ye-logo.v1.2

Хмельничанам покажуть колективний портрет міста

Культура 1822
В процесі підготовки до виставки
В процесі підготовки до виставки. Фото: facebook

В арт-центрі "MASLO" відкриють виставку трьох відомих фотографів.

Наприкінці лютого у Хмельницькому проходила Міжнародна фотографічна резиденція галереї "Maslo". Під час резиденції троє відомих фотографів – Valeriy Miloserdov (Україна), Маріуш Форецкі (Польща) та Олексій Шинкаренко (Білорусь) створювали нові роботи, в яких намагались відобразити різні грані життя у Хмельницькому. Як повідомляють в арт-центрі, проект має за мету познайомити мешканців Хмельницького з сучасною документальною фотографією через унікальний колективний портрет міста. Результати резиденції можна побачити під час підсумкової виставки, що відкриється 1-го березня в галереї "Maslo".

Учасники резиденції розкажуть про проект і поділяться результатами своїх напрацювань.

Валерій Мілосердов (Україна)

Працював фотокореспондентом у виданнях «Киевские ведомости», «Дзеркало тижня», фоторедактором – «День», «Коммерсантъ-Украина», «Сегодня». Наразі – фотограф у фонді ІЗОЛЯЦІЯ. Його серія документальних фотографій «Покинуті люди» про життя шахтарів Донбасу отримала спеціальну премію журі фестивалю візуальних мистецтв Images (1995, Веве, Швейцарія).

Маріуш Форецкі (Польща)

Народився 1962 року. Фотограф-документаліст. Фіксує зміни у Польщі після 1989 року. Видавець журналу про документальну фотографію «5 klatek». Відомий репортажами з останнього дня захисту Будинку уряду в Чечні (1995), землетрусу у Вірменії (1988), президентських виборів у Білорусі (2001), чисельними фоторепортажами про життя Польщі.

Олексій Шинкаренко (Білорусь)

Народився і живе в Мінську, Білорусь. Фотограф, куратор, дослідник. Засновник і керівник «Центру фотографії» і Школи фотографії, лабораторії «Coloroom». Куратор Національного павільйону Білорусі на Венеційській бієнале 2015 року.

Урочисте відкриття виставки "Maslo Photo Residency" відбудеться завтра, 1 березня, в арт-центрі "MASLO" (Старокостянтинівське шоссе 20/3). Початок о 19:00. Вхід вільний.

Відкриття вже завтра

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую