ye-logo.v1.2

Аліна Гросу, KOZAK SYSTEM, Ivan NAVI: підбірка нових українських пісень за тиждень

Культура 5750
Нові композиції українських виконавців присвячені війні та тим емоціям і переживанням, які вона викликає
Нові композиції українських виконавців присвячені війні та тим емоціям і переживанням, які вона викликає. Фото: ілюстративне kyivcity.gov.ua

Серед нових пісень є також авторська робота співробітниці хмельницької поліції.

Сайт "Є" підготував підбірку нових україномовних пісень, які з’явилися на Youtube протягом тижня. Частина композицій присвячена війні та тим емоціям і переживанням, які вона викликає. Також потрібно відзначити, що у підбірці є нова пісня інспектора поліції з Хмельницької області - Катерини Білоус.

Тож почнемо з трендів.

Співачка Аліна Гросу привітала всіх з Днем вишиванки новою відеороботою на пісню “Кохала”.

“Дорогі, вітаю вас із Днем вишиванки! Цей день масово святкують не лише в Україні. Це свято поєднує по всьому світу українців та всіх тих, хто серцем відчуває красу, традиції та любов. У такий складний час для України цінуєш щохвилини, проведеної з рідними та близькими. Ми не дотримувалися історії пісні, немає жодного сюжету, ми просто хотіли зафіксувати на згадку важливі моменти із сім'єю та паралельно показати всю красу рідних Чернівців”, - повідомила співачка в описі до пісні. 

За кілька днів кліп зібрав понад півмільйона переглядів.

Волинський співак YAKTAK (Ярослав Карпук) та Jerry Heil записали проникливу пісню про кохання і опублікували душевний кліп.

Відео пісні під назвою «В пустій кімнаті» опубліковане на Youtube каналі Ярослава Карпука.

«Я люблю її приголосні та голосні! Хочеться, аби вона спала у кімнаті, де ніколи не буде пустого кохання, а її сон завжди ніжно грів мою душу, адже коли сонце біжить по стінах, наші серця наповнюються теплом», – йдеться в описі до кліпу.

Пісню він виконав дуетом зі співачкою Jerry Heil (справжнє ім’я Яна Шемаєва) – авторкою і виконавицею пісень, блогеркою. За три дні кліп зібрав понад 100 тисяч переглядів.

Группа “KOZAK SYSTEM” вчора випустила кліп на пісню “Азов Сталь”, яка присвячена захисникам Маріуполя.  Автором пісні став трубач гурту Сергій Соловій, який написав її буквально за півгодини.

"Ця пісня - з тих, що пишеться за пів години. В цей час серце зупиняється і з’являються гіркі сльози гордості, а мелодія і слова народжуються одночасно. Слава Захисникам Міста Марії! Героям Слава!”, - сказав автор.

Пісня була записана за годину до зйомок відео у місті Шаргород Вінницької області - адже саме там війна зібрала частину KOZAK SYSTEM та знімальну групу, яка працювала над двома попередніми відео гурту.

Локацію було обрано не випадково: у Шаргороді є унікальна хресна дорога - одна з західних практик богослужінь, в основі якого покладають спогади віруючих про шлях Ісуса Христа на Голгофу. Символічно, що саме на імпровізованій Голгофі і було відзняте відео “Азов - сталь”, присвячене захисникам Маріуполя. 83 дні оборони Маріуполя змінили перебіг повномасштабної війни рф проти України. Захисники маріупольського заводу «Азовсталь» зламали плани противника із захоплення сходу України та відтягнули на себе величезні сили ворога.

Співак Ivan NAVI представив нову пісню під назвою "Пишу тобі листа". Артист написав її ще до повномасштабного вторгнення росії в Україну. Про це він сам розповів на своїй фейсбук-сторінці. 

“Пісня "Пишу тобі листа" була написана ще до війни і мала певний меседж, але коли 24 лютого розпочалась війна, все кардинально змінилось. Щоб ви написали зараз собі у листі, але адресуючи у минуле, до війни?" - йдеться у дописі співака. Романтичну пісню Ivan Navi презентував 20 травня.

Першу сходинку у рейтингу додатку Shazam в Україні зайняла пісня Давіда Голубенка “Знову”. Її шукали майже 17 тисяч разів. Крім того, ця українська пісня з першого дня стала віруситися у Тік-Току, за рахунок чого й набирає популярності.

Додамо, що Давід Голубенко - це артист з Вінниці, який співає з самого дитинства.

Харківський гурт «Жадан і Собаки» письменника Сергія Жадана записав проникливу пісню «Діти».

“Ця пісня про головне – про наших дітей, яким ми маємо передати нашу країну. Вона про віру, надію та любов. Ми обов'язково переможемо. Заради наших дітей. Заради їхнього майбутнього”, - йдеться в описі пісні.

Відео на цю пісню - це анімація, де зображені автобуси з українськими дітьми, які їдуть на фоні ракет окупанта.

Український хіп-хоп виконавець та радіоведучий ХАС написав колискову пісню “Люлі-Люлі”, яка написана на реальних подіях.

“Очевидці розповіли історію, як поранена мама вкладала спати сина у бомбосховищі. Обійняла, щоб зігріти і обоє заснули… Зранку мама вже не прокинулась, а дитя довго не могло зрозуміти, чому мама не розплющує очі. Ця історія змусила мене написати «колискову», - розповів ХАС.

Співачка Юлія Юріна (ЮЮ) була солісткою групи YuKo, яка у 2019 році вийшла у фінал Нацвідбору до Євробачення.

20 травня співачка відзначила свій день народження релізом нової пісні "Чорна Хмара", у якій звертається до російських окупантів.


"Я презентую вам мою нову пісню, яку я написала спільно з Андрієм Дженді та Іваном Тайгою, сидячи кожен у своєму підвалі. "Чорна Хмара" – пісня, навіяна настроєм сьогодення та цією війною. У цій пісні є звернення до орків, відчай, надія у перемогу України у цій війні. Дуже хочу, щоб ця пісня допомогла людям розрядитися та зняти стрес”, – розповіла Юлія Юріна в ефірі шоу “Селекція” на Радіо Промінь.

Зірка Тік-Току й учасник "Співають всі" Вася Демчук також презентував нову пісню. Демчук став відомим завдяки спільній роботі з NK (Настя Каменських).

Його нова пісня “Закривай очі” присвячена коханню під час війни.

У кліпі на пісню переплітається все те, що душить зсередини кожного українця: теплі спогади довоєнного минулого, трагічне справжнє та незламна впевненість у тому, що після найтемнішої ночі обов’язково буде світанок. Війна закінчиться, а велика любов у серці буде з нами назавжди, тому що тільки кохання здатне перемогти ворога.

“Пісню я написав під враженням тих жахів, які всі ми проживаємо, починаючи з 24 лютого. Весь час в мене було єдине бажання, спільне з усіма українцями - відгородити від війни близьких людей. До цього і рядки з пісні ”закривай очі, не дивися на це”, - розповідає співак.

Нова відеоробота Васі Демчука «Закривай очі» - це щоденник пам’яті, який залишиться з кожним українцем на все життя. Через кадри кліпу співак говорить про те, що обійми та посмішка рідної людини - єдине, що може зігріти у час кровопролитної війни.

Також до сьогоднішньої підбірки потрапила нова авторська пісня учасниці “Голосу країни” та співробітниці Головного управління Нацполіції в Хмельницькій області Катерини Білоус - “Слава Україні”. Це патріотична композиція, лейтмотивом якої є слова “Слава Україні”.

Відео - кадри російсько-української війни, зокрема, понівечені багатоповерхівки міст та ВСУ, які звільняють міста.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую