ye-logo.v1.2

Військовий з крилами і вовкулакою: на Дубовому створюють мурал

Культура 2776
Масштабний стінопис малюють на стіні багатоповерхівки в Дубовому
Масштабний стінопис малюють на стіні багатоповерхівки в Дубовому. Фото: Олександра Нікітіна

Стінопис присвячений пам'яті загиблим бійцям на сході України.

У Хмельницькому незабаром з’явиться ще один мурал. Цього разу патріотичний стінопис наносять на стіні багатоповерхівки на вулиці Івана Франка, що в мікрорайоні Дубове. На малюнку зобразять військового з крилами і символ восьмого полку спецпризначення – вовкулаку.

Малюнок хочуть присвятити спецпризначенцям і загиблим в зоні АТО та ООС хмельничанам. Раніше такий стінопис його автори хотіли нанести на стіні будинку, розташованого на розі вулиць Кам’янецька-Гагаріна. Щоб реалізувати проєкт, активісти торік подавалися на міські конкурси, але перемогти в громадських ініціативах не змогли. Цього року задумане все ж вдалося реалізувати. За словами авторки ідеї, хмельничанки Тетяни Волошиної, мешканці будинку, де зараз малюють мурал, самі їй запропонували співпрацю.

«Це вийшло випадково. Коли ми збирали підписи на підтримку створення муралу, то познайомилися з людьми. Ті говорили, що їхній будинок на Франка утеплюють, і вони в себе хотіли б мати патріотичний мурал. Тоді якось не звернули на це уваги, бо хотіли саме в центрі зробити стінопис. Але з обраним місцем вийшло багато проблем. Стіна того будинку не утеплена, на це треба багато коштів. Крім того, мешканці не мали бажання, щоб в них такий мурал був. Тому ми вирішили шукати інший будинок. А влітку до мене звернулися люди з будинку на Франка», - каже Тетяна.

Багатоповерхівку в Дубовому саме утеплили, тож малюнок вирішили наносити одразу, поки з фасаду будинку не зняли люльки. Гроші на створення патріотичного стінопису все ж виділили з міського бюджету після звернення до міського голови. Перед тим автори зустрілися з бійцями восьмого полку і внесли деякі корективи. 

«Змінили трохи вовка, тепер він більше схожий на вовкулаку, який є символом восьмого полку. Спецназівці хотіли бачити наближений знак, як на їхніх нашивках, а ще захотіли додати на руку бійця плетений браслет-оберег. Такий, які діти їм робили. Для них це було дуже важливо. Також забрали з ескізу череп і зробили все у яскравіших кольорах, щоб вони вписалися в тони будинку», - додає Тетяна Волошина.

Читайте також: Зеленський призначив трьом митцям з Хмельницького державні стипендії

Вартість проєкту складає близько 90 тисяч гривень.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую