ye-logo.v1.2

В обласному центрі показали мистецтво аборигенів (ФОТО)

Культура 2868
Усі хмельничани та гості міста зможуть відвідати виставку «Старі митці» до 31 липня
Усі хмельничани та гості міста зможуть відвідати виставку «Старі митці» до 31 липня. Фото: автора

До обласного центру привезли унікальну виставку з Австралії.

Вчора, 12 червня, у Хмельницькому обласному художньому музеї відбулося відкриття пересувної виставки аборигенного мистецтва «Старі Майстри», яку представила Посол Австралії в Україні Мелісса О’Рурк.

«Міністерство закордонних справ і торгівлі Австралії та Національний музей Австралії розробили пересувну виставку репродукцій, які подорожують по всьому світу, аби показати це чудове мистецтво більш широкій аудиторії. Пересувна виставка розпочала свою подорож Україною у січні 2017 року у Києві, і протягом двох років відвідала багато міст України. Сьогодні ми приїхали в Хмельницький. Сподіваємося, хмельничанам подобаються ці знамениті твори найкращих австралійських корінних художників ХХ століття, що малювали на корі», - розповіла Мелісса О’Рурк.

Виставка "Старі майстри"

Вернісаж відбувся за участі Надзвичайного та Повноважного Посла Австралії в Україні Мелісси О’Рурк.

До експозиції увійшли репродукції робіт 1963-1984 років, авторами яких є представники корінного населення Австралії. Чоловіки-митці були ритуальними лідерами, політиками та прихильниками мистецтва. Їхні роботи вивели творчість аборигенів, одну з найстаріших неперервних художніх традицій, у нову еру, де вона посіла заслужене місце у світовому мистецтві.

  

Універсальний символізм, притаманний мистецтву всіх аборигенів Австралії, не може не захоплювати своєю декоративною філігранністю та багатошаровою змістовністю.

Варто зазначити, що всі види мистецтва корінних народів Австралії, як і народне українське мистецтво, – пісні, танці, поетична творчість, оповідальний фольклор, а також образотворче мистецтво, окрім задоволення естетичних потреб, є засобами обміну інформацією та думками.

У даному мистецькому проекті представлені твори видатних корінних австралійських художників ХХ століття, що малювали на корі.

«Австралійські аборигени займаються мистецтвом не лише для задоволення або для самовираження, а й з певною метою – релігійно-магічною. Малюнки аборигенів не можна зрозуміти, просто розглядаючи їх, як не можна зрозуміти й їхні пісні, коли просто слухати їх і буквально передавати кожне слово», - розповіла під час відкриття виставки Посол Австралії в Україні.

Усі хмельничани та гості міста зможуть відвідати виставку «Старі митці» до 31 липня. Діятиме вона у приміщенні Хмельницького обласного художнього музею (вулиця Проскурівська, 47).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую