ye-logo.v1.2

Якщо 30 мільйонів гривень на еко-музей не використає Кам'янець, вони перейдуть до Сатанова

Культура 2091
Місцеве керівництво до вересня 2018 року повинно визначитися, чи потрібна Кам
Місцеве керівництво до вересня 2018 року повинно визначитися, чи потрібна Кам'янцю така інвестиція, інакше кошти перейдуть у Сатанів, наступному претенденту на грант. Фото: klyuch.com.ua

Національний природний парк «Подільські Товтри» виграв грант.

Кам'янець-Подільське видання "Ключ" повідомляє, що Національний природний парк «Подільські Товтри» виграв грант на отримання європейських коштів у розмірі 30 мільйонів гривень для будівництва еко-музею.

"Про таке можна лише мріяти, адже місто має всі можливості для створення такого музею просто неба, - пише видання. - Раніше кам’янчани із заздрістю приїздили з Софіївського парку. Там нічого такого видатного і значимого не було. Прибраний парк, огороджена територія, історичний маєток Потоцьких, десяток каменюк, підроблених у вигляді тварин, невеличкий водоспад і багато екскурсоводів, що розповідають, яка відома постать під яким деревом стояла".

У Кам'янці-Подільському, враховуючи ландшафт, краєвиди та каньйон, створивши різні легенди, можна зробити "рай на землі". Але для цього потрібно добряче попрацювати.

До прикладу, Музей флори і фауни можна збудувати на місці багатостраждального, напівзруйнованого, аварійного приміщення колишнього Літнього театру. Роками це приміщення переходило з одних рук в інші, були різні прожекти, але черговий термін оренди закінчився, і конкурсна комісія віддала ділянку іншому конкурсанту для забудови новітнього еколого-освітнього центру, тобто НПП «Подільські Товтри».

"Місцеве керівництво до вересня 2018 року повинно визначитися, чи потрібна Кам’янцю така інвестиція, інакше кошти перейдуть у Сатанів, наступному претенденту на грант", - повідомляє видання. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую