ye-logo.v1.2

Протягом трьох тижнів у Хмельницькому діятиме резиденція святого Миколая

Культура 2377
Хмельничан запрошують на гостину до святого Миколая
Хмельничан запрошують на гостину до святого Миколая. Фото: з архіву

Маленькі хмельничани зможуть познайомитися з Миколаєм і отримати від нього подарунок.

У Хмельницькому вже панує новорічна атмосфера. Ще у перший день зими в обласному центрі відкрили Різдвяний ярмарок і запалили вогні новорічної ялинки та святкових ілюмінацій. Невдовзі для юних містян також відкриє свої двері гостина святого Миколая, яка традиційно розташується поблизу головної ялинки міста.

У День святого Миколая, 19 грудня, на сцені Різдвяного ярмарку організують свято. Як розповідав раніше сайту «Є» начальник управління культури і туризму Артем Ромасюков, цього дня в Хмельницький навідаються друзі святого Миколая – казкові персонажі, які виконують в різних країнах такі ж функції, як і він.

А вже з 20-го грудня святий Миколай розпочне приймати маленьких хмельничан у казковій хатинці. Резиденцію дітлахи зможуть відвідати до 9-го січня 2020 року щодня з 17-ої до 19-ої години. Щоправда, буде й кілька вихідних у святого Миколая – 31 грудня, 6 і 7 січня.

Діти, які завітають на гостину до Миколая, традиційно отримають подарунки. Як і минулого року, цьогоріч юним містянам даруватимуть книги.

«Цукерку з’їв, викинув і забув, а книга – це джерело мудрості. Цього року Миколай даруватиме книгу, яка дасть змогу юним хмельничанам і їхнім батькам в легкій формі дізнатися багато нового про Хмельницький. Відкрити його для себе з історичної точки зору, - говорить Артем Ромасюков. - За аналогією минулих років, на гостину ми готуємо три тисячі примірників. Щодня Миколай роздає від 120 до 150 книг дітлахам, які відвідують хатинку. Щоб отримати подарунок, дітки мають бути цілий рік слухняні. Прийшовши до святого Миколая, вони мають розповісти про свої досягнення за рік, знати віршик чи молитву».

Нагадаємо, у кожні вихідні та святкові дні на головній сцені Різдвяного ярмарку вируватимуть тематичні заходи.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую