ye-logo.v1.2

Артем Пивоваров та Dorofeeva, Kola, Alekseev, Леся Нікітюк: підбірка нових пісень за тиждень

Культура 5340
Нова підбірка української музики
Нова підбірка української музики. Фото: maximum.fm

Одразу декілька хмельницьких виконавців презентували нові пісні.

Минулого тижня відбулося багато прем’єр нових пісень українських виконавців. Вони були присвячені війні проти Росії, почуттям до столиці країни, матері, коханню. Особливо варто відзначити відразу декілька треків виконавців з Хмельницького.

Друге місце вкладці у трендах на сервісі Youtube зайняла спільна робота Артема Пивоварова та Наді Дорофеєвої під назвою “Думи”. Основою композиції став вірш Тараса Шевченка.

«Ми переживаємо нелегкі часи. Перебуваючи у безперервному потоці інформації, намагаємося заповнити екзистенційну порожнечу. Ми постійно в собі, наодинці зі своїми думками, з якими буває складно. Та ми маємо усвідомлювати, що кожен українець з усіма його переживаннями й складнощами потрібен своїй країні як ніколи. Україна - наша ненька, що приймає нас такими, якими ми є. Вона живе всередині нас. І те саме ми хочемо бачити в наших дітях» – Артем.

Пісню презентували у сотий день протистояння України повномасштабному вторгненню російських окупантів.

“Мільйони українців були вимушені покинути свій дім через війну. Сум за Батьківщиною, що відчував Шевченко, коли писав цей вірш – саме те, що кожен переживає зараз. Коли я їздила з благодійними концертами по Європі, зрозуміла, що ще ніколи так не сумувала за Україною, за Києвом, за домом, за своїми людьми, за українцями…Іноді дуже важко залишатися з цими важкими думками наодинці. Тому нам всім потрібно не потонути в цих “думах”, допомогти собі, один одному та країні випливти, вистояти, зберегти свій культурний код. Зараз надважлива місія в тому, щоб українська культурна спадщина жила та голосно звучала!” – DOROFEEVA.

Клім вже забрав майже 900 тисяч переглядів.

Співачка Kola (Анастасія Прудіус) зайняла четверту позицію вкладці “У тренді” з піснею “Чи разом?”.

“Нашими полями продовжує їздити ворожа техніка, летять кулі та снаряди. Кожен українець потерпає від жахливих подій війни. Відбувається те, що мабуть, й не наснилось у найстрашнішому сні. На жаль, війна – це очікування. Невимовний біль відчуває кожна жінка, яка щодня чекає у голосній тиші звістку від коханого. Саме в такі хвилини тривоги KOLA написала пісню «Чи Разом?», - йдеться в описі пісні.

Кліп має понад 380 тисяч переглядів.

Світлана Лобода, яка багато років жила та будувала кар'єру в росії, випустила україномовну пісню "Молитва".

Співачка заговорила про війну лише на п'ятий день російського вторгнення в Україну, а на сотий заспівала рідною мовою.



"100 днів... 100 днів з початку іншого життя, інших снів, інших слів та сенсів, інших людей, сліз, інших пісень, інших молитов! 100 днів, які назавжди змінили світ і зістарили мільйони сердець на 100 років. Було складно знову почати співати… Дуже складно! Але музика, як тонка смуга світла, пробивається крізь чорні дні. Ми ще святкуватимемо життя на нашій прекрасній землі і пісні співатимемо не від болю, а від щастя! А поки...", - написала артистка в Instagram.

Кліп займає 14-ту сходинку вкладці у тренді та зібрав понад 700 тисяч переглядів.

Макс Барських презентував нову пісню “Чекай на мене”. Пісня не має кліпу, але аудіоверсія потрапила на 20-у сходинку вкладці у тренді.

Він присвятив нову композицію українцям, яких війна розкидала по всьому світу, а також українським захисникам.

“Війна розкидала українців по всьому світу, і ми говоримо йому «дякую» за турботу та теплі обійми. Це неможливо переоцінити. Ми завжди будемо вдячні людям та містам, які притулять наших жінок та дітей, за доброту та чуйність. Але я впевнений, що щоночі перед сном українці мріють про повернення до своїх будинків, незважаючи на те, що вони вціліли або стоять у руїнах. Про будинок, своїх коханих та дітей у найскладніші моменти мріють і наші захисники. Вони воюють за мир на своїй землі, знаючи, що на них чекають з обіймами, сповнені любові. Наші воїни повернуться, наші матері та жінки повернуться, наші діти та світ повернеться. Потрібно чекати і робити все заради перемоги, — коментує прем'єру Барських.

А на 25-му місці вкладці у тренді Наталія Могилевська з піснею “Я вдома”. Пісня присвячена столиці України - місту Києву.

“Як з перших днів життя, так і з перших днів війни, я була з тобою, мій Київ, співала тобі у метро, робила все можливе і неможливе, як і тисячі твоїх жінок з тобою весь цей час. Ми зможемо пережити цю війну, ми обов’язково побачимо парад Перемоги на твоєму Хрещатику!”, - йдеться в описі пісні.

Кліп вже переглянули понад 200 тисяч разів.

Також цього тижня Леся Нікітюк випустила пісню у колоборації з народним артистом України Степаном Гігою.

Новий трек записали за мотивами хіта «Цей сон, цей сон». Нікітюк вчергове висміяла росіян, тепер співавши про сон, який може стати реальністю завдяки українській армії.

Про презентацію пісні раніше вже писав “Сайт Є”. Пісня вже потрапила у Топ-10 рейтингу додатку Shazam в Україні. Цю пісню шукали понад 6 тисяч разів.

Крім того, на Youtube пісня зібрала понад півмільйона переглядів.

"Мама" - таку назву має новий сингл ALEKSEEV. Цей трек артист презентував в День захисту дітей, який присвятив матерям, які завжди є прихистком і сховищем від будь-якої біди.

" Мама і є найпершим і найнадійнішим захистом кожної дитини: шестирічного Влада з Бучі мама Марина захищає з небес і дякує йому щоразу, коли він приносить їжу на місце її поховання, тримісячна Кіра разом з мамою Валерією з Одеси так і залишились нерозлучними на всю вічність і вже там їм нічого не загрожує, а мільйони матерів рятують своїх чад щодня, чи в Україні, чи за її межами." - поділився ALEKSEEV.

Відео на трек було знято в самому серці Києва. ALEKSEEV заспівав символічно на фоні неба та поєднав зі зворушливи кадрами дітей та жінок біженців, які тікали від смерті на рідній землі.

Група “Фіолет” презентувала пісню “Говори”.

«Говори» - це другий трек Фіолету від початку повномасштабного вторгнення Росії на наші землі. Текст був написаний ще до 24-го лютого, в паузах між туровими концертами, але зараз - саме час щоб цю пісню почули всі. Історія - пророча, герої - практично всі ми. Біль - спільний і неминучий. Війна триває і творчість повинна про це нагадувати”, - йдеться в описі пісні.

Український метал-гурт Detach презентував нову пісню “Інші”.

В 2016 році DETACH зайняла друге місце в талант-шоу “X-Factor” на телеканалі СТБ, а також номіновані на премію ЮНА в категорії “Відкриття року”. На початку 2017 року DETACH з треком “DISTANCE” взяли участь у національному відборі “Євробачення-2017” і потрапили до півфіналу.



“Цю пiсню ми присвячуємо хоробростi українського народу та його незламностi у боротьбi з росiйським агресором.
Вона про нашу свободу, нашу гідність та наші цінності. Ми оплакуємо кожне життя, яке забрала ця кривава війна.
Ми схиляємося перед мужністю українських воїнів, які захищають нашу країну прямо зараз.
Ми виграємо цю війну”, - написали учасники групи під презентацією пісні.

Співак з Хмельницького Олег Шкарпет, який має сценічний псевдоним Шугар, презентував нову пісню. Вона має назву “Голос”.

За словами співака, це після про силу рідної землі, про силу кожного з нас.

“Я точно знав про що хочу написати і яку емоцію хочу донести цією піснею, сподіваюсь мій посил зрозумілий. Напиши в коментах чи пісня відгукується у тобі”, - написав співак в описі пісні.

При цьому в коментарях додають, що зараз голос українців чують у всьому світі.

Також минулого тижня виконавиця «Krutь» (Марина Круть) презентувала нове відео на власну пісню «Скажи мені Боже». Її Марина Круть написала ще в 2019 році, та нині вона набула нового сенсу.

«У 2022 - це пісня про війну. Присвята кожному українцю. Хто прожив 100 днів війни», - йдеться в описі до відеороботи.

Відео знімали 21 березня в Хмельницькій обласній філармонії . Разом із Мариною Круть - музиканти симфонічного оркестру обласної філармонії, бек вокалісти та вокалістки Ольга Косевич, Іван Варава, Вікторія Гунченко, Ілона Ставінська, Назар Поляков. Знімальну групу очолив український кінопродюсер Андрій Корнієнко.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую