ye-logo.v1.2

Сюжети Другої світової у мініатюрі: хмельничанам показали крихітні моделі бойової техніки (ФОТО+ВІДЕО)

Культура 3516

Автор колекції максимально точно відтворив найдрібніші деталі військової техніки.

Сьогодні, 16 лютого, у Хмельницькому відкрили виставку військової мініатюри «WW2micro. Друга світова в мініатюрі». Хмельничанам презентували двадцять композицій, кожна з яких має окремий сюжет, присвячений темі Другої світової. 

Автор колекції – Геннадій Совва. Чоловік працює залізничником, помічником машиніста, а у вільний час створює зменшені копії військової техніки. Більше десяти років він працював над колекцією. Сьогодні ж вперше виставив свої роботи на загал. До цього часу усі композиції разом з ліжком та диваном тиснулися в одній кімнаті його домівки.

За словами майстра, він ще в дитинстві захоплювався конструюванням моделей літаків, пізніше почав цікавитися моделями військової техніки. «Мама мені в дитинстві розказувала, як при німцях жила і це мені в душу запало. Тепер у мініатюрі в себе вдома бачиш шматочки Другої світової війни, - говорить автор. - Мене захоплює це заняття, так я працюю і відпочиваю одночасно. Сподіваюся, що на цьому не зупинюся».

"Другий штурм Харкова"

Серед матеріалів, з яких виконані роботи – глина, гіпс, пінопласт. Рослини зроблені з коріння дерева, листя з мочалки, сніг із соди. Модельки машин Геннадій купував, потім їх клеїв, фарбував.

«Якої майстерності потребує нанесення слідів експлуатації, ефекту старіння, імітування вм’ятин та подряпин, - розповідає директор музею історії міста Хмельницький Галина Барабаш. - У результаті копіткої праці виходять справжні шедеври: збірні зменшені копії військової техніки, а також сюжетні композиції, адже в кожній мініатюрі – частинка його душі».

Щоб вірно відтворити події, автору довелося вивчати ще й історичні дані

Виставка військової мініатюри вдало доповнена плакатами часів Другої війни. За словами Галини Іванівни, таким чином вони хотіли показати війну між двома тоталітарними режимами, які загубили мільйони життів.

Виставка військової мініатюри «WW2micro. Друга світова в мініатюрі» триватиме до 24 березня. Вартість вхідного квитка – 9 гривень, пільгового ( для школярів, студентів і пенсіонерів) – 6 гривень.

"Ремонт"

"Райцентр"

Автор створив також кремезний німецький локомотив

Майстер вдихнув життя у маленькі фігурки

"Клуб тракторист"

 Ілюстрації показують однакові методи двох тоталітарних режимів

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую