ye-logo.v1.2

Статут Кам’янця-Подільського видадуть у формі японського коміксу

1966
Раніше статут міста видали у Хмельницькому
Раніше статут міста видали у Хмельницькому. Фото: ілюстративне з архіву редакції

Таким чином автори проєкту намагаються місцевий статут зробити доступним для сприйняття молоді.

У Кам’янці-Подільському стартував проєкт «Статут міста у коміксах». Основна його мета – ознайомити місцевих мешканців із головним документом громади шляхом викладення його у доступній формі коміксу манга. Про це повідомляють у прес-службі міської ради.

Аудиторією проєкту стане переважно молодь, яка не надто любить читати довгі тексти, проте із задоволенням сприймає гарну графіку і оригінальну подачу матеріалу.

«Як повідомляють ініціатори проєкту, інформація зі статуту для легшого сприйняття буде замінена простими словами. Перед організаторами не стоїть завдання повністю весь документ міста винести на цих сторінках. Ідея - привернути увагу до нього, показати молодим людям, що такий документ у місті є, і він важливий. Там буде лише кілька основних ключових тез у формі діалогів», - йдеться у повідомленні.

Видання вийде накладом 500 примірників, які будуть поширюватися серед молоді та школярів Кам’янця-Подільського. Попередньо проєкт «Статут міста» було реалізовано у Хмельницькому, завдяки йому було видано 1000 примірників коміксу з «паспортом» міста на переробленому папері, які згодом роздали школярам міста.

Проєкт реалізується Агенцією сталого розвитку АСТАР за підтримки всеукраїнської ініціативи «Активна Громада» від Інституту «Республіка» та Національного Демократичного Інституту «NDI».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую