ye-logo.v1.2

Одружуватися чи не варто? Таким питанням переймалися герої гоголівської комедії на хмельницькій сцені

Культура 2444
У театрі Старицького зіграли "Одруження" Гоголя
У театрі Старицького зіграли "Одруження" Гоголя. Фото: автора

У театрі Старицького відбулася прем’єра вистави «Одруження» за Гоголем. Ще один прем’єрний показ заплановано на сьоме листопада.

 Театр Старицького потішив хмельницького глядача черговою комедією. П’єса Миколи Гоголя «Одруження» вперше потрапила до репертуару нашого театру за майже 90 років. За словами режисера-постановника Володимира Борисяка, колективу театру було дуже цікаво працювати над цією комедією характерів. А глядачам було не менш цікаво спостерігати за розвитком подій на сцені.

Молода і багата дочка купця Агафія Тихонівна (роль виконує Тамара Герасименко) шукає нареченого за допомогою свахи Теклі Іванівни (Поліна Попач). Її головна вимога – щоб чоловік був дворянином.

Кочкарьов розписує Подкольосіну принади подружнього життя.

Під стать їй і женихи – вони не мріють знайти кохання в обіймах молодої жінки. Та кожен жадає чогось особливого. Меркантильний Яїчниця (Ігор Сторожук) думає про прибутки, він навіть склав ретельний список майна нареченої. Пиятик та відставний офіцер Анучкін (Олександр Топоринський) мріє, щоб його дружина розмовляла по-французьки, хоча сам не володіє цією іноземною мовою (та й, мабуть, жодною іншою). Моряк Жевакін (Микола Валівоць) бідний, як церковна миша, зате фантазія у нього багата. Йому аби мати жінку, а яку – не так важливо.

Женихи вихваляються один перед одним...

...а наречена (у центрі) разом  із тіткою (Галина Чайковська) та свахою (Поліна Попач) зустрічає їх. 

І серед цих енергійних наречених опиняється Подкольосін (Анатолій Остапенко), який взагалі не знає, чого хоче. Він млявий і безініціативний, у всьому сумнівається, будь-яке рішення дається йому не легко, а зміни дуже лякають.

Подкольосін - персонаж, який часто зустрічається у реальному житті.

Так сталося, що усі женихи прийшли на оглядини одночасно. І не відомо, чим би усе закінчилося, якби не метушливий Кочкарьов (Василь Шпунт), який вирішив допомогти своєму другові… І тут як понеслося!

Події у виставі розвиваються стрімко.

Хто ж став нареченим Агафії Тихонівни і що з цього вийшло, можна дізнатися на черговому показі вистави, який відбудеться сьомого листопада. І навіть якщо ви знайомі із сюжетом, виставу варто подивитися. Хоча б для того, щоб вдосталь насміятися з простих жартів, «посмакувати» яскравих гоголівських персонажів та насолодитися грою досвідчених акторів. Або навіть для того, щоб поміркувати на серйозні теми. Адже вистава може справити двояке враження (як сталося у моєму випадку): з одного боку смішно, з іншого – не дуже. Залишається багато запитань, відповіді на які доведеться шукати самому.

Колоритні персонажі Жевакін (зліва) і Анучкін.

Другий прем’єрний показ комедії «Одруження» відбудеться 7 листопада, початок о 19.00. Вартість квитків – 60-150 грн. Телефон каси: (096)815-17-76.

Невтішна наречена.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую