ye-logo.v1.2

Воєнні плакати художника Нікіти Тітова показали у Хмельницькому

Культура 2300
Серед найвідоміших плакатів автора - зображення червоного російського корабля, який тоне у крові
Серед найвідоміших плакатів автора - зображення червоного російського корабля, який тоне у крові. Фото: автора

Роботи автора нині стають символами віри в Україну та в перемогу.

Те, про що кричить серце кожного українця з 24 лютого, харків'янин Нікіта Тітов уміє влучно відтворити на плакаті. Художнику вдається без слів передати цілу історію за допомогою образів. Створює свої роботи він, як правило, під впливом подій, що відбуваються нині в Україні. До прикладу, після захоплення острова Зміїний він намалював плакат з червоним кораблем-кремлем, який тоне в крові. Доповнив малюнок відомою фразою прикордонника. Ту роботу художника стали розміщувати на білбордах по Україні, використовувати на принтах і сувенірах.

Автор не зупинився і продовжив створювати нові плакати. Виставки його робіт почали організовувати у різних містах. Вчора, 7 грудня, Нікіта Тітов презентував свої твори і в Хмельницькому. Три десятки плакатів, створені в умовах воєнного часу, показали в обласному науково-методичному центрі культури і мистецтва.

Роботи створені протягом останніх 9 місяців.

«Плакат я вигадав, як засіб спілкування замість слів. Я – інтроверт і довгий час намагався уникати спілкування. А якось мене запросили у Франківську поспілкуватися зі студентами. Довго вмовляли і я погодився. Коли ішов, то не знав, що говоритиму, бо не готувався взагалі. Якимось дивом ми тоді півтори години спілкувалися, після цього я почав говорити. Тому, крім плакатів, можу трішки щось розповісти», - з такими словами Нікіта Тітов розпочав знайомство у Хмельницькому під час презентації своїх робіт.

Художник розповів, що створює свої плакати досить швидко. Деколи на це вистачає близько 15 хвилин.

«Іноді, коли я починаю думати про те, що мене зачепило, я майже одразу розумію, що маю зробити. Але здебільшого робота відбувається так: я працюю за комп’ютером і він стає моїм продовженням», - говорить митець.

Автор презентованих плакатів Нікіта Тітов.

Усі його роботи мінімалістичні, але наповнені глибоким змістом. Дехто називає їх філософськими.

«Я не вважаю, що дуже круто малюю. І чим старшим стаю, тим менше мені хочеться приділяти увагу деталям і щось доопрацьовувати. Для мене дуже важливо зробити все якомога швидше, поки ллється думка, поки є відчуття. Тому всі мої плакати – це, перш за все, мій щоденник на фейсбуці. Просто мої пости подані в образах, а не текстові. Те, що я хочу сказати, я передаю за допомогою зображень», - говорить він.

Плакати, які вчора презентували хмельничанам, підписані Нікітою Тітовим. Їх можна придбати, а виручені гроші перерахують на підтримку ЗСУ. Триватиме виставка робіт в обласному науково-методичному центрі культури і мистецтва (Володимирська, 103) протягом тижня.

Більше фотографій з презентації виставки:

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую