ye-logo.v1.2

Леся Нікітюк, Сашко Положинський, Kazka, NK, Світлана Лобода, Сергій Бабкін: підбірка нової української музики

Культура 3473
Нова музична підбірка цього тижня
Нова музична підбірка цього тижня. Фото: media.acc.cv.ua

Серед популярних пісень цього тижня є нова робота Лесі Нікітюк.

Цього тижня відразу кілька артистів, які раніше співали пісні російською, випустили нові композиції українською мовою.

Зокрема, 24-го березня співачка Світлана Лобода представила новий альбом "MADE in U", натхненний її переживаннями та особистими емоціями.

До альбому увійшли 14 композицій, більшість з яких ліричні. В піснях, написаних українською, Лобода розказала про нелегку долю нашого народу і його переживання.

"Увесь цей рік я наче знову вчилася жити, любити, слухати музику, шукати в ній те, що найбільш співзвучне мені сьогоднішній. Я хотіла максимально відірватися від минулого та спробувати знайти точку опору в крихкому сьогоденні. Я назвала альбом "MADE in U", щоб ще раз підкреслити, як для кожного з нас важливе коріння, і без нього ми ніколи не зможемо здобути крила", - розказала Світлана Лобода, пише tabloid.pravda.com.ua.


До альбому увійшли такі україномовні композиції, як "По-Українськи", "Градус 100", "Мамо" та пісня Миколи Леонтовича "Щедрик".

Зараз пісня "Градус 100" увійшла до рейтингу Youtube щодо популярних музичних відео цього тижня.

Відома телеведуча хмельничанка Леся Нікітюк разом зі співаком Олександром Тесленко випустили пісню “До речі”.

Для обкладинки пісні "До речі" Нікітюк позувала у чоловічій сорочці, а сам Тесленко був із голим торсом. У новому треці йдеться про кохання та почуття між двома закоханими.

Пісня також потрапила до рейтингу Youtube щодо популярних музичних відео цього тижня.

Також у трендах опинилася нова пісня NK (Настя Каменських) - “Душа”.

Відеокліп знятий в українському етнічному стилі, а у самій пісні оспівують сильну й вольову душу українського народу.
“Сьогодні більшість українців відчули особливий потяг до вивчення свого коріння, бажання пізнати українську культуру глибше та дослідити насліддя попередніх поколінь”, — коментує співачка, пише vikna.tv.

Відео на пісню вже переглянули понад 250 тисяч разів.

Гурт “Kazka” представив пісню “Без кохання”.

“Війна навчила нас не відкладати почуття на завтра. Цінувати кожну мить, любити, шукати справу мрії, створювати родини, простір навколо себе, нове життя. Ми більше не будуємо химерних планів, не витрачаємо час на непотрібних людей, не пливемо за течією. Адже життя одне! І воно, як ніколи, пульсує в наших жилах.

Сьогодні ми презентуємо непересічну пісню. Першу майже за рік. Нову за відчуттями та рівнем відвертості з вами. БЕЗ КОХАННЯ створювалась в найскладніший час. Під звуки сирен та гуркіт думок. В реальності, де кохання надихає проживати найскладніші моменти, лікує серця та веде нас до мрії. Адже ми точно знаємо, заради чого це все.
Будемо жити. Будемо любити. Співати, щоб чули свої!”, - йдеться в описі до відео.

Музиканти Олександр Положинський та Віктор Верба випустили спільний трек «Загубив душу».

«Я був у Луцьку у справах, ми викроїли пару годин на зйомку і зробили, що змогли, за той час, який мали. І так, нас не пустили у велике бомбосховище, бо сказали, що там зараз знімати не можна. Дивно. Але я запам‘ятав. Хороша пісня нам вдалася. Що скажете?» – написав на своїй фейсбук-сторінці військовослужбовець, ексфронтмен гурту «Тартак» Олександр Положинський.

У своїх соцмережах Віктор Верба розповів про реакцію доньки на нову спільну композицію музикантів.

«Кажуть, зараз музики хорошої небагато... Та існує музика, яка незалежно від стилю передає душу. Саме такою є наша спільна пісня з Олександром Положинським. Доки ми її робили, моя доця слухала цю пісню десятки разів, та казала: «співає тато і дядя», – написав фронтмен гурту «Мотанка», пише kultura.rayon.in.ua.

Також чверть мільйона переглядів зібрала нова робота співачки Віри Брежнєвої, яка відновила творчість під новим псевдонімом Vera.

До цього вона випустила спільний трек з Тетяною Решетняк, більш відомої як Tayanna.

Нова сольна пісня Vera називається “Такі ми люди”.

«Я дуже глибоко зазирнула в себе за минулий рік, сьогодні я відчуваю себе по-іншому і все тепер інше. Пісня та відео “Такі ми люди” є відзеркаленням цих змін. Та нагадування для усіх, хто через різні обставини міг зневіритися - суперсила всередині нас самих», - йдеться в описі до відео.

Сергій Бабкін представив перший сингл з майбутнього альбому, натхненного концертами для українських військовий. У пісні співак говорить про непробивну Україну.

Свою нову пісню “Непробивна” Бабкін присвятив захисникам України та всьому українському народу, який довів світу, що бажання бути вільним та волю до перемоги неможливо зламати.


«У моменти, коли мене охоплює лють, злість та ненависть до ворога, я мрію мати суперсилу. Лише одну, але таку, щоб можна було повернути життя всім, хто загинув у цій війні. Думки про це стали поштовхом до написання цієї пісні. Руйнівна війна зробила нас сильнішими. Ми об'єдналися, ми стали єдині. Українці - світлі, добрі, щирі, відверті люди. Подорожуючи з концертами різними містами нашої країни, я ясно відчув, що Україна непробивна. Я присвячую цю пісню кожному українцю та кожному захиснику, який боронить її від ворога. Вона сповнена любові та надії на кращі дні», — зазначив Сергій Бабкін, пише nv.ua.

Гурт MBreeze випустив новий сингл “Кожен день”.


“Пісня, написана в один із зимових блекаутів. Моєю мовою кохання є дотики і час, проведений разом. І в той час мені сильно не вистачало рідної людини поруч. Так і народилася "Кожен день", - йдеться в описі до пісні.

Як пише видання “Слух медіа”, Krechet першим з українських артистів постраждав від штучного інтелекту — музику, тексти й обкладинку до його нового мініальбому у ретровейвовій стилістиці зробила нейромережа.


“І хоч «робовейву» ще бракує душі, наймоторошніше те, що цей згенерований запис є цілком конкурентоспроможним відносно більшості сучасної української музики”, - йдеться в новині видання.

«Оскільки закоренілі поп-діви та постійні гості новорічних вогників і премій “для своїх” або виїхали з країни або здулися — маю гарну можливість дати свіжий та сучасний подих нашій поп-сцені», — заявив виконавець.

Krechet — таємничий український репер, особа та обличчя якого невідомі. Він найпродуктивніший український артист — за три роки випустив три альбоми та п’ять мініальбомів.

У назвах пісень присутні назві трендових іграшок, фільмів, персонажів.

Репер Макс Бурла (Burla) після кількох пісень про кохання випустив пісню про кохання. Його новий трек має назву “Вогнями”.

Як розповів співак, пісня про щире і не щире кохання, присутні тема війни і пріоритети в відносинах в такий складний час.

Гурт “Tember Blanche”, який виступав у фіналі національного відбору Євробачення-2023, випустив пісню “Хороший хлопець”.



“Це історія про всіх, хто стикався з осудом та нерозумінням за вибір професійної діяльності. Поезія, музика, живопис — хіба цим можна заробити на життя? Можна. Та поки ліричний герой доведе це на практиці, він почує багато зневажливих слів у свій бік”, - написали музиканти в описі до відео.

Kosmirak раніше працював таксистом та мріяв поїхати працювати у Польщі, доки його пісні не почали набирати перегляди. Його пісня “Моя мелодія”, про яку писав сайт “Є” зібрала понад 100 тисяч переглядів на Youtube.


Зараз він випустив трек “Паранойя”.

Репер Еван Колін випустив пісню “Одинокий солдат”.


“Хтось скаже граю емоціями, а хтось зрозуміє про що я… Тим, хто так і не встиг сказати «Люблю»…”, - йдеться в описі під відео.

Також варто відзначити, що у рейтинг застосунку для розпізнавання пісень Shazam потрапила композиція виконавців Фир & Tof під назвою “Живий”


Співак Макс Пташник випустив акустичну пісню “Не сьогодні”.


“Обкладинка це фото останньої дороги на Бахмут, через Хромове. На фото фактично видно останні кількасот метрів перед Бахмутом. Виконуючи функції військового кореспондента під час війни я дуже тісно працюю з військовими, часто на позиціях. І тут хлопці дивлячись смерті в вічі багато жартують, іронізують. Безумовно це механізм яким борешся з стресом, проте відчувається що все не так вже й погано. Люди які тут воюють роблять це свідомо і знають чому вони тут. От для них і про них ця пісня”, - йдеться в описі до пісні.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую