ye-logo.v1.2

Самчиківським розписом прикрасять театральну студію в Києві

Культура 2980
Віктор Раковський - один з чотирьох майстрів, які відтворюють давнє мистецтво місцевого розпису
Віктор Раковський - один з чотирьох майстрів, які відтворюють давнє мистецтво місцевого розпису. Фото: з фейсбуку

У серпні «самчиківкою» розмалювали дитяче відділення столичного онкоцентру.

У рамках проекту «Нове життя самчиківського розпису», який було підтримано Українським культурним фондом та який реалізується завдяки партнерству мистецької ініціативи «Uamaze» і Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтв в Києві з’явиться ще один арт-об’єкт, оздоблений Самчиківським розписом.
Майстри з Хмельниччини, а також усі бажаючі, 4 і 5 жовтня будуть розписувати фасад державної театральної студії.

Це, до речі, вже не перший об’єкт в столиці, який прикращає розпис, що бере своє коріння на Хмельниччині. Так, у серпні самчиківкою прикрасили дитячий клуб на Подолі та дитяче відділення Київського онкоцентру. Відтак, похмурі стіни заграли яскравими барвами автентичних самчиківських орнаментів, серед яких зобразили і писанки.

«На писанках ми намалювали лінії, то лінії життя. А сонечко - щастя, свято, радість - це жовтий колір. І хвилька - безконечне життя. Ми хочемо дітки не зупинялися боротися за життя, щоб вони думали про те, що треба жити. Щоб вони завжди були радісні», - каже Віктор Раковський, майстер самчиківського розпису.

Нагадаємо, вже у цього року в Самчиках, звідки бере свої витоки розпис, планується розмалювати 10 будинків села силами художніх волонтерів під керівництвом майстрів, які бережуть та відроджують це мистецтво. Таким чином, Самчики хочуть перетворити на справжнє арт-село.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую