ye-logo.v1.2

Хмельничани об'єднали художників з України, айтішників та маркетологів і створили NFT-проєкт

Культура 4168
Фото: ілюстрація Володимира Семенова

Вони об’єдналися і запустили міжнародний волонтерський NFT-проєкт «Stand With Ukraine» на підтримку армії.

До роботи залучили дизайнерів, художників, ілюстраторів, маркетологів з усієї України, щоб залучити іноземні інвестиції. В команді вже понад 80 людей.

Ідею «запустили» хмельничанин, маркетолог Максим Возненко, ІТ-підприємець Олександр Галицький та засновник рекрутингової компанії Олексій Сорокін. Останній пояснив, що «волонтерський рух вже систематизувався і не потребує такої кількості нас. Фінансово ми вже скинулись всюди, як тільки могли».

«Ми створили волонтерський арт-проєкт по залученню коштів з-за кордону та працюємо, щоб утримати увагу західного світу на ВІЙНІ та ГЕНОЦИДІ українців рашистами. Ідея проста — художники створюють ілюстрації про війну, як вони це відчувають. Айтішники творчість переводять в цифровий вимір NFT і виставляють на продаж. Маркетологи залучають увагу через закордонних інфлюенсерів», — пояснює Олексій Сорокін.

На початку було 60 художників, ІТ-команда, маркетологи, перекладач зараз їх кількість уже понад вісімдесят.

Через війну в Україні загинуло 136 дітей, майже 200 – поранено. Такі дані станом на 26 березня 2022 року. Автор Наталя Клочак

Ілюстраторка Наталя Клочак каже, працюють між сиренами, в бомбосховищах створюють тематичні колекції про Україну, перемогу та війну.

«Наша ідея в тому, щоб назбирати кошти на ЗСУ і купити необхідне військовим обладнання. Зараз збираємо на прилади нічного бачення. У нас вже продалося одне зображення і зараз ми напрацьовуємо базу інших. Сума за одне зображення може коливатися від декількох десятків доларів, до тисячі. Одна картина дешевше коштує, а серія, відповідно, дорожче. Там можна продавати не лише створені картини, але й інші твори цифрового мистецтва. NFT можна прив’язувати до прикладу, до знижок при покупці товарів певних брендів, чи ще до чогось. Наші картини прив’язані до допомоги ЗСУ», — пояснює Наталя і додає, що до команди креативників доєдналася, коли пройшов страх. На третій війни зрозуміла, що треба щось робити.

Наталія Клочак одна із тих, хто створює картини на тему війни

«Я дуже картала себе, що люди воюють, а я сиджу вдома, малюю стилусом на планшеті. Тоді зрозуміла, що саме так і можу допомагати! На перші два зображення, а вони деталізовані, у мене пішло три-чотири години. Але все залежить від стилю, мінімалізм забирає менше часу», — пояснює Наталя.

Усі виручені за продаж NFT-картин кошти будуть перераховані на армію, волонтерський рух та потреби мирних жителів, які ховаються в бомбосховищах або покинули свої рідні міста через постійні обстріли та авіаудари. Креативники працюють із фондом «Центр Добриня» і громадською організацією «Сучасна Україна».  Усі звіти про кошти і закупівлі розміщують на сайті "Stand With Ukraine". 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую