ye-logo.v1.2

Мікс "Володаря Перснів" і "Гри престолів": у Хмельницькому презентували книгу українського фентезі

Культура 3059
Автор працював над книго протягом двох років
Автор працював над книго протягом двох років. Фото: автора

"Падіння Орла" - дебютна книга молодого тернопільського письменника Андрія Гулкевича.

У Хмельницькому вчора, 24 квітня, у книгарні «Є» презентували першу книгу письменника з Тернопільщини Андрія Гулкевича «Падіня орла». Презентація відбулася за участі самого автора, де він й розповів про його твір.

Це історія про юнака Дейлара з ідеального світу, який вимушений покинути свої землі і дізнатись, що реальність небезпечна. Пригодницький твір поділений на дві частини. У першій автор описує вигаданий світ зі своїми країнами, містами, селами. Тут не буває війн. Мешканці цього світу живуть до п’ятисот років. У такому комфортному закритому суспільстві проходить життя головного героя. Дейлар фізіологічно виглядає, як юнак, але йому 56 років.

У другій частині книги перекреслюється те, що було перед цим. Відбуваються певні події, які все ламають. Головний герой розуміє: те, у що він вірив, насправді ілюзія. І юнакові доводиться вирушити у мандри, піти за гори, де він бачить зовсім інший світ.

"Майже в кожій країні розвивається жанр "фентезі". Особливо активно його пишуть в Америці, Англії, адже воно звідти й пішло. А в нас епічного фентезі ніхто в принципі не писав. Я ж вирішив, що треба почати. Хтось мав зайняти цю нішу, і це зробив я, - каже Андрій. – Книга написана в жанрі епічного фентезі, як «Володар Перснів» Джона Толкіна, чи «Гра престолів» Джорджа Мартіна. Зараз я працюю над продовженням «Падіння Орла». До кінця року, можливо, воно вже вийде".

Книга на 560 сторінок розповідає про пригоди Дейлара

Книга вже більше півроку є в продажі. Як зазначає автор, в основному чути позитивні відгуки. "Спочатку події розвиваються не дуже динамічно, бо треба пояснити, що це за світ. Я не можу апелювати реальними місцями, тому мушу давати описи місць. І вже далі, приблизно з 50 сторінки, починається повноцінний екшн, з’являються міфологічні створіння, битви з ними, починається війна, - ділиться Андрій Гулкевич. - У тексті є анаграми, де зашифровані приховані імена на історичних персонажів. Є алюзії на інші твори: Олександра Дюми «Три мушкетери», п’єсу Шиллера «Розбійники», алюзії на історичні події, зокрема на Тамплієрів. Велике значення відіграла грецька історія античного періоду".

Письменнник сподівається, що "Падіння Орла" зацікавить не лише молодь, а будуть і більш досвідчені читачі. "Культура фентезі за кордоном існує більше півсотні років.Там немає нічого дивного, коли 70-річна людина бере в руки книгу «Володарі перснів» або щось з нового, і читає. А у нас чомусь прийнято, що фентезі – це дитяче або підліткове. Проте це це не так, - зазначає він. - У фентезі часто присутня жорстокість, що не для дітей. Я хотів би, щоб мою книгу читав досвідчений читач".

Андрій Гулкевич вирішив популяризувати українське фентезі

Додає автор, що крім продовженння "Падіння Орла", незабаром українці зможуть почитати ще одну його книгу. Цього разу у жанрі «хоррор». Книга буде менша вдвічі, але подібна до творів Стівена Кінга.

Довідка: Андрій Гулкевич народився у 1991 році в Теребовлі. Закінчив юридичний факультет Львівського національного університету ім. І.Франка та отримав ступінь магістра права у "Chicago Kent College of Law". Наразі він займається приватною юридичною практикою у Тернополі.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую