ye-logo.v1.2

Яким буде цьогорічний фестиваль моновистав «Відлуння»

Культура 3498
Суть вистави артисти спробують передати глядачеві мовою мистецтва
Суть вистави артисти спробують передати глядачеві мовою мистецтва. Фото: автора

До обласного центру приїдуть актори з семи країн.

Незабаром у Хмельницькому розпочнеться 21-ій міжнародний фестиваль моновистав «Відлуння». Триватиме він впродовж п’яти днів у міському монотеатрі «Кут». За цей час глядачі зможуть побачити дев’ять унікальних вистав. 

Організатори запевняють, цьогорічний фестиваль вразить глядача. Участь у театральному дійстві візьмуть актори з України, Чорногорії, Вірменії, Литви, Казахстану, Ізраїлю та Іспанії. Кожна вистава на фестивалі, як і щороку, проходитиме рідною мовою. Як розповів директор фестивалю Володимир Смотритель, для іншомовних вистав у театрі підготують стислі описи дійства.

«Ведучий перед початком вистави розкриває її зміст і сюжет, а чим закінчиться вистава, глядачу потрібно підключити уяву. Дуже цікаво спостерігати за емоціями актора, його мізансценами, рухом. Цікаво, що до нас приходять і поляки, і вірмени, і литовці на такі вистави. Виявляється, що наше місто багатонаціональне», - говорить актор.

Робота над підготовкою «Відлуння» проходить протягом всього року. За словами Володимира Смотрителя, цей фестиваль унікальний, адже звертає увагу не на масовість, а на особистість. «Зараз дуже багато проводиться різних фестивалів. В нашому місті влаштовують багато видовищ, але світом рухає особистість. І особистість може так його рухнути, що він перевернеться верх ногами. Тому мистецтво, як форма пізнання людини через одну особу, ми вважаємо найціннішим», - додає він.

Відкриє «Відлуння» 8 червня актор з Києва виставою «Бій з тінню». В її основі – сповідь головного героя, боксера. Події розгортаються у воєнні та повоєнні роки його безжальної юності. Боксер говорить про сім’ю, кар’єру, службу в армії та біди, які йому довелося пройти. Розповідає про події, що призвели до втечі з Югославії – про те, як він убив Столе Апаша.

«Відлуння» у Хмельницькому триватиме протягом 8-12 червня на базі хмельницького монотеатру «Кут». Вартість квитків за один вечір – 50 гривень. Абонемент на весь фестиваль – 200 гривень.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую