ye-logo.v1.2

«Євробачення-2022»: перемога українців та увага до Маріуполя

Культура 3325
Україна перемогла на Євробаченні 2022, і наступного року пісенний конкурс має пройти в нашій країні
Україна перемогла на Євробаченні 2022, і наступного року пісенний конкурс має пройти в нашій країні. Фото: скрін з відео

«Kalush Orchestra» переміг у пісенному конкурсі та привернув увагу світової спільноти до війни в Україні.

«Я прошу кожного з вас, будь ласка, допоможіть українському Маріуполю, допоможіть «Азовсталі» прямо зараз!», - саме ці слова пролунали з вуст соліста гурту «Kalush Orchestra» Олега Псюка зі сцени в італійському Турині, де 14 травня пройшов фінал конкурсу «Євробачення-2022». А згодом після цих слів та виступів виконавців із інших країн, оголосили результати конкурсу. «Kalush Orchestra» отримав від журі 192 бали, а від глядачів - 439 балів. У підсумку представник України набрав 631 бал та став переможцем!

Примітно, що після прохання Псюка допомогти Маріуполю та «Азовсталі», який штурмують російські військові, в антисанітарних умовах, без медикаментів, води та їжі залишаються близько 600 поранених, в інтернеті помітили підвищену зацікавленість до цієї проблеми. За даними Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, пошук за запитом «Азовсталь» після заклику «Kalush Orchestra» на «Євробаченні» зріс у рази. «Також активно почали цікавитись словом «Маріуполь». Весь світ за Маріуполь, весь світ за Азовсталь! Kalush Orchestra, дякуємо, хлопці! Ми сильні. Ми разом. Ми переможемо», - написали у Держспецзв’язку.

А президент України Володимир Зеленський, після перемоги українців на «Євробаченні», на своїй сторінці в Фейсбуці написав: «Наша мужність вражає світ, наша музика підкорює Європу! Наступного року Україна прийматиме «Євробачення»! Втретє у своїй історії. І вірю – не востаннє. Ми зробимо все, щоб одного дня учасників і гостей «Євробачення» приймав український Маріуполь. Вільний, мирний, відбудований! Дякую за перемогу Kalush Orchestra та всім, хто віддав за нас свої голоси! Впевнений, не за горами наш переможний акорд у битві з ворогом. Слава Україні!»

До речі, перед фіналом конкурсу його організатори попереджали «Kalush Orchestra», що можуть дискваліфікувати гурт, якщо зі сцени вони будуть висловлювати якісь заяви політичного характеру. Та прохання допомогти Маріуполю та «Азовсталі», то не політика. «Ми розуміємо глибокі почуття навколо України в цей час і вважаємо, що заяви Kalush Orchestra та інших виконавців, які висловлюють підтримку українському народу, мають гуманітарний, а не політичний характер», — йдеться в заяві організаторів «Євробачення».

Читайте також: Медійники закликають відсторонити від ефіру «Єдиних новин» ведучих, які раніше поширювали проросійську пропаганду

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую