ye-logo.v1.2

Чи будуть встановлювати новорічну ялинку в Хмельницькому – коментар Симчишина

Культура 3488
Щороку міську ялинку встановлювали на майданчику біля кінотеатру Шевченка
Щороку міську ялинку встановлювали на майданчику біля кінотеатру Шевченка. Фото: ілюстративне з архіву

Міський голова вважає, що хейт з ялинкою – частина інформаційної війни.

Останні кілька років традиційно на початку грудня в обласному центрі засвічували вогні головної ялинки, яку встановлювали на майданчику перед кінотеатром Шевченка. Цьогоріч через неоднозначне ставлення суспільства до святкувань в умовах війни та проблеми з електроенергією у Хмельницькому довго не могли визначитися, як прикрашатимуть місто до зимових свят. Сьогодні, 21 грудня, рішення прокоментував міський голова Олександр Симчишин.

За його словами, 18-метрової штучної ялинки, яку встановлювали щороку в місті, цього року не буде. Натомість прикрасять в патріотичних синьо-жовтих кольорах дві живі ялинки, які ростуть поряд з кінотеатром Шевченка. Традиційну ялинку не монтуватимуть, бо не встигнуть все зробити до свят, а раніше цього не робили, бо вирішували проблеми з постачанням електрики.

Також очільник громади висловив свою думку стосовно цьогорічного негативу навколо встановлення новорічних ялинок.

«Я вважаю, що цей хейт з ялинкою – ворожа інформаційна, психологічна спецоперація, цілеспрямований вкид від російської федерації. Вони це роблять, щоб загнати нас в максимальну депресію. Вони знищують український дух і єдине, чого вони не можуть зробити – знищити український народ. На це неадекватно і необґрунтовано повелося багато ЗМІ та людей, - зазначив Олександр Симчишин.

Міський голова пояснив, що встановлення штучної ялинки для міста не несе витрат. Вона закуплена та лежить на складі, а монтують її працівники «Міськсвітла», які за це отримують зарплату.

Тезу про те, що в Україні зараз війна і гинуть люди, він прокоментував, нагадавши, що війна триває не триста днів, а дев’ять років.

«31 грудня 2021 року у нас був молодий загиблий боєць. І першого січня 2022 року у нас був загиблий молодий боєць. І в 2014, 2015, 2016 роках в новорічну ніч тривали бої . У 2015 році взагалі були жорстокі бої за Донецький аеропорт. Але це не заважало нам дарувати дітям радість, - сказав посадовець. - Тому що війна триває не 300 днів. Вона триває 9 років. І може ще 9 років тривати. І для того, щоб у нас постійно був дух, незнищенний ордою, ми повинні від таких речей не відмовлятися. Ні від святого Миколая, ні від Нового року, ні від Різдва. Так, однозначно не має бути пісень, танців, п’янок, ярмарків. Але візуалка має бути обов’язково. Діти мають бачити, що життя триває».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую