ye-logo.v1.2

Театральний сезон у Хмельницькому відкриють сучасною інсценізацією «Кайдаші»

Культура 1977
Театральний сезон у Хмельницькому відкриють виставою Кайдаші
Театральний сезон у Хмельницькому відкриють виставою Кайдаші. Фото: facebook.com/teatrstaritskogo

Київський режисер покаже глядачам сучасний погляд на українську класику.

Уже цієї неділі, 15 серпня, виставою «Кайдаші» відкриють 91-ий театральний сезон Хмельницького театру імені Михайла Старицького. Молодий режисер з Києва Ігор Білиць покаже глядачам сучасний погляд на класику.

«Ігор Білиць був запрошений саме для цієї вистави, - розповідає керівниця літературно-драматургічної частини театру Марина Бортник-Гулевата, - Класика піднімає питання, які залишаються актуальними в будь-який період. Тому що це про людські емоції. Я припускаю, що в «Кайдашах» кожен частково впізнає свої сімейні стосунки, тому що мова йде про вічні питання, які є в кожній родині. Режисер переніс п’єсу в сьогодення України: серед декорацій глядачі можуть побачити сучасну техніку, а у розмовах персонажів - сленг. Ми намагались максимально адаптувати засоби зовнішньої виразності. Глядач після вистави відчуватиме, що події відбувалися нещодавно».

Марина Володимирівна зазначає, що у непрості для театру часи пандемії артисти просто не мають права відпочивати в той час, коли можуть працювати для глядачів. Та додає: «Поки ми можемо працювати хоча б на 50% наповненості залу - ми будемо використовувати цю можливість».

Також до відкриття сезону планується відкриття авторської виставки картин зрілого майстра-декоратора Олександра Долоянца. Він працює у театрі уже 46 років, а його репертуарний лист нараховує понад 100 вистав.

Прем’єру вистави можна побачити 15 серпня о 18:00 в Хмельницькому обласному академічному музично-драматичному театрі імені Михайла Старицького. А 24 серпня до 30-річчя Незалежності України для всіх охочих відбудеться безкоштовна вистава драми Старицького «Ой, не ходи, Грицю, та й на вечорниці».

Олександра КОВАЛИК.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую