ye-logo.v1.2

Абсурдна комедія у театрі Старицького: прем’єра вистави «Апельсини від Єви»

Культура 3492
Впродовж вистави гігантський апельсин стає щоразу іншим місцем дійства
Впродовж вистави гігантський апельсин стає щоразу іншим місцем дійства. Фото: автора

На малій сцені театру показали нову виставу.

У Хмельницькому в театрі Старицького відбулася прем’єра вистави «Апельсини від Єви». Дотепні діалоги, жвавий сюжет, пікантні епізоди показали в абсурдній комедії за твором італійського драматурга Альдо Ніколаї. Це вистава про егоцентричне, вампіричне кохання, де приголомшлива жінка перекидає світ чоловіка з ніг на голову.

Півторагодинна постановка у виконанні лише трьох акторів, які з перших хвилин тримають увагу глядача, змушують його сміятися та співпереживати. Апельсин – наскрізний образ вистави. Головна героїня постійно дарує апельсини людям, які через неї постраждали. А гігантський апельсин посеред сцени трансформується щоразу в інше місце дійства – він є одночасно лікарнею, в’язницею, психлікарнею.

Режисеркою постановки стала актриса театру Старицького Лариса Курманова. Мисткиня говорить, що у цій виставі-абсурді кожен знайде те, що він захоче і зможе зрозуміти. Зізнається: виставу підготували в дуже стиснуті строки та з малою кількістю репетицій. Тож дуже вдячна акторам, які погодилися на подібну авантюру.

Вчора, 25 червня, виставу вперше показали глядачам.

«Я родом з Харкова. Ви знаєте, як там зараз, а в мене там моя дочка. Вони могли приїхати до мене сюди. Але вона сказала, що там народилася і там залишатиметься. Я зв’язуюся по кілька разів на день з нею, дізнатися чи жива. Там постійно бомблять. Коли нічого не робиш, а думки-скакуни тільки там – можна збожеволіти. Вважаю, що нам всім треба відволікатися якось від цього. Тому я підійшла до директора і запропонувала поставити виставу. Я швидко все роблю. І він погодився, - ділиться режисерка вистави Лариса Курманова.

Квитки на перший прем’єрний показ вистави хмельничани розібрали завчасно. Наступний показ запланований на 9 липня. Початок о 18:00.

Обранець героїні потерпає від її ж прихильності.

Окремі місця дійств відбуваються всередині великого апельсина.

Незвичні декорації вигадала режисерка вистави.

До постановки залучили трьох акторів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую