ye-logo.v1.2

«Таємниці Хмельвіля»: маловідомі факти про Хмельницький стануть основою коміксу

Культура 3488
«Таємниці Хмельвіля» матимуть друковану та електронну версії
«Таємниці Хмельвіля» матимуть друковану та електронну версії. Фото: ілюстративне Артема Баландіна

Інтерактивний комікс планують презентувати наприкінці серпня, проте міська влада досі зберігає інтригу.

Ще навесні цього року Український культурний фонд підписав договір з Хмельницькою міською радою на виділення майже 334 тисячі гривень гранту на створення інтерактивного коміксу «Таємниці Хмельвіля».

З договору зрозуміло, що у «Таємницях Хмельвіля» будуть показані маловідомі факти про історію та культуру обласного центру, об’єднані сюжетною лінією. Заплановано описати 80 цікавинок Хмельницького.

Комікс матиме дві версії — друковану та електронну. Зокрема, у договорі з грантодавцем передбачено, що книга матиме 70 сторінок. Її загальний тираж — 900 примірників. Серед них 300 — опублікують англійською мовою. Втім, у результаті, ці цифри можуть дещо відрізнятися, адже міська влада може замовити за власні кошти додаткову кількість примірників. До того ж навколо цього проєкту панує майже цілковита таємниця.

Ескізи коміксу. Ілюстрація з договору з Українським культурним фондом

«Ми намагаємося до презентації коміксу не розголошувати багато фактів про «Таємниці Хмельвіля», щоб до кінця витримати інтригу й зробити хмельничанам справжній сюрприз», — розповіла директор комунальної установи «Агенція розвитку Хмельницького» Леся Герасимчук, яка координує цей проєкт.

Втім вона зазначила, що презентація «Таємниці Хмельвіля» попередньо запланована на 27 серпня.

Нагадаємо, подібний, але менш масштабний проєкт ініціювала Агенція сталого розвитку «АСТАР». Її представники у лютому видали статут Хмельницького у стилі японських коміксів манга. Також вони видали у комксній формі статут Кам’янця-Подільського.

Читайте також: У Хмельницькому реалізують мистецький проєкт для незрячих

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую