ye-logo.v1.2

Світові п’єси в одній виставі: у Хмельницькому готують незвичний театральний проєкт

Культура 2136
Подібний експеримент раніше Володимир Павловський випробував зі студентами-режисерами в університеті культури і мистецтв
Подібний експеримент раніше Володимир Павловський випробував зі студентами-режисерами в університеті культури і мистецтв. Фото: ілюстративне з архіву

Вистава нагадуватиме окремі кліпи, поєднані між собою.

У Хмельницькому розпочали підготовку нового театрального проєкту, де в одній виставі будуть втілені відомі шедеври світової драматургії. Як розповідає автор ідеї, режисер Володимир Павловський, вистава нагадуватиме щось на кшталт «кліпів-номерів-коміксів». Гратимуть у проєкті актори-аматори.

«Сьогодні в людей кліпове мислення, тому я пішов на експеримент. Ми стрибаємо від реклами до інформації, ми клацаємо канали на пульті, ми листаємо смартфони. Зараз, на жаль, таке життя. Я б сказав, що перед виставою й освітянські цілі стоять. Адже багато людей зараз не знають, що таке «Гамлет» чи «Електра», - говорить сайту «Є» режисер. – У виставі ми відтворимо світові драматургічні перлини. Приблизно шість-сім творів буде використано. На кожну п'єсу буде відведено до десяти хвилин. Важко стиснути у цей час і зміст, і сюжет твору. Потрібно підібрати метафоричні прийоми, які б з’єднали ці всі елементи».

Найскладніше, за словами Володимира Павловського, знайти акторів для цього проєкту. Як він зазначає, у Хмельницькому не багато людей, які б виявляли бажання займатися театральним мистецтвом. А через карантин ситуація ще більше погіршилася.

«Репетиції вже відбуваються, однак нам потрібні актори, особливо хлопці. Необхідна велика підготовка. Це не просто поставити, адже учасникам потрібно прочитати уривки про високі духовні цінності», - додає Володимир Володимирович.

Роботу над проєктом почав Хмельницький молодіжний театр-студія «Без меж». Долучитися до його реалізації запрошують охочих хмельничан. Аторський досвід не обов’язковий. Місце театру: Хмельницький центр національного виховання учнівської молоді, Курчатова 1-Б. Контактний телефон: 098 877 23 63 – Володимир Павловський.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую