ye-logo.v1.2

Анастасія Приходько, Настя Каменських, Мішель Андраде та Аліна Паш: підбірка нових пісень українських виконавців

Культура 3729
Нову патріотичну пісню співають 17 виконавців
Нову патріотичну пісню співають 17 виконавців. Фото: segodnya.ua

Цього тижня українські виконавці були дуже продуктивними і випустили низку патріотичних пісень.

Українські музиканти продовжують підтримувати країну під час війни та створювати нові пісні.

Так, 17 артистів вітчизняного шоу-бізнесу презентували пісню "Ми з України".

Слова композиції – це "дякую" землякам за згуртованість та боротьбу заради європейського майбутнього. Реліз кліпу відбувся 23 червня.

Кліп вже зібрав понад 1,2 мільйона переглядів та знаходиться на четвертому місці вкладці у тренді Youtube серед взагалі всіх, а не лише музичних, відео в Україні.

Серед виконавців: Оля Полякова, Михайло Хома (DZIDZIO), Наталія Могилевська, Тіна Кароль, Фагот, Юлія Саніна, MELOVIN, Оля Цибульська, ALEKSEEV, Настя Каменських, Злата Огнєвіч, Олександра Заріцька (солістка гурту "КАЗКА"), Сергій Бабкін, Артем Пивоваров, Муаяд Абдельрахім (переможець проєкту "Співають всі!").

Вони спрямували емоції, накопичені з 24 лютого, у виконання пісні "Ми з України", нагадуючи світові, що бути українцем – це круто.

Зараз дуже важливо, щоб всі люди об’єднувалися і робили разом спільну справу, яка наближатиме до перемоги нашу країну. Це не виключення і для артистів. Саме пісня та відеокліп "Ми з України" об’єднали українських виконавців. І ця композиція стане народною, – зауважив виконавець MELOVIN, пише видання “Сьогодні”.

На 9-му місці вкладці у тренді Youtube знаходиться нова робота виконавиці Kristonko під назвою ”Кохайтеся, чорнобриві” на слова українського класика Тараса Шевченка з поеми “Катерина”.

"Давно хотіла зробити пісню саме на вірші Тараса Григоровича Шевченка. Мелодія на ці рядки "Кохайтеся, чорнобриві, та не з москалями", десь півроку крутилась в моїй в голові. Згодом прийшло натхнення, на одній хвилі – я зробила пісню. Першими мій трек почули друзі. Сказали, що круто та нестандартно. Я дуже задоволена, тому що хотіла зробити щось нове та не притаманне мені", – розповідає співачка на радіо “Максимум”.

Раніше у підбірці на “Сайт “Є” потрапила інша пісня цієї франківської співачки - “Наші предки”.

Буквально за два дні відео на пісню зібрало понад 100 тисяч переглядів.

Також до трендів Youtube потрапила робота молодого виконавця To Eternity під назвою “Несмачний мед”. Ще до офіційної прем’єри цієї пісні вона стала популярною у Тіктоку, де під неї зняли відео понад 15000 разів. Крім того, ця пісня посіла вже третю сходинку у рейтингу додатку Shazam в Україні.

Справжнє ім’я співака Отуоньє Даніїл. Йому 21 рік і він народився у Києві. Але майже усе життя прожив у Гостомелі. Щодо псевдониму To Eternity, то він його обрав зі своїм другом, з яким починали разом писати музику.

“Ми завжди казали, що “музика вічна”. А вираз “To Eternity” в перекладі – “до вічності”, - розповідає виконавець.

Відео на Youtube зібрало майже 100 тисяч переглядів.

“Сайт “Є” вже писав, що після початку повномасштабного вторгнення військ російських окупантів на території України різко виріс попит саме на україномовну музику. Тому постійно попадають в тренди нові, раніше мало відомі виконавці.

Так, цього тижня до рейтингу Shazam та трендів ТікТок потрапила пісня “Кіборги” українських реперів YourCoach та Akr.

Пісня присвячена героїчному супротиву українського народу. Перша частина пісня присвячена окупантам, які є вбивцями, вандалами та просто “дикими створіннями”.

Репери вказують на силу та дух українських воїнів і те, що проти окупантів постала вся країна, що навіть “діти з джавелінами”.

NK або Настя Каменських цього тижня випустила англомовну пісню під назвою “Back Home”.

"Back Home - це пісня, яка зараз близька мільйонам українців, які змушені були покинути свій будинок і поїхати в іншу область або навіть в іншу країну. Але хоч нам і болить від розлуки зі звичним життям, з близькими, будинком, роботою, спокійними ранками з кавою на своїй кухні та всім тим, що залишилося "до"; ця пісня - це ще одне нагадування про те, що нам є за що боротися", - написала Каменських на своїй сторінці в Instagram.

Вона додала, що зараз усі ми боремося за мир і свободу, за щастя та спокій у душі, за рідні міста, за близьких та друзів, яких обіймемо після перемоги.

"Ми все це обов'язково повернемо", - твердо наголосила співачка.

Нагадаємо, що раніше Настя Каменських зі своїм чоловіком Олексієм Потапенком випустила патріотичну пісню «Я — Україна».

Співачка, заслужений артист України Анастасія Приходько презентувала нове відео на пісню “Степом”.

"Степом" - знакова для мене пісня. Вперше я виконувала її у 15-річному віці, коли вступала до Київської академії музики імені Глієра. Потім посіла з нею третє місце на міжнародному пісенному конкурсі. Зараз настав час знову звернутися до неї, або сповнити музичний простір України духом рідної землі, внутрішньою силою нашого народу…", - коментує прем’єру Анастасія Приходько.

В 2007 році, після перемоги у суперпопулярному російському телепроекті «Фабрика звезд-7», тоді молода співачка підписала контракт із продюсером Костянтином Меладзе. Невдовзі презентувала дует із Валерієм Меладзе.

Коли у 2009 році її обрали представляти росію на Євробаченні, вона наполягла на тому, щоб виконати пісню Мамо не тільки російською, але й українською мовою.

У 2013 році під час Революції гідності Анастасія Приходько вийшла на сцену Майдану, щоб підтримати борців за свободу України. Також вона поїхала з концертними турами «Підтримаємо своїх» і “Герої не вмирають” в зону АТО.

Українські виконавці POSITIFF, Michelle Andrade, Alina Pash презентували пісню “Перед світанком”. Разом із композицією артисти представили й відеокліп.

“У новому треці «Перед світанком» артисти вшановують відвагу й хоробрість наших захисників сміливими хіп-хоп бітами, які переплітаються з українськими народними мотивами. Це нагадування, що, як би не було складно, необхідно вірити у світле майбутнє. Адже українців неможливо зламати. Ми виборемо свободу і відбудуємо зруйноване. І буде линути слава України по всій землі”, - йдеться в описі кліпу.

На початку треку звучить Молитва українського націоналіста у виконанні полку Азов.

“Це трек не про сльози, а про подяку нашим воїнам. Саме такої пісні мені не вистачало в українському плейлисті. Вже написано багато душевних середньотемпових композицій, під час прослуховування яких неможливо стримати сльози. А наша пісня надихає та піднімає бойовий дух”, – сказав Позитив.

Буквально за два дні кліп зібрав майже півмільйона переглядів.

Автор пісні “Байрактар” - Тарас Боровок презентував нову роботу під назвою “Українці”.

Після звільнення з армії в 2006 році Боровок працював телеведучим і кінопродюсером. Його життя змінилося 24 лютого 2022 року з початком російської окупації, коли він був відкликаний в армію і почав працювати в Центрі зв'язку Сухопутних військ України.

В інтерв'ю турецькій пресі Боровок розповів: «Керівництво ЗСУ знало мій творчий талант, тому мене попросили зняти відео про турецький безпілотник Bayraktar TB2, який дуже допоміг нашій армії на полі бою. Я вважав, що краще створити про це пісню. Я склав мелодію і миттєво знайшов текст. Пісня була написана за 2 години».

Пізніше Боровок випустив альтернативні версії своєї пісні, зокрема ремікс українського діджея Андрія Музона, а також мешап у співпраці з французькою співачкою і автором пісень Елізабет Шетнер. Завдяки цій мистецькій співпраці з Лізою Тарас Боровок став відомим у Франції.

Щодо нової композиції, то її він присвятив нашим Збройним силам. Генеральний штаб України опублікував відповідне відео до пісні. Там показують всю міць наших військових.

Як пише видання meta.ua співак Саша Чемеров першим у світі створив кліп, знятий на тепловізор.

Мова йде про роботу на пісню "Замість мене".

Така ідея спала на думку українському кліпмейкеру Гоші Винокурову.

За словами співака, ніхто раніше не знімав кліп, використовуючи тільки тепловізор. Зняти ліпсінг на тепловізор було важко, артист та команда витратили на це декілька днів.

У своєму YouТube-каналі Саша Чемеров написав:

Ця пісня – надія і констатація факту. Її стиль, напевно, романтичний гранж. Картинка точно передає настрій пісні, а концепція дає зрозуміти, що ми всі під прицілом, ми всі в небезпеці.

Alice Change — авторка вірусного треку «Не вистачає кисню» («Хто тепер нацисти, а?») — випустила чутливу рок-колискову. «Захищу своїм тілом» — пісня, створена під враженням від історії про киянку Ольгу, що своїм тілом закрила дитину й отримала 25 поранень.

«Особисто я і під час обстрілів у Донецьку, і після повномасштабного вторгнення в Києві захищала своїх киць, їм я і співаю цю пісню. Муркотіння однієї з них можна почути в кінці», - каже співачка.

Співачка також поділилася, що робота над треком тривала три місяці — ніяк не вдавалося знайти потрібне звучання.

«Я пробувала використовувати укулеле, фортепіано, акустичну гітару — усе було не те. Ще й після успіху минулої пісні страшно було розчарувати людей. Але нарешті вдалося домогтися бажаної атмосфери».

Alice Change — співачка, авторка пісень, учасниця «Голосу країни 7», пише muzvar.com.ua.
 

В цілому цей тиждень був дуже продуктивний на нові пісні українських виконавців і можна було скласти не одну, а більше підбірок. Тож варто зазначити, що війна показала, що є різниця, який культурний продукт куштувати.

Цього тижня пісню “Крила” презентував полтавський репер Артем Лоік, у кар’єрі якого двічі був період, коли він приїжджав у росію і намагався там побудувати кар’єру.



Але тепер, особливо після повномасштабного вторгнення рф на територію України, він розповідає про свій досвід, про русифікацію, яка відбулася з його родиною у Полтаві, і про те, що український культурний продукт - це необхідність.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую