ye-logo.v1.2

Про «видатних нечестивців» Андруховича покажуть у Кам’янці-Подільському

Культура 2755

Виставу «Альберт, або Найвища форма страти», створену на основі неопублікованого оповідання Юрія Андруховича, покажуть 27 лютого.

У мультимедійному оповіданні братимуть участь сам Андрухович у ролі оповідача, Уляна Горбачевська – голос, та Марк Токар - контрабас, голос. Повідомляє сайт Тheinsider

Ідея такого поєднання належить Олі Михайлюк — для того, щоб оповідання стало живим, творці використовують звук, музику, зображення.

Дія відбувається на тлі чорно-білої графіки — ілюстрацій Анатолія Бєлова. Під час дійства з ними працює vj-group CUBE.

"Альберт" дивує перш за все простотою й доступністю. Крізь нього не потрібно продиратися, проте його потрібно відчувати. Його не потрібно розшифровувати, проте його варто додивитися до кінця", - говорить письменник Сергій Жадан.

Прем’єрні покази відбулися на найбільших українських фестивалях — АртПоле, Meridian Czernowitz та ГогольFest.

Сам Юрій Андрухович про виставу каже, що «Вистава «Альберт» створена за однойменним оповіданням, що колись увійде до збірки про видатних нечестивців усіх часів.
«У центрі нашого дійства — історія Альберта Вироземського, шахрая і злодія. Щоб уникнути смертної кари, він погодився віддати душу дияволу, але підписана кров'ю угода чомусь не спрацювала — й певного осіннього дня року 1641-го його було привселюдно спалено посеред львівської площі Ринок. Історію Альберта ми намагаємося розіграти в дусі середньовічного мораліте, залишаючи у фіналі знаки запитання, що стають знаками надії», – пояснює автор.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую