ye-logo.v1.2

«Без Обмежень», «Творчі», Ірина Білик: підбірка нових пісень українських виконавців за тиждень

Культура 2784
Артисти продовжують співати про те, як війна змінила життя українців
Артисти продовжують співати про те, як війна змінила життя українців. Фото: ілюстративне з сайту 20minut.ua

Майже всі виконавці зараз співають про війну.

Сайт "Є" підготував традиційну тижневу підбірку українських пісень, які з’явилися на YouTube протягом тижня.

Більшість пісень виконавців присвячені українсько-російській війні й наслідкам бойових дій, емоційному стану та переживанням, які викликає війна в українців.

Гурт Без обмежень випустив першу пісню з початку повномасштабного вторгнення російських окупантів на територію України. Вона й має таку назву “24/02”. За словами фронтмена гурту Сергія Танчинця, пісня про те, як наше життя змінилося за секунди.

“На початку відео ми бачимо обстріли і руйнування, які завдає нам ворог. Ми бачимо біль та горе, які ми з вами пережили за останні три місяці… Але, годинник, стрілки якого йдуть у зворотній бік, намагається «відмінити» події, які завдають нам болю щодня! Зруйновані будівлі у Харкові, Маріуполі, Ірпені та інших містах, по цеглинах складаються до свого первинного стану. Нам би дуже хотілось, аби усього цього з нами ніколи не відбувалось! Проте, наступний кадр не дає втекти від жорстокої реальності і прямо каже: «Як би нас не боліло, як не горіла б душа, до славної Перемоги нам дорога одна». Шлях до свободи України єдиний – зі зброєю в руках виборювати нашу Державність і Незалежність! Друга частина відеороботи «24/02» говорить тільки одне: віра в ЗСУ – шлях до Перемоги!”, - йдеться в описі до кліпу.

Зараз цей кліп займає 7-у сходинку вкладці трендів на YouTube.

А ось співачка та блогерка Jerry Heil випустила з початком війни вже кілька робіт, про які сайт "Є" розповідав у підбірках раніше. І ось нова - пісня “Мрія”.

“Пісня “Мрія” була написана декілька місяців тому. Саме тоді росія вдарила по нашому місту Щастя і розбила літак Мрія Ан-225! Це так символічно! Наше щастя було на нашій землі і ми тримали найбільшу в світі мрію в небі — мрію про свободу. Але в українського народу завжди була і буде ВОЛЯ. Вона всередині кожного з нас — і це той духовний фундамент, на якому ми відбудуємо і нову МРІЮ, і нове ЩАСТЯ. І образно, і буквально”, - написала співачка в описі пісні.

Кліп має вже понад 330 тисяч переглядів та займає 11 сходинку на вкладці у трендах.

Гурт з Тернополя “Творчі” випустив надихаючу пісню “Боремося”, яка присвячена українцям.

"Ми знімали в осередку культури - українському Театрі. Тому самому, де оживають твори Лесі Українки та Івана Нечуя-Левицького у Тернополі, куди приходять наповнитися українські родини у Києві, і який був жорстоко зруйнований у Маріуполі. Під час наших зйомок ми бачили своїми очима як він (театр) знову починає дихати. Тому що можна знищити стіни, та неможливо вбити наші цінності. Про це ми і співаємо у нашій пісні: “Боремося та усіх поборемо”, - розповіли виконавці.

Кліп займає 18-у сходинку вкладці у трендах.

Також до трендів потрапила нова робота дуету Сhursanov & Averin. Кілька тижнів тому їх пісня “Квітка” стала вірусною у Тік-Ток.

Тепер вже нова робота “Лелека” потрапила до трендів YouTube. Пісня про любов у широкому сенсі цього слова, не завжди до когось конкретного, але й до батьківщини.

“Хай живе та квітне наша Україна”, - співають хлопці.

Ця пісня також потрапила до топ-50 рейтингу додатку Shazam в Україні.

Народна артистка України Ірина Білик випустила нову пісню “Кордони”. Пісня про кохання під час війни.

“Немає такого зла у світі, щоб знищити кохання навіть у цей буремний час і ніякі кордони не роз’єднають нашу любов. Я присвячую цю пісню тим, хто чекає з війни своїх коханих”, - йдеться в описі пісні.

У кліпі використані знайомі кадри хроніки війни, яку Росія підступно розв’язала проти України — виступи за Україну в Херсоні, мати, що годує дитину в метро, кадри зруйнованих Ірпеня та Бучі, дівчина, що врятувала з Ірпеня частково паралізованих собак та інші. Кожний кадр оплаканий ріками сліз і кожен до болі знайомий всім українцям, що живуть в умовах війни вже понад три місяці.

10-річна співачка з Івано-Франківська Vlada K виступає вже кілька років. Перший сольний концерт у неї відбувся два роки тому. І ось вона записала пісню "Ukrainian Pain" - про Україну і її красиві міста та вільних, незламних, сильних духом воїнів. Вона про життя, яке в нас було, про силу волі і боротьбу українців за свою свободу.

“Це пісня про війну, яку ніхто не чекав. Вона забрала життя тисяч людей і найгірше, що може бути, вона забрала життя дітей. Вони мріяли, грали в іграшки, пізнавали цей світ, тепер вони янголи. Війна - це наш важкий шлях на якому народ України виборює свою незалежність. Я дуже хочу, щоб все це скоріш закінчилось і ми перемогли”, - пише співачка.

Співачка Світлана Тарабарова, яка повернулася до свого будинку під Києвом, випустила пронизливий дуетний трек. Разом із музикантом Максом Пташником вона записала пісню «Бо ти моя Азовсталь!» про мужніх захисників Маріуполя.

Про нову роботу Світлана розповіла на своїй сторінці в Інстаграм.

«Є речі, про які хочеться кричати! Але зараз навіть думати про них треба пошепки… єдине, що нас тримає — кохання. Віримо, що настане день і ми зустрінемося під радісний гомін Софіївських дзвонів», — написала Тарабарова, представляючи новий трек.

«Ти найсильніша надія, бо ти моя Азовсталь!» — ці рядки особливо зворушили серця слухачів, пишуть видання “Факти”.

Продовжує творити харківський письменник та співак Сергій Жадан, а його гурт “Жадан і собаки” випускати кліпи. Їх нова робота має назву "Метро" і присвячена дітям, які через обстріли змушені ночувати у харківській підземці.

Як пише видання “Букви”, колектив намагався написати пісню про війну з березня, однак виходило “мажорно, патріотично й не надто глибоко”.

Потім Жадан познайомився в харківському метрополітені з двома “пацанами”, які допомагали дорослим, стежили за порядком і організовували дітей, молодших за них. Після цього й була написана пісня.

“За ці три місяці війни мені трапилося бачити багатьох харківських дітей. Когось ми вивозили з міста, для когось співали в метро, комусь привозили їжу в бомбосховища. Вони були різні — мовчазні й налякані, веселі й упевнені в собі, хтось був на дитячому куражі, хтось був у постійному стресі. Але вони далі лишились нашими, харківськими дітьми”, — зауважив письменник.

Сергій Жадан сподівається, що харківські діти й надалі житимуть в українському місті та любитимуть його, маючи “харківський кураж”.

“Дуже хочеться, щоб вони це місто любили. Щоби вони не мовчали. Щоби в них був харківський кураж і не було страху перед цим світом, який для них залишили дорослі”, — написав Жадан.

Український продюсер і співак Олексій Потапенко (Потап) випустив сольну пісню, яка отримала назву "Наші надавали Раші". Цей трек він присвятив усім військовим, які зараз обороняють нашу державу від російських загарбників.

Разом із треком він презентував і кліп — кадри з українськими захисниками та військовою технікою змінюються краєвидами із різних місць України.

Також варто відмітити не лише героїв, а й навпаки.

Гурт «Дно» представив пісню «Константа Тимощука», присвячену колишньому капітанові та рекордсмену збірної України з футболу Анатолію Тимощуку, котрий після початку повномасштабного вторгнення російської армії залишився працювати тренером у «Зеніті» з Санкт-Петербурга і боягузливо мовчить про війну.

Як відомо, уродженець Луцька Анатолій Тимощук перебрався до росії у 2007 році, перейшовши з «Шахтаря» до «Зеніта». Пізніше, після виступів за «Баварію», півзахисник знову повернувся до пітерського клубу, увійшовши з часом до тренерського штабу «Зеніта». Нагадаємо, що Українська асоціація позбавила Тимощука тренерської ліцензії, титулів та звань, Луцька міська рада — звання почесного громадянина міста, а в музеї футболу в Буковелі провели чистку пам'ятних речей ексфутболіста національної збірної.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую