ye-logo.v1.2

Мережаний світ Шевченківського слова

Культура 2291
автора
Фото: автора

В Хмельницькому обласному науково-методичному центрі культури та мистецтв 28 травня завершилася виставка витинанок «Мережаний світ Шевченківського слова», присвячена 200-річчю з дня народження Тараса Шевченка.

У конкурсі на кращу витинанку, який відбувся в межах виставки, взяли участь 170 учасників з 12 різних куточків Хмельницької області. Було обрано 31 переможця, яких урочисто вітали в музеї.

Роботами, виставленими у двох виставкових залах, усі бажаючі могли насолоджуватися впродовж місяця.

«Організатори мистецького проекту не планують на цьому закривати виставку. Навпаки, далі вона подорожуватиме різними виставковими центрами Хмельниччини. Роботи дуже оригінальні, вони поєднали в собі багато стилів та течій», – розповідає один з членів журі, Валентин Ільїнський.

«Це мій перший досвід у такому конкурсі. Представлена робота цікава тим, що я використовувала не тільки мистецтво витинанки, але й аплікацію. Працювала над полотном близько двох тижнів. Хоча робота клопітка, але дуже захоплююча», – ділиться враженнями переможниця конкурсу Ірина Хижа, студентка Кам’янець-Подільського коледжу культури і мистецтв.

Катерина ГРИЦАЙ.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую