ye-logo.v1.2

Хмельничанам презентували містичний роман «Служителі»

Культура 2193
У романі відкрите завершення, яке явно передбачає продовження твору
У романі відкрите завершення, яке явно передбачає продовження твору. Фото: автора

Автором книги став тернопільський письменник Андрій Гулкевич.

Презентація книги відбулася вчора, 21 лютого, у книгарні «Є». Це другий роман молодого письменника. Минулого року Андрій вже приїжджав до Хмельницького зі своєю дебютною книгою українського фентезі «Падіння Орла». Цього разу автор спробував себе в іншому жанрі.

Роман «Служитель» написаний у жанрі жахи-містика. Події відбуваються в Україні, але у фіктивних містах. Географічна локація – Галичина. «Я повністю відійшов від фентезі. Є кілька реальних міст у романі. Львів згадується, деякі події в Кременці відбуваються. Початок роману типовий, як для жанру жахів – ставиться складна соціальна ситуація, в яку потрапляє людина. А потім вже починаються жахи, надприродне. Людина опиняється на межі: чи торкнутися цього зла чи відступити від нього», - розповідає Андрій Гулкевич.

За сюжетом, життя Олексія кардинально змінилося восени. Обставини змушують його залишити обласний центр та перебратися з сім’єю до провінційного містечка. Там на нього очікує батьківський спадок – просторий маєток зі старим будинком, де приховані таємниці Олексієвої сім’ї, до яких він ледь торкнувсь у дитинстві. Чи готовий Олексій зустрітися з минулим, оповитим темрявою та небезпекою? Чи готовий він стати на бік добра в майбутній боротьбі світла та мороку? Розгадка таємниці близька, однак чим вона стане — прокляттям чи благословенням?

Автор час даремно не гаяв, видав нову книгу

Події у книзі розгортаються динамічно. Як розповів автор роману, тут присутні деякі речі, взяті з книги Брема Стокера «Дракула». «Цей роман мав на мене значний вплив ще з дитинства. І деякі елементи від нього перенесені у мою книгу. Формально, «Служитель» є певним продовженням «Дракули». Граф Дракула згадується там, він має вплив на одну надприродну істоту», - додає Гулкевич.

Письменник зізнався, що продовження його передньої книги, «Падіння орла», вийде вже цього року. Також планується продовження «Служителя», де буде серія книг.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую