ye-logo.v1.2

Ідентифікувати себе: хмельничанам презентували міжнародний проект живопису

Культура 6093
Автори намагаються відповісти на питання, пов
Автори намагаються відповісти на питання, пов'язані з ідентифікацією чи самоідентифікацією. Фото: автора

Авторами проекту стали художники з України та Америки.

У Хмельницькому обласному художньому музеї вчора, 8 травня, відкрили виставковий проект «Ідентифікація». Як зазначають куратори проекту, ідентифікація є тривалим і складним процесом дослідження та пізнання істини. Й саме процес людської ідентифікації досліджують учасники проекту: Любомир Медвідь (Львів), Анатолій Мельник (Київ) та Михайло Туровський (Нью-Йорк). У своїй творчості художники демонструють різні аспекти одного явища. Кожен з них використовує різні техніки та під іншим кутом розглядає процес.

«У такому короткому віці ми повинні знайти себе, ідентифікувати себе. Треба знайти зв’язки з минулим, сучасним і шукати та знаходити зв’язки з майбутнім. Бо це головна дорога в мистецтві», - говорить Михайло Туровський.

Для митця осягнення ідентифікації відбувається перш за все через тіло людини. Автор зображає тіло жінки, чоловіка, дитини. Мінімалістичні картини мають простий сюжет. За словами художника, таким чином відбувається акцентування на внутрішньому.

Виставка «Ідентифікація» триватиме у Хмельницькому до 5 червня.

Поштовхом до написання робіт львівського художника Любомира Медвідя стала євангельська притча про Блудного Сина. А от картини Анатолія Мельника апелюють до персонажу національної культури козака Мамая.

Переглянути проект можна в обласному художньому музеї.

Автор картини Анатолій Мельник. Робота "П'єта".

Михайло Туровський "Чи буде у нас хліб щоденний?".

Михайло Туровський "Блакитна оголена".

Персонажем робіт Любомира Медвідя став Блудний син з євангельської притчі.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую