ye-logo.v1.2

Оцінювали й критикували: у Хмельницькому вперше відбулось портфоліо-рев'ю

Культура 2307
Вперше у Хмельницькому відбулось портфоліо-рев
Вперше у Хмельницькому відбулось портфоліо-рев'ю. Фото: Артема Баландіна

На захід приїздили фотографи з різних міст.

Учора, 20 серпня, в обласному центрі вперше провели портфоліо-рев'ю. Захід мав на меті дати можливість фотографам-аматорам і не тільки показати свої роботи майстрам фотомистецтва. Останні – експерти у своїй сфері, могли дати рекомендації, похвалити чи покритикувати.

«Участь у портфоліо-рев'ю взяло дев'ятеро фотографів з різних міст. Це гарний результат для такого заходу в нашому місті. Були учасники з Києва, Кам'янця-Подільського, Нетішина, Хмельницького. Усі вони отримали конструктивну критику творчої діяльності. Насправді зареєструвалось набагато більше людей, але не всі змогли приїхати. Дехто приходив після завершення заходу. Можливо, часовий фактор врахуємо при плануванні такого ж заходу наступного разу і проведемо його у вихідний», - каже директор Хмельницького музею-студії фотомистецтва Віталій Савін.

За його словами, портфоліо-рев'ю здебільшого відбуваються у великих містах. Такі заходи платні, і людина якщо хоче потрапити до якогось експерта, мусить платити за цю консультацію. У Хмельницькому участь була абсолютно безкоштовною.

«Аналізували роботи фотографів професійні експерти, які працюють в різних жанрах. Кожен з них знайшов ту людину, творчість якої сподобалась найбільше. Були і такі, які навіть проводили свої виставки в різних містах, брали участь фотоконкурсах. Професійні фотографи також потребують думки колег з приводу тієї чи іншої роботи», - додав Віталій Савін.

Фотографи могли представити максимум 30 своїх робіт

Однією з учасниць портфоліо-рев'ю була Діана Сулима з міста Нетішин. Фотографію вона називає своїм хобі, яке з'явилось в її житті п’ять років тому.

«На портфоліо-рев'ю я привезла 30 своїх робіт різних жанрів. Захід мені сподобався, задоволена, що приїхала. Почула багато корисних порад, трохи критики і більше похвали. Отримала пораду продовжувати в тому ж дусі. Портфоліо-рев'ю потрібне тому, хто вирішив займатись фотографією і дійсно хоче отримати поради майстрів. Раджу не боятись таких заходів, пробувати, ходити, показувати, не боятись критики», - каже Діана Сулима.

Вона додає, що її улюблені жанри це фешн та стрит фотографія. Діана самостійно підбирає одяг моделям, робить їм макіяж, і всі разом вони ідуть на творчі прогулянки.

«Дівчата ходять до мого танцювального колективу. Такі фотосесії їм допомагають творчо розвиватись, а для мене це заняття для душі», - зазначає фотографиня.

Серед уподобань також макрозйомка. У колекції Діани є багато світлин зі стрикозами, метеликами й бджолами. Окрім того, 5 вересня, Діана Сулима презентує власну фотовиставку у музеї студії фотомистецтва, де на світлинах будуть її вірші.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую