ye-logo.v1.2

Хмельничанам безкоштовно покажуть «джазові» фільми

Культура 1739
У Хмельницькому покажуть два джазових фільми, одним із яких стане кінострічка «Опівнічний Джаз»
У Хмельницькому покажуть два джазових фільми, одним із яких стане кінострічка «Опівнічний Джаз». Фото: надане організаторами кінопоказів

Покази пройдуть в кінотеатрі імені Шевченка.

11 та 12 вересня в Хмельницькому відбудуться два кінопокази фільмів про джаз. Їм продемонструють у межах програми навчально-просвітницьких заходів «Поджазуємо?!».

Зокрема, 11 вересня, в кінотеатрі імені Шевченка о 19.00 покажуть фільм «Рей» 2004 року випуску. Це біографічна драма Тейлора Гекфорда. Стрічка отримала два «Оскари»: найкращий актор — Джеймі Фокс, найкращий звук. Бюджет склав 40 мільйонів доларів. Фільм заснований на автобіографії Рея Чарльза, виданої в 1978 році, яка називалась «Брат Рей» (одне з прізвиськ Рея Чарльза).

12 вересня в кінотеатрі імені Шевченка о 19.00 розпочнеться показ фільму «Опівнічний Джаз» - американо-французький музичний кінофільм 1986 року режисера Бертрана Таверньє. Фільм отримав низку національних та професійних кінопремій. У фільмі ви зустрінете всі ознаки, притаманні джазу: атмосферу вечірніх міст, тютюновий дим, тьмяне освітлення клубів, голоси труби та саксофону, чорношкірі одухотворені обличчя, присмак алкоголю на губах, історії людських драм від незнайомців та сліди поцілунків від самотніх жінок… Але це водночас і фільм про дружбу та надію на світло у житті, яким би важким воно не було.

Вхід на сеанси вільний. Однак, із дотриманням санітарних вимог – у захисних масках та не більше 200 людей у кінозалі.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую