ye-logo.v1.2

Студент з Кам'янця-Подільського вразив Монтсеррат Кабальє

Культура 6253
Фото: Військова частина 3053 Нацгвардії України

Олександр Вознюк показав усім, як вміють співати Українці

Дідів заповіт

Кажуть, при народженні кожної дитини Бог посилає знак: ким стане ця нова людина, чим вона займатиметься в житті. Олександр Вознюк, студент четвертого курсу Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, народився в співучій родині першого жовтня, коли весь світ відзначає Міжнародний день музики. Саме це й стало отим символічним перстом долі. Сашко змалку любив співати, в школі без нього не обходилося жодного концерту. Брав участь у багатьох дитячих пісенних конкурсах, перемагав. Навіть якось вийшов у фінал «Караоке на майдані». Щоправда, як більшість молодих, віддавав перевагу естраді. Закінчив музичну школу по класу тромбона. А коли грав на «Ямасі», дідусь часто йому повторював: «Як будеш співати – будуть із тебе люди. А як тільки гратимеш – то ні».

У Сарагосу, до Монтсеррат Кабальє

Почувши про те, що велика співачка сучасності влаштовує конкурси та майстер-класи для молодих талантів, Сашко загорівся: от би поїхати в Іспанію! І він таки став одним із 992 учасників відбору. До самого конкурсу допустили 363-ох. Олександр Вознюк опинився у списку щасливців. У дорогу вирушив разом із наставником, Майєю Антонівною Печенюк. Сашко був чи не наймолодшим на цьому змаганні голосів у Сарагосі. Монтсеррат Кабальє проводить конкурси та дає безкоштовні майстер-класи відібраним нею початківцям. З України прибуло всього четверо молодих співаків, троє з них студенти музичної академії імені Чайковського. Усі учасники – студенти музичних академій, навіть солісти відомих музично-драматичних театрів, філармоній зі різних куточків світу. Олександр підготував шість арій, три з них – із опер Пуччіні «Тоска, «Дівчина Заходу», «Турандот», а також арію Неморіно із опери Доніцетті «Любовний напій», арію Ліонеля із опери Флотова «Марта», аріозо Вертера з опери Масне «Вертер». Усі ці твори – з програми консерваторії .

«Дуже приємно було працювати з концермейстерами, – розповідає Олександр. – Вразили величні зали, розкішні, з чудовою акустикою, в такому залі я вперше почув себе».
Монтсеррат уже 78 років, але вона енергійна, дуже привітна до кожного. Лірико-драматичний тенор українського хлопця сподобався їй, і Монтсеррат сказала: «Твоя доля – в твоїх руках». Це прозвучало майже, як заповіт діда. Невтомна сама, велика співачка закликає молоді таланти не лінуватися, а шліфувати свої голоси, щоб вони сяяли, як самоцвіти та діаманти.

Дні в Сарагосі пролетіли дуже швидко. У вільні години намагалися подивитися місто, його пам'ятки. Вулиці були майже безлюдні: у спеку іспанці сидять у домівках. До Кам'янця-Подільського Сашко привіз зміцнілу встократ мрію стати оперним співаком, а ще сертифікат про проходження майстер-класу, який йому вручила Монтсеррат. «Нашою участю, – каже Майя Печенюк, – ми також налагодили міжнародний зв'язок нашого університету з такою престижною інституцією як міжнародний конкурс співаків імені Монтсеррат Кабальє».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую