ye-logo.v1.2

Книжка, яку читають в окопах: у Хмельницькому пройшла зустріч з громадським діячем та військовослужбовцем Юрієм Гудименком

Культура 1191
У Хмельницькому відбулася зустріч з військовим та автором книги "Історії та війни"
У Хмельницькому відбулася зустріч з військовим та автором книги "Історії та війни". Фото: автора

Автор українського бестселера «Історії та війни» розповів про свій шлях на війні, історію написання книги, а також відповів на запитання хмельничан.

Про війну з гумором в історичному контексті. Автор книги «Історії та війни» молодший сержант ЗСУ Юрій Гудименко вчора, 18 жовтня, зустрівся зі студентами та вчителями Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії. До спілкування з автором також долучилися активні громадяни міста.

Юрій Гудименко сам із Запоріжжя. За день до початку повномасштабного вторгнення разом зі своїми друзями повіз у Маріуполь гуманітарний вантаж, і вже вранці наступного дня зі зброєю в руках, яку, до речі, віз із собою, та у повній амуніції став на захист суверенітету нашої держави. За кілька місяців до початку війни він підписав контракт із ТРО, а на третій день війни з Маріуполя був відправлений на Київ, звідки і почався його «шлях захисника».

Пів року тому на Харківщині чоловік отримав важке поранення, - почався довгий етап лікування та реабілітації, під час якого Юрій Гудименко почав працювати над своєю книгою.

«З самого початку я планував писати книгу «з нуля», проте скоро зрозумів, що багато речей зараз не може бути озвучено. Тому ми з видавцем вирішили укласти збірку моїх найкращих текстів з 2014 року. Частина з них потребувала перекладу українською. Тому загалом вся робота над книгою зайняла приблизно чотири місяці», - розповідає Юрій Гудименко.

У книзі переплітаються реальні історії з сьогодення та історичні події. Всі вони подані з гумором, розповідає письменник, оскільки була мета про важливі світові історичні події розповісти легко і так, щоб людям це було не скучно читати. Військовий впевнений, що життя в своєму сенсі – циклічне, і всі події вже відбувалися з людством на різних етапах. А тому якщо добре знати про щось схоже з минулого, буде легше прогнозувати своє теперішнє.

Перший наклад книги випустили у дві з половиною тисячі примірників кілька місяців тому. Зараз закінчується вже третій тираж. І є потреба друкувати книгу ще. Для українського книжкового ринку книга «Історії та війни» вважається бестселером.

За словами Юрія Гудименка, його книга без конкретного жанру. Сам він її визначає як щось середнє між підручником з історії, блогом та розповідями з війни. Але при цьому він, як діючий військовий, намагався у цих розповідях передати не стільки подієвий ряд, скількиа свої власні емоції та відчуття, які змінювалися щоразу.

«Книгу читають в окопах, проте часто я чую зауваження, що це не зовсім зручно в тих умовах. Тому невдовзі я планую розпочати роботу над створенням її аудіоверсії. Хочу начитати її сам особисто», - розповідає журналістам Юрій Гудименко.

Після вступного слова і короткої розповіді про себе, починається спілкування з авдиторією. Піднімаються питання про громадянську позицію, майбутню відбудову України після Перемоги та діяльність кожного з нас у цих процесах. По закінченню дискусії – автограф-сесія. Книгу можна було придбати на зустрічі за довільний донат. А зібрані кошти передадуть у благодійну організацію «Українська фундація «Мрія», яка займається підтримкою дітей загиблих захисників та військовополонених.

Читайте також: Аукціон з продажу протезного заводу в Хмельницькому не відбувся

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую