матеріалу в етнографічних експедиціях, а записав лише одну збірку із піснями (“Бакота”, 2001 рік).
“Нам допомагало багато людей. Обкладинку для диску розробляла молода талановита дизайнерка Анна Азаренко, яку надихнула витинанка із зображенням Божої Матері, - розповідає учасниця гурту Ірина Волошина. - Сподіваємось, що вихід у світ альбому стане вдалим, і нам вдасться записати ще декілька дисків автентичного фольклору”.
Під час презентації “Ладовиці” не лише розповідатимуть про свою діяльність, а й співатимуть та виконуватимуть обряди.
“Усі охочі зможуть насолодитись живим виконанням пісень з альбому та придбати для себе та близьких примірник, який стане прекрасним подарунком до Різдвяних свят”, - каже керівник молодіжного фольклорного гурту “Ладовиці” Ірина Телюх.
Презентація відбудеться 7 листопада, в четвер, о 15:00 у приміщенні мистецького відділу юнацької бібліотеки. Вхід вільний.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую