ye-logo.v1.2

Мистецтво, яке провокує: у Хмельницькому відкрили арт-інсталяцію

Культура 7513
Арт-інсталяції хмельничани перетворили на фото зони
Арт-інсталяції хмельничани перетворили на фото зони. Фото: автора

Автор інсталяції - художник Антон Логов особисто презентував роботу містянам.

Сьогодні, 28 вересня у Хмельницькому в межах святкування Дня міста презентували інсталяцію київського художника Антона Логова. Художник монтував її впродовж тижня, аби сьогодні презентувати свою творчість містянам. Інсталяція складається з трьох окремих фігур - «А», «О», «Т». Вони розташовані у різних локаціях, але за словами автора, поєднуються в один маршрут. Перший об'єкт мистецького маршруту - «А» звели на початку вулиці Проскурівської. Вона, за словами автора, символізує - початок чогось нового, своєрідний тунель з минулого у майбутнє. Далі по вулиці Проскурівські розташована наступна фігура - «О».

«Ззовні це - полум'я, можливо квітка чи їжак. В центрі фігури біле вікно, саме воно символізує літеру «О». Мені кажуть, що це фотозона, люди там активно фотографуються і це насправді показує зв'язок автора і глядача. І мені дуже приємно що її ще не рознесли повністю. Ця робота стоїть в своєрідному діалозі з деревами. Оскільки зроблена з дерева і має форму крони», - коментує художник.

Завершується мистецький маршрут в сквері імені Тараса Шевченка інсталяцією літери «Т». Ця робота, за словами Антона Логова, це своєрідна метафора до перекладацького фестивалю «Translatorium». Вона зроблена з дерева та сітки. Автор розповідає що сітка символізує умовні кордони, які ми самі собі створюємо і не можемо через них перестрибнути. Ця робота показує що за кордонами теж існує світ. А сама буква «Т» уособлює «Translatorium», тобто процес коли ми перекладаємо мову мистецтва на мову літератури, на мову спілкування, на мову зрозумілу.
Роботи створені зі старих дерев’яних дощок, палет та металевих бочок. У кожній інсталяції використано три кольори — жовтий, сірий та червоний.

Мистецтво яке провокує: у Хмельницькому відкрили арт-інсталяцію
Художник Антон Логов особисто презентував роботу містянам
В центрі фігури біле вікно, саме воно символізує літеру «О»
Разом з автором арт-обєкт презентували і його ініціатори - організатори фестивалю Транслаторіум
Разом з автором арт-обєкт презентували і його ініціатори - організатори фестивалю Транслаторіум
У кожній інсталяції використано три кольори — жовтий, сірий та червоний
Автор інсталяцій - столичний художник Антон Логов

«Червоний, як колір енергії. Це колір жаги до знань, до всього нового, до відкриттів. Жовтий та сірий — вони символізують образи фестивалю TRANSLATORIUM.

Разом з автором арт-об'єкт презентували і його ініціатори - кураторка програми фестивалю «Translatorium» Вероніка Ядуха та начальник управління культури і туризму Хмельницької міської ради Артем Ромасюков.

«В цих роботах увага зосереджена на темі співпраці, яка є також концепцією цьогорічного фестивалю «Translatorium». Оскільки тільки в співпраці різних людей, різних галузей можна створити новий культурний продукт. Приємно, що ця наша спільна робота набула такого резонансу серед містян. З нами багато спілкувались і пропонували свої інтерпретації. А це саме та ідея, яку ми намагались втілити - мистецтво, яке провокує на роздум», - розповіла під час презентації Вероніка Ядуха.

Після офіційної презентації інсталяції, Антон Логов провів для усіх охочих екскурсію мистецьким маршрутом та відповів на запитання містян.

Інсталяції радуватимуть око хмельничан, ще майже два тижні. А ті, хто не встиг пройти мистецьким маршрутом, зможуть це зробити час фестивалю «Translatorium», який проходитиме у Хмельницькому з 4 по 6 жовтня.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую