ye-logo.v1.2

Знаменитості, розваги, концерт: що готують в театрі ляльок до Дня захисту дітей

Культура 2326
Програма святкувань у театрі ляльок
Програма святкувань у театрі ляльок. Фото: ілюстративне з архіву

Для дітлахів запланували насичену розважальну програму.

Завтра, 1 червня, у Хмельницькому в ляльковому театрі організують масштабне свято для дітей. Насичена програма відбуватиметься на кількох локаціях. На малюків очікують клоуни, казкові герої, багато майстер-класів і розваг. Заплановані мистецькі виставки та показ мод. Приїдуть на свято й рятувальники, а також маленьких гостей розважатимуть місцеві зірки.

Як розповіла організаторка-педагогиня театру ляльок Вікторія Земба, захід має також благодійну місію – під час події збиратимуть гроші в підтримку 57 окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка. За зібрані кошти закуплять необхідні речі захисникам, які перебувають на лінії фронту.

«Наш театр вже охрестили «креативним батальйоном у тилу». Ми чи не з перших днів продовжуємо працювати, допомагаємо діткам сімей внутрішньо переміщених осіб. Для них завжди організовуємо безкоштовні вистави. Зараз готуємо свято для усіх діток – щоб вони не згадували про війну. Дитинство має бути дитинством – веселим і радісним. Наш захід називається «Країна щасливих дітей», - говорить Вікторія Земба.

Свято стартує завтра о 12-ій годині. Основна концертна програма відбуватиметься на майданчику перед театром ляльок. Розпочнеться все із творчих виступів дітей та шоу від циркової агенції. Також заплановане дитяче дефіле патріотичного одягу. Братимуть участь у ньому вихованці місцевої модельної школи, а колекцію надала дизайнерка Тетяна Гарматюк.

Крім того, відбуватиметься безліч майстер-класів і різноманітних руханок та розваг. Частина з них буде за столиками перед приміщенням лялькового театру, інша частина – у дворику театру. Їх проводитимуть обласна дитяча бібліотека імені Шевченка, обласний краєзнавчий музей, обласний науково-методичний центр культури мистецтва. Виступить на святі й відома скрипалька Майя Онищук.

У літньому ляльковому дворику малечу зустрічатимуть казкові герої. Також там до свята приєднаються рятувальники, які приїдуть на пожежних автівках. Діти зможуть приміряти спорядження надзвичайників і відчути себе справжніми вогнеборцями.

«О 14-тій годині у нас буде спеціальна гостя – волонтерка-телеведуча Леся Нікітюк. У неї своя програма, її секрети поки не розкриваємо. Однак з нею точно всі зможуть сфотографуватися поспілкуватися, - зазначає Вікторія. – Також у Хмельницький прибудуть гості з іншої галактики – на свято приїде робот з Вінниці, який розважатиме діток».

Під час свята в приміщенні театру відкриють мистецьку виставку декоративного розпису на склі хмельницької мисткині Тетяни Цимбарецької. До експозиції увійшли ікони, які виконані на склі та дощечках. Також буде проводитись аукціон, єдиний лот якого – патріотичний дизайнерський світшот від дизайнерки Тетяни Гарматюк.

«Ми запустили аукціон у фейсбуці. Люди вже можуть робити ставки. Його початкова ціна – 400 гривень. Особливість цього світшоту в тому, що їх є небагато. Один з них колись розігрували на аукціоні в Лондоні, ще кілька у наших українських зірок», - кажуть організатори свята.

Концертна програма розпочнеться о 16-ій годині. Виступатимуть відомі хмельницькі гурти: «Stanza», «Мотор'рола», «The Grace». Приїде вінницький бард, лауреат фестивалю «Пісні, народжені в АТО» Олександр Клец, вінницький гурт «Пан Карпо».

Як зазначає Вікторія Земба, до проведення свята доєдналося багато підприємців, які пригощатимуть дітлахів безкоштовно смаколиками та напоями. Також будуть розіграші-вікторини, під час яких дітям даруватимуть подарунки.

«Ці подарунки театр закупив за гроші, які ми зібрали під час минулої акції «Крила надії». Тоді вдалося назбирати 18 тисяч гривень. Ми анонсували, що ці гроші підуть на підтримку дітей із родин тимчасово переміщених осіб. За них купили пеніборди, ролики, скакалки, м’які іграшки, розмальовки і даруватимемо завтра», - додають у театрі ляльок.

Зазначимо, напередодні Дня захисту дітей у Хмельницькому поліцейські разом з іншими правоохоронними структурами влаштували масштабне свято для малечі. Незвичне містечко розгорнули у парку Чекмана. Загалом організували 16 локацій, де дітлахи могли розважитися, познайомитися ближче з роботою поліцейських та навіть спробувати себе у ролі правоохоронця.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую