ye-logo.v1.2

Монатік, Віталій Козловський, Kate Soul, Chico & Qatoshi, Паліндром: підбірка нової української музики

Культура 2589
В підбірці багато пісень нових молодих виконавців
В підбірці багато пісень нових молодих виконавців. Фото: uamodna.com

Віталій Козловський оновив пісню на вірш Ліни Костенко

За останні два тижні десятки молодих українських артистів випустили нові пісні. І багато з них не відомі широкому загалу, але є релізи від популярних артистів.

Цього тижня Монатік представив пісню “Сила”, яка вже зібрала 155 тисяч переглядів на Youtube.

Співак розповідає, що пісня "Сила" має концептуальний характер та поєднує у собі елементи хіп-хопу та попмузики.

“Це пісня, що перш за все показує силу українців та веде нас до перемоги! Надає такий необхідний нині посил для кожного. Підкреслює наші життєві принципи та українську міць, яка зі сталі”, - йдеться в описі до відео.

The Curly — музикант з Києва, що створює гармонійну суміш аренбі, хіп-хоп та хаус звучання. Цього тижня The Curly випустив дебютний мініальбом “Сумнівна терапія”. До релізу увійшло 5 треків.

Одна з пісень нового альбому під назвою “Соромно” потрапила до рейтингу застосунку для розпізнавання музики Shazam.

“Трек, де ми експериментували як могли, починаючи від аранжування, яке переписували 10 разів, та приспіву, який повністю був змінений один раз точно, закінчуючи зведенням у якому доходили до дуже цікавих рішень, щоб отримати соковитий звук”, - розповів музикант про нову пісню виданню liroom.com.ua.

Київський гурт “100лиця”, який раніше відмітився треками “Вечорниці”, та “Троянди”, випустив нову пісню “Наодинці”, яка також потрапила до рейтингу Shazam в Україні.

19 березня письменниця, поетеса-шістдесятниця, класикиня української літератури Ліна Костенко святкує свій 93-й день народження. До дня народження поетеси співак Віталій Козловський перевидав пісню “Небачене побачено (2014-2023)”, в основу якої ліг вірш поетеси "Пісенька з варіаціями".

Вперше співак випустив пісню ще 2014 року під враженням від подій Революції Гідності.

“Ліна Костенко – це геній слова і жива легенда. У її рядках – душа і біль усього нашого народу, і для мене честь спробувати покласти на музику її надзвичайні рядки”, – вважає Віталій Козловський.

Він зауважив, що доповнив нову версію композиції "Небачене побачено", адже 9 років тому Ліна Костенко здивувалася, що в пісні не було головної фрази поезії: "Єдине, що від нас іще залежить – принаймні вік прожити, як належить". На думку артиста, через повномасштабне вторгнення Росії ці слова набули ще глибшого сенсу, пише 24 канал.

Дует Chico & Qatoshi, які стали відомими завдяки своїй пісні “Ластівки”, цього тижня представили композицію “Bella”.

Співачка Катерина Коваленко з Хмельницького, яка виступає під сценічним псевдонімом Kate Soul, представила нову пісню. Разом з нею співачка виклала відео на своєму каналі у Youtube. Робота отримала назву “Ворог не знає”.


Пісня про силу, яка є всередині кожної людини, яка надихає незважаючи на “знеструмлене місто, зневоднені нерви”.
“Ворог не знає, що в середині світло не вимкнеш”, - відмічає в тексті своєї пісні Катерина Коваленко.

Співачка вважає, наразі головне, що в українців є ціль - звільнити свою країну. В описі до відео співачка написала, що це пісня, меседж якої близький кожному українцю.

"Вирости" - перший сингл з майбутнього міні-альбому проєкту Паліндром (Степан Бурбан).

 "У багатьох є пісні про маму. У мене це вже не перша, але, як на мене, ця пісня досить світла поміж інших. Дякую всім причетним до її створення”, - написав співак в описі до відео.

Крім того, він порекомендував після прослуховування обійняти своїх мам, якщо є змога, “можна і вербально, навіть по телефону".

В серпні гурт Karta Svitu презентував пісню про Пса Патрона, яка стала хітом у мережі.

Нова композиція гурту «Немов птахи» присвячена всім українцям, які були змушені покинути рідні місця та домівки. А також шукають долі за кордоном і мріють про повернення додому.

«Пісня «Немов птахи» схожа на короткометражний фільм. Тут за три хвилини викладений не просто сюжет про двох людей, які випадково зустрілись в підземці американського міста Вашингтон. А це історія багатьох українців, які за останній рік, наче пташки, мріють про повернення у рідні краї, на рідну землю», - відмічає Іван Марунич, фронтмен гурту Karta Svitu.

У березні харківській рок-гурт “Папа Карло” випустили кліп на спільну роботу с фронтменом та засновником гурту “Тінь Сонця” Сергієм Василюком.

У відеороботі на пісню “Колискова” використовуються кадри зі зруйнованими будівлями та понівеченою технікою. Сама ж пісня присвячена військовим, які "стоять на обрії світла і собою закривають від навали". А в самій пісні відмічається, що для військових “зараз зовсім інші колискові”.

Київський музичний проєкт Kava Tsikava презентував пісню про аб'юзивні стосунки.



"Пісня «Трамваї» була написана у 2021-му році, як символ прощання з токсичними відносинами. Для цієї пісні настав час саме зараз, коли на національному рівні ми намагаємось позбутися такого формату відносин", - йдеться в описі до відео.

Співачка K.E.D.R.O.V.A (Женя Кедрова) презентувала свій новий сингл Vsesvit. Це її друга композиція.

У минулому дівчина була топмоделлю, брала участь у Тижнях моди в Лондоні, Нью-Йорку, Мілані, Парижі, Токіо, співпрацювала з DIOR, John Galliano та іншими світовими брендами. Довгий час вона мешкала в Японії, а після повернення до України змінила подіум на музичну індустрію. Спершу працювала ведучою ранкового шоу на радіо Europa Plus, а потім вирішила створювати власну музику.

Як пише видання marieclaire.ua, Vsesvit — це тендітна й навіть інтимна лірика першого весняного кохання, створена у співпраці з Юрієм Хусточкою (“Океан Ельзи”, Esthetic Education).

“В музиці недостатньо бути топмоделлю — потрібно бути унікальною музичною одиницею. Мій Vsesvit — історія кохання, в якій жінка хоче бути тендітною дівчинкою й власним всесвітом для коханого. Кожна жінка хоче бути щасливою в коханні, але й водночас незалежною. Кохаймо та не боїмося починати все спочатку” , - коментує K.E.D.R.O.V.A .

Нова пісня гурту The Fakers присвячений подвигам полку «Азов» та був написаний після теракту в Оленівці.



Як пише storyboom.com.ua ця пісня - протест та символ того, що наша боротьба обов’язково закінчиться перемогою.
Для візуального ряду використані світлини Дмитра Козацького (позивний "Орест"), бійця полку Азов, котрий був захисником Маріуполя, а перед полоном виклав фото з Азовсталі у загальний доступ.

Наразі “The Fakers”, як і більшість артистів жанру планують спрямувати свою діяльність у написання пісень саме патріотичного і антивоєнного характеру.

Українська співачка badactress випустила дебютний мініальбом villain era, який розповідає про момент у житті, коли людина починає жити «для себе».
Villain Era — «лиходійська ера», термін в англійській мові, який став популярним минулого року, зокрема в TikTok відповідний хештег набрав уже 164 мільйони переглядів. Він означає переломний період життя, коли людина вирішує перестати бути «зручною і доброю» для інших і ставить власне «Я» на передній план. Власне про цей етап переходу розповідає badactress. EP наповнений паралелями з творів Льюїса Керрола, Ганса Крістіана Андерсена та Клайва Стейплза Льюїса. Співачка зазначає, що реальний світ не такий вже і «світлий»:

«Білосніжка отруєна,
Попелюшка закрита у пітьмі,
Казка стане реальною,
Якщо світ не потоне у багні,
Безголоса Русалонька
Не розбудить красуню з її сну.
Як була б я казкаркою,
Всі герої готували би труну».


Мініальбом розповідає і про ненависть до всього фальшивого, що можна почути у пісні «Цирк», де співачка іронізує над тим, що «маски є для всіх», однак за сюжетом треку ці маски можуть прилипнути до шкіри людини, пише “Слух медіа”.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую