ye-logo.v1.2

Макс Барських, Latexfauna, Анна Трінчер, Kalush Orchestra, Аліна Гросу, Жадан і Собаки: добірка нової української музики

Культура 2202
Макс Барських презентував україномовний альбом
Макс Барських презентував україномовний альбом. Фото: Youtube

Гурт Latexfauna збирає гроші на ЗСУ за допомогою OnlyFans і для цього зняли еротичний кліп.

Українські виконавці продовжують перекладати українською старі хіти, які виконувались російською мовою. Така тенденція зберігалась і цього тижня.

Український виконавець Макс Барських цього тижня презентував новий альбом "Зорепад". До платівки увійшли нові пісні, а також хіти, які артист переклав з російської. Артист розповідав, що заради цього альбому він відклав інші проекти та поставив на паузу над збіркою пісень англійською мовою.

Пісня “Зорепад”, яка вийшла цього тижня, вже увійшла до популярних пісень на Youtube в Україні та зібрала понад 200 тисяч переглядів.

Також до трендових пісень цього тижня потрапив еротичний кліп гурту Latexfauna на пісню “Masandra”.

“Давайте без лишньої скромності. Ми зняли найвідвертіший кліп в історії українського шоу-бізнесу. Тепер ви розумієте наше життєве кредо “лизати мед прямо з вулика”, а хто цього не робе, той – бідолаха, сорян”, - йдеться в описі до відео.

Музиканти відмічають, що процес зйомок кліпу можна побачити на їх акаунті в OnlyFans, де вони збирають гроші на ЗСУ.

OnlyFans (Онліфанс) – це сайт, який дозволяє створити закритий платний акаунт, та монетизувати свій контент. Контентом може бути відео, фото, аудіо чи текст. Для отримання доступу до контенту, користувачі платять за підписку. Переважно на Онліфанс заводять акаунт моделі, які створюють інтимний контент.

Ще до популярних музичних відео в Україні увійшла нова пісня Анни Трінчер під назвою “Очі”.

"Зараз, розкриваючи світові себе та свої справжні емоції, я хочу говорити чесно. Ділитися новими переживаннями чи досвідом, який отримала раніше. Очі – це дзеркало душі, через них ми потрапляємо кудись глибше, читаємо думки та емоції інших. Через очі ми закохуємося, радіємо та переживаємо тривогу. А коли очі говорять коханням, то тільки двом партнерам відомо про всю глибину справжніх почуттів. Ця пісня для кожного розкривається по особливому, так само як і є особливою для мене", – розповідає співачка, пише УНІАН.

Аліна Гросу презентувала пісню “Звичка”.

Співачка поділилась фрагментом нового треку “Звичка” ще до виходу пісні і зібрала мільйони переглядів. Лише у ТікТок на неї за короткий проміжок часу було знято більше 10 тисяч кліпів користувачами.

“Я справжня й випускаю пісні не для хайпу. Тому особливо радію, коли бачу таку віддачу у слухача. З кожним днем росте число людей, які постійно викладають цей трек в себе. Ми не зіпсовані, ми вміємо кохати, відчувати, переживати, тому кожен бачить себе у цій пісні. У всіх була і любов, і звичка, і біль, і досвід який хочеться викреслити із життя, мені теж близька ця тема”.

Співачка зазначає, що передала правду життя у кліпі.

“Відеоробота зроблена на реальних подіях: частина історії із мого життя, а частина історії моєї близької людини. Знімалися мої місцеві друзі, вони всі професійні актори, деякі з них з нашим українським корінням. Дівчина в нас з Канади. Хлопець абсолютний американець, доросла жінка американка з європейським корінням, а маленький хлопчик саме з України”, - віжзначила Grosu.

Кліп розповідає історію розставання з хлопцем, який починає жити своє життя.

“В кліпі немає позитивних чи негативних героїв, це все звичайне життя. Люди розходяться, хтось покинутий, хтось щасливий, хтось страждає, хтось радіє. Всі ми дуже любимо жити чужим життям, слідкувати, як людина живе, як вона знаходить після нас наступне кохання, одружується, з'являються діти, старіє. Ти постійно слідкуєш, коли ти ще не байдужий і витрачаєш своє життя на життя іншої людини. Тобто, не робиш себе щасливим. Я вважаю, що це дуже велика помилка. Треба викреслювати минуле, якщо це не твоя доля і починати створювати своє особисте майбутнє, твоя доля тебе знайде. В моєму ж кліпі героїня все своє життя витратила на чекання свого героя, й поки він жив своє життя, дивилась у вікно за ним, врешті дочекалась”, - підкреслила співачка.

До трендових пісень на Youtube увійшла й нова пісня Альони Омаргалієвої.

«Більше не буду» — гімн незалежних дівчат”, - зазначила співачка.

«Кожна дівчина хоче відчувати себе коханою і заслуговує лише на краще ставлення до себе. Завжди обирайте себе, своє щастя, свій комфорт. Йдіть від нещасливих відносин, будьте головними героїнями свого життя. І нехай моя нова пісня "Більше не буду" стане гімном нового життєвого етапу незалежності, сили та свободи», - написала в описі до пісні Alena Omargalieva.

Майже сто тисяч переглядів зібрала композиція “Тиха вода”, яку заспівала Victoria Niro.

“Я спостерігаю, читаю, слухаю, дивлюсь, кожна історія це чиєсь життя одягнене у пісню. Саме у цій пісні описані почуття дівчини. Вона ніби в спокої хоче бути, але почуття не відпускають її. Вона просить врятувати її щоб вона отримала той спокій як рибка у тихій воді. Іде мова, що любов може викликати не лише радісні почуття, а й сум, може бути нерозділеним коханням. Чесно каже у пісні, що вона і бурхлива і тиха як вода. Алегорія рибка , тому що дівчат часто так називають і це асоціюється з чимось світлим”, - розповіла співачка.

Співачка Kola (Анастасія Прудіус) та проєкт ADAM записали спільну пісню “Зорепади”.

“Пісня про спокій та шалене кохання, в якому є повага одне до одного та ніжність у всьому, вона про двох людей, які просто тут і зараз є щасливими попри все”, - зазначила Kola.

Співак Monatik представив пісню “Направляй мене”.

Головний посил пісні "Направляй мене" - світла лірика, що мотивує знаходити в собі сили та підтримувати один одного. Це музика про об'єднання, стійкість духу та світлі емоції, які ми маємо знаходити один в одному, – зазначили в пресслужбі виконавця.

Український блогер та колишній чоловік Саши Бо Ігор Пустовіт (Pustovit) та львівська співачка Андріана записали спільну пісню “Сумую”.


У кліпі знялася ще одна інфлюенсерка Настя Стадник. Герої кліпу розіграли любовний трикутник, повідомили у прес службі артистки Андріана.

У прес службі зазначили, що насправді Анастасія кохає свого чоловіка Олександра, а у Андріани такі ж самі теплі почуття до її чоловіка та продюсера Володимира. Любовний трикутник артисти влаштували лише у новому кліпі.
«Інколи в житті трапляється так, що людина закохується у двох одразу. Так, це не зовсім нормально і так не має бути, але, на жаль, таке буває. У відеороботі ми передали цю ситуацію, коли чоловік з двома жінками живе одні і ті ж моменти, проводить час то з однією, то з іншою у тих самих місцях. Живе наче два паралельних життя, бо не може визначитися кого обрати і хто йому дійсно потрібен. Тому, коли він з однією, він сумує за іншою і навпаки. Але врешті залишається сам, бо, як кажуть, одними сідницями на двох святах не побуваєш», — каже Андріана.

До топ-10 українського рейтингу застосунку для розпізнавання пісень цього тижня увійшла пісня Dovi (Андрій Вдовиченко), яка називається “На таран”.

Ще одна нова композиція з рейтингу Shazam.

Романтична композиція “Охоронець” - спільна пісня виконавців Olivan та XSERGO.

Переможці конкурсу Євробачення-2022 гурт Kalush Orchestra представив пісню “Вогонь горить”.

В описі до відео зазначено, що випуск пісні присвятили міні-туру, який готує гурт на кінець року. Однак, концерти пройдуть без лідеру гурту - Олега Псюка.

Співак Олександр Тесленко, який цього року заспівав з Лесею Нікітюк, представив нову пісню.

Композиція “А що коли? вже потрапила до рейтингу Shazam.

Юля Юріна видала новий студійний альбом "Рефлексія". До нього увійшли 9 авторських треків, що були створені упродовж останніх двох років.

Альбом складається виключно з авторських пісень артистки. Він був створений ще до повномасштабного вторгнення, проте презентацію було скасовано, а сам альбом за ці два роки трансформувався під впливом подій, лайв-виступів та набув нових сенсів.


"Цей альбом мав вийти ще 25 лютого 2022 року, але повномасштабне вторгнення внесло свої корективи та я скасувала реліз цього альбому. Пройшло майже два роки, альбом поповнився новими піснями, змінився по звучанню та набув нових сенсів. Цей альбом відображає мій внутрішній стан, мої ментальні особливості та психічні хвороби. У "Рефлексії" я майже не звертаюся до українського фольклору, виключенням стала пісня "Колискова", в якій змішалися "Місячна соната" гітарні рифи пісні Sweet Dreams та приспів з традиційної української колискової. Дуже хочу виділити пісні "Хто ти такий" та "Зуби", бо це найулюбленіші треки з альбому, які дуже чітко транслюють мій поточний стан, а через них я визволяю всю свою агресію та злість. Якщо ви полюбляєте нестандартну, місцями ламану, місцями агресивну, іноді сумну музику, то я пропоную ознайомитися з цим альбомом та прожити мою невеличку історію певного періоду життя", — розповіла Юля Юріна, пише Українське радіо.

Виконавець Alexjazz презентував пісню “Хейтспіч”.

“Мої роздуми про толерантність українців до російської культури на другому році повномасштабної війни в Україні, а також про її вплив на наші смаки та життєві вибори. На жаль, ми продовжуємо споживати їхній продукт, розповсюджувати їхню культуру та наративи. Ми маємо усвідомлювати, що в кожному із нас сидить це і саме це потрібно викорінювати свідомо. Адже ціна свободи нашої культури є дуже високою”, - зазначив співак в описі до кліпу.

Зйомки кліпу проходили в недіючому реабілітаційному центрі радянської епохи, який працював для постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Гурт “Хейтспіч” представив відео на пісню “Я помру не своєю смертю”.

Співачка Ліза Углач, яка виконує пісні під псевдонимом Структура Щастя випустила пісню “Біль від дотиків”.

Пісня є ознайомленням з персонажем, історія якого розгортатиметься в майбутньому альбомі під назвою "Вовк".
"У треці «білий кролик», так би мовити, поступово втрачає глузд через експерименти, які над ним проводять. Та все ж таки знаходить в собі сили тверезим поглядом подивитись на світ довкола та зрозуміти, що його кінець неминучий та зовсім близький", — описує композицію “Суспільне”.

Гурт “Жадан і Собаки” разом Русланом Горовим та зіркою “Ліги Сміху” Олександром “Колменом” Сердюком випустили кліп “ЗЙБ”.

Відео на пісню знімали у дворику в центрі Харкова.

Раніше сайт “Є” писав про альбом, який випустила співачка Badactress (Анна Ключка).

Цього тижня співачка випустила повну версію пісні “Недодруг”. Раніше шматочок пісні став популярним у Тік-Ток. На цю пісню зняли вже понад три тисячі відео.

Lippy&Les — це музичний дует, створений Ірою Лобанок та Лесем Якимчуком  влітку 2023 року під час музичної резиденції на Бакоті.

Цього тижня вони представили пісню "Аюдаг".


Нам хотілось зробити мрійливу пісню, яка хоча б трішки покаже слухачам та слухачкам те майбутнє, за яке ми боремось. Крим — це історія, яку ми не хочемо і не збираємось закінчувати. Ми не обриваємо свій зв'язок із півостровом, подіями та емоціями, які ми там мали і хочемо мати", - йдеться в описі до пісні
 

Варто зазначити, що цього тижня відразу два виконавця виконали україномовні версії старих хітов Тіни “Кароль.

Так, співак Oks виконав “Ніченьку”, а Олег Шумей (Shumei) заспівав “Вище хмар”.

Відео з цією піснею потрапило до популярних цього тижня в українському сегменті Youtube.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую