ye-logo.v1.2

У Хмельницькому хочуть створити мурал пам'яті загиблим бійцям на сході України

Культура 2088
Незабаром тут може з
Незабаром тут може з'явитися мурал. Фото: автора

Стріт-арт можуть нанести на багатоповерхівці у центрі міста.

У Хмельницькому може з’явитися ще один мурал. Хмельницькі активісти хочуть присвятити його бійцям восьмого полку спецпризначення та загиблим в зоні АТО та ООС хмельничанам. Як розповідає авторка проєкту Тетяна Волошина, зображення планують нанести на стіні будинку, розташованого на розі вулиць Кам’янецька-Гагаріна.

«У нашому місті є меморіальні дошки, пам’ятники, але немає малюнку, який би пересічному містянину нагадував, що в країні йде війна та про наш восьмий полк. Думали, що такий мурал має бути обов’язково в центрі для того, аби багато людей змогли щодня його бачити, - говорить активістка. - Зображення ми розробляли під тематику восьмого полку, але щоб він символізував не лише спецпризначенців, але й тих бійців, які віддали своє життя за Україну».

Згідно з ескізом, на малюнку хочуть зобразити військового з крилами і символ восьмого полку спецпризначення. Майбутній мурал може бути розміщений за адресою Кам’янецька, 80 навпроти ще одного стріт-арту – козака Мамая. Як каже авторка проєкту, на цій стіні були встановлені рекламні щити і зараз фасад має не дуже охайний вигляд.

Загалом проєкт оцінили у 110 тисяч гривень.

Навпроти майбутнього муралу вже є один малюнок - козак Мамай.

«Вже була одна спроба реалізувати проєкт. У міській раді є два конкурси – «Громадські ініціативи» і «Бюджет участі». У першому ми вже пробувалися, однак ідею відхилили. Там розглядала заявки тільки комісія, а зараз стартував «Бюджет участі», де кожен охочий може проголосувати за проєкт онлайн. Поки що триває прийом заявок», - говорить Тетяна.

Нагадаємо, нещодавно у  Хмельницькому завершили малювати новий мурал. Посеред міста з’явився портрет Кузьми Скрябіна. Нове графіті підготували в рамках фестивалю «Республіка».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую