ye-logo.v1.2

Dorofeeva, NK, “Пес Патрон”, “Спів Братів”: нова українська музика за тиждень

Культура 6528
Підбірка нової української музики
Підбірка нової української музики. Фото: 20minut.ua

Цього тижня нові пісні презентували Настя Каменських та Надія Дорофеєва

Цей тиждень видався багатим на нові треки від популярних виконавців, а пісні відразу опинилися у різноманітних рейтингах.

Так, у десятці трендових музичних відео на Youtube опинився кліп на нову пісню Насті Каменських або NK під назвою “Коли мине війна”.

“Це пісня про таку любов, яка долає все лихе, яка додає сили і віри. Оберігає і надихає. За ці 5 місяців тисячі історій такого кохання зігрівали наші серця і підтримували нас. І саме вони лягли в основу цієї пісні. "Будеш ти любити мене, коли мине війна", – це не сумнів, а впевненість у тому, що справжня любов здатна пройти через усі перепони та вистояти в найтяжчі хвилини. І врешті-решт знову об'єднати по справжньому закохані серця, – розповіла співачка.

Відео на пісню вже зібрало майже 300 тисяч переглядів.

Тиждень тому співачка Лілу45 (Людмила Білоусова) випустила альбом “Коли сонце сідає за схил”, а пісня з цього альбому “Світ мене ловив” потрапила на вкладку “у тренді” серед музичних відео в Україні цього тижня.

Крім того, пісня займає десяту сходинку у рейтингу Shazam в Україні.

Назва пісні – це частина вислову українського філософа Григорія Сковороди, який він заповів залишити на його могилі. Сама ж пісня – про нещасливе кохання. Відео на цю пісню вже зібрало понад 100 тисяч переглядів.

Народилася співачка у 2000 року в Києві. Мама Людмили - логістка, а тато - військовий. Коли дочка закінчила школу, вони не сильно вітали її вибір творчої професії. На цьому ґрунті з часом виник конфлікт, і Людмила на другому курсі вишу почала жити самостійно.

Лілу45 стрімко увірвалася в шоубізнес влітку 2021 року з хітом "Восемь". І вже у вересні відбувся перший сольний концерт артистки. Пісні з її альбомів стали популярними у TikTok і Spotify, а ось тепер і в Youtube.

Окрім Каменських, цього тижня випустила нову пісню й інша популярна співачка - Dorofeeva (Надія Дорофеєва). Кліп на пісню “Різнокольорова” вже має 150 тисяч переглядів та потрапив до рейтингу популярних музичних відео в Україні на Youtube.

Фактично мова йде про україномовний варіант пісні співачки, яку вона виконувала раніше.

“Після 24 лютого сенси кожного українця змінилися, а головними для всіх кольорами стали жовтий та блакитний. Тому я вирішила додати цих фарб пісні “raznotsvetnaya” і заспівати її українською. Авторкою нового тексту стала переможниця конкурсу на найкращу адаптацію треку - вінничанка Катерина Медведєва, який я оголосила у соцмережах. Серед майже 1700 надісланих варіантів я знайшла ту саму love – «різнокольорову»”, - розповіла Надія Дорофеєва.

Волинський співак YAKTAK (Ярослав Карпук) записав нову пісню “Наречена”, яка стала трендовою серед музичних відео в Україні. Відео на Youtube вже зібрало майже 100 тисяч переглядів.

Раніше у музичній підбірці на “Сайті “Є” була його пісня разом зі співачкою та блогеркою Jerry Heil - “В Пустій кімнаті”.
Щодо нової пісні, то її співак описав так:

“Доля — це дорога, яку намалював нам Бог. Я мрію, аби ця дорога була щаслива для кожного, хто кохає. Наше серце не може все життя битися на самоті та не чути ритми другої половинки. Тому я бажаю кожному, аби в цьому році у всіх чоловіків з'явилася та сама наречена всього життя”.

Пес Патрон – це песик чернігівських рятувальників, який шукає вибухівку разом із саперами. Пес став відомий під час повномасштабного російського вторгнення на територію України.

За цей час песик нагороджений медаллю “За віддану службу”, а його господар Михайло Ільєв — орденом “За мужність” III ступеня. Крім того, Патрону присуджено найпрестижнішу у світі кінопремію в Каннах, а також він отримав ірландську відзнаку “Золота лапа”. Патрон вже став легендарним улюбленцем українців. У песика є своя сторінка в Instagram. А у столичному парку “Відрадний” створили мурал з Патроном.

Тепер у пса з’явилася присвячена йому пісня.

“Пес Патрон став не просто одним з символів боротьби українців і запорукою щоденного підняття бойового духу. А й законодавцем моди: «патронами» стали називати ледь не всіх собак породи Джек-рассел. Тож, цією піснею ми віддаємо шану не тільки головному чотирилапому герою ДСНС, а й всім цивільним собакам, які приречені найближчим часом усюди чути в свій бік «О, Патрон!», - йдеться в описі під відео на пісню.


В кліпі гурту Karta Svitu, окрім десятка песиків, Анджеліни Джолі і Дмитра Гордона, знявся також відомий бізнес-коуч Айван Мароун, який пообіцяв помножити кількість переглядів відео в 0,5 разів.

«У нас з Патроном дні народження у липні. У нього 20 числа, у мене 28-го. Тож він старший за мене на 8 днів. У день народження я привітав його шматочком цієї пісні (хоча він би, мабуть, обрав краще шматочок ковбаси), і люди у соцмережах одразу почали вимагати повну версію треку. Тож, ми з командою вирішили не тягнути кота за хвоста і записали в студії пісню про собаку. До речі, Патрончик привітав мене в інстаграмі з Днем народження також. Ніколи ще собака не робив мене таким щасливим з часів виходу «101 далматинець» на VHS-касеті», - розповів Іван Марунич, фронтмен Karta Svitu.

Нагадаємо, раніше гурт Karta Svitu заспівав пісню з цитатами Віталія Кличка, а потім мер прийшов на сольний концерт виконати свою партію наживо.

11-у сходинку у рейтингу застосунка для розпізнавання пісень Shazam в Україні зайняла спільна композиція виконавців Томмі Версеті, Laud і Тася (Тарас Дідух) під назвою “Ти мені дуже”. Якщо брати рейтинг Shazam у Хмельницькому, то в нашому місті ця композиція займає четверту строку.

Якщо про Томмі Версетті інформації небагато, то Laud вбо Владислав Каращук - український співак та композитор, фіналіст шоу «Голос країни» (Студія 1+1), учасник Національного відбору України на Євробачення 2018-2019.

В музичних підбірках на “Сайті “Є” неодноразово згадували про те, що зараз є тренд на українську музику і тому від старту до успіху молодих виконавців може пройти дуже небагато часу.

Перша пісня нещодавно створеного гурту “Discollusion“ під назвою “Опановуй себе” спочатку стала популярною у Тік-Ток, а зараз потрапила до рейтингу додатку Shazam в Україні.

Гурт складається з двох виконавців - Родіона Фальчук та Владислава Голікова.

Пісня гурту про те, що для того, аби досягти успіху, потрібно покращуватися постійно і багато працювати. Не час робити пів діла, час доводити справу до кінця.

Народна артистка України Марія Бурмака презентувала нову пісню-молитву, присвячену українським воїнам, які зі зброєю в руках захищають країну від російського агресора.

Пісня має назву “Повернись живим”.

Війна торкнулась кожного в Україні. Батьки і сини, кохані і близькі. Повернись живим - це молитва і заклинання всіх, хто любить. Вночі і вдень, щохвилини і щосекунди. На війні немає атеїстів, і коли навіть вже надії немає – любов, єдине що береже, це і є той самий Ангел Охоронець

Знімки українських воїнів надав Ігор Захаренко («Феєрія Мандрів»).

У відео увійшли також фото близьких друзів і рідних Марії, які боронять Україну зі зброєю в руках. А також фото українських музикантів Юркеша, Андрія Хливнюка, Тараса Компаніченка, Сергія Василюка, Віталія Кириченка, поета Артема Полежаки, письменника Артема Чеха, Переможця Х-Фактора Михайла Панчишина, режисера Іоанна Зенкова, історика Вахтанга Кіпіані.

Черкаський гурт “Спів Братів”, який з початку вторгнення в своїх піснях висміює російського агресора, випустив нову пісню “Антонівський міст”.

Антонівський міст - найбільший та найближчий від Криму до Херсона. Збудований у 1985 році, він має 31 опору, 25 метрів ширини та 1366 метрів довжини. Він перетинає одразу дві річки: Дніпро та його ліву притоку Конку. Російська армія змогла захопити Антонівський міст на другий день війни - 25 лютого.

Нещодавно українські військові кілька разів обстріляли цей міст, щоб завадити постачанню збросі для сил агресора у Херсоні.

Рок-музика у сьогоднішній підбірці буде представлена піснею гурту “Марний” під назвою “Синдром вцілілого”.

Київський альтернативний рок-гурт складається з 2 учасників (Якова Марного – фронтмен, гітара, аранжування та Андрія Дороша – ударні, аранжування)

Пісня на тему того, що залишаючись живим та неушкодженим під час війни, тобі все одно від цього не легше. Запис треку відбувався у Львові у зв’язку з вимушеним переїздом виконавців. На пісню також відзняли відеороботу, але вже в малій опері (пам’ятка історії та архітектури Києва, яка 15 березня 2022 року постраждала від ракетних обстрілів з боку РФ).

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую