ye-logo.v1.2

У Хмельницькому реалізують мистецький проєкт для незрячих

Культура 2415
Незрячих людей познайомлять з живописними творами
Незрячих людей познайомлять з живописними творами. Фото: adm-pl.gov.ua

Навчити «зрячих» не боятися, не співчувати, а працювати з «незрячою» аудиторією – одне із завдань проєкту.

У Хмельницькому залучатимуть незрячих людей до візуальних мистецьких акцій в закладах культури. Відбудеться це завдяки проєкту «Бачити серцем», який крім нашого міста, реалізовують також в Житомирі, Луцьку та Полтаві.

У рамках програми в Хмельницькому запланували низку заходів. У середу, 21 серпня, об 11:00 в обласному художньому музеї відбудеться тренінг з аудіодискрипції для представників закладів культури. «Незрячі спікери, спеціалісти по роботі з інвалідами по зору поділяться досвідом щодо організації специфічних мистецьких заходів, екскурсій, перформансів. Працівники культурних установ зможуть наочно побачити алгоритм роботи з незрячими людьми під час аналізу візуальних творів мистецтв, познайомитись з різноманітними форматами та методами роботи з різними категоріями інвалідів по зору», - йдеться у повідомленні.

Цього ж дня о 15:00 в обласному художньому музеї відбудеться перформанс «Бачити серцем». Це мистецький захід для людей з інвалідністю по зору. «Незрячих людей познайомлять з живописними творами народного художника України – Юрія Камишного.

До картин відомого митця написано багато віршів та пісень, більшість з них виконають незрячі люди, зокрема гурт «Гармонія»», - додають у музеї.

В піснях та поетичних творах передається задум, настрій, емоції, які митці відчували, споглядаючи художній твір – певну картину Юрія Камишного. Основне завдання заходу – довести, що люди із вадами зору насправді можуть бачити набагато більше, аніж звичайні люди, тому що головне у сприйманні мистецтва – це вміння відчувати та бачити серцем.

У четвер, 22 серпня, для інвалідів з вадами зору Хмельниччини та Житомирщини буде організована спеціальна екскурсія по музеях Хмельницького.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую