ye-logo.v1.2

Фото Кам’янець-Подільської фортеці - серед кращих у конкурсі «Вікі любить пам’ятки 2019»

Культура 3146
Уже вкотре фото фортеці стає кращим
Уже вкотре фото фортеці стає кращим. Фото: Вадима Постернака

За вісім років конкурсу світлини цієї пам’ятки шість разів ставали переможцями обласної номінації.

Увосьме відбувся конкурс фотографій пам’яток культурної спадщини України для Вікіпедії «Вікі любить пам’ятки». Зараз триває оголошенння цьогорічних переможців у всіх номінаціях. І вже відомо, що переможцем номінації «Найкраща світлина Хмельницької області 2019» журі конкурсу обрало панораму Кам’янець-Подільської фортеці.

Фортеця є складовою частиною Національного історико-архітектурного заповідника «Кам’янець», що належить до «Семи чудес України».

Як зазначають на сайті конкурсу, її автором є Вадим Постернак. До речі, за вісім років конкурсу 324 автори завантажували фото пам’яток культурної спадщини Хмельницької області. Цього року - 40 учасників.

До речі, за вісім років конкурсу світлини цієї найвідомішої пам’ятки Хмельниччини шість разів ставали переможцями обласної номінації, зокрема у 2017 та 2018 роках. А ще минулого року знімок фортеці увійшов до ТОП-10 української частини «Вікі любить пам’ятки» у загальній номінації.

До теми: Світлина хмельницького фотографа потрапила до ТОП-10 конкурсу «Вікі любить Землю».

Як зазначають на сайті конкурсу, Кам’янець-Подільська фортеця не лише є візитівкою Хмельниччини та однією із найвпізнаваніших пам’яток культурної спадщини України, а й однією з таких, що найчастіше фотографують в рамках конкурсу. Так, за вісім років конкурсу було завантажено 641 світлину фортеці.

Загалом, у 2019 році учасники конкурсу сфотографували 633 пам’ятки з Хмельницької області. Завдяки конкурсантам Вікісховище поповнилося на 1618 фото. Тож наразі у списку пам’яток Хмельницької області є понад 3888 об’єктів культурної спадщини. За вісім років конкурсу було сфотографовано 1594 пам’ятки.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую