ye-logo.v1.2

Positiff, Jamala, Олена Тополя, Kate Soul, Лісапетний батальйон: добірка нової української музики

Культура 1469
Добірка нової української музики
Добірка нової української музики. Фото: media.acc.cv.ua

Kate Soul випустила альбом зі старими композиціями, які не були презентовані широкому загалу.

Цього тижня активно випускали нові роботи виконавці, які родом з Хмельниччини: гурт “Лісапетний батальйон”, а також співачки Kate Soul та Krylata.

До популярних музичних відео на Youtube увійшла нова пісня Максима Бородіна - “Не відпускай”.

“Не відпускай” – це не просто пісня, а ритм шаленого кохання, що об'єднує двох людей. Трек проливає світло на важливість бути поруч та підтримувати один одного навіть у найтемніші часи. Адже коли є кохання, то вам не потрібен ніхто, бо вдвох ви здатні на все”, - йдеться в описі до пісні.


За словами співака, «кохання – це промінь світла, який неможливо загасити.

Нагадаємо, що Український співак та півфіналіст «Голосу країни -12» Максим Бородін у травні випустив хіт “Якби не ти”, який зібрав 26 мільйонів переглядів на Youtube.

Також до трендових пісень на Youtube увійшла нова композиція гурту “Очі в очі” під назвою “Кине трубку”. Пісня зібрала вже понад 250 тисяч переглядів.

Гурт “Очі в очі”, який складається з двох артистів - Сергія Кузнєцова та Ольги Воробйової. У грудні вони представляли пісню “Метелики”.

Співачка Jamala презентувала пісню “Мій брате”.

“Це пісня - присвята всім братам і сестрам, яким ви не встигли сказати важливі речі”, - зазначила співачка в описі до пісні.

Співачка зазначила, що написати пісню її змусили спогади про загиблого друга.

"Чи може автор плакати над своїм твором, сидячи перед клавішними та комп'ютером, якщо він це переживає? – може!.. Так сталося зі мною знову. Рік тому, у січні, я втратила дуже близького друга, брата, але спогади про нього були настільки світлими, що якось я не могла плакати доти, поки не написала цю пісню", – розповіла артистка виданню “Таблоід”.

Українська співачка Олена Тополя, яка вирішила відмовились від псевдоніма ALYOSHA, представила нову композицію під сценічним ім'ям Olena Topolia. Разом з італійським музикантом Fabio De Vincente вона записала пісню Via dall'Inferno ("Розбити Вавилон"), яку артисти виконують італійською та українською мовами.


Пісня написана італійським музикантом і, хоч і є рефлексією Fabio De Vincente подій в його житті, резонує з подіями в Україні. Це композиція про протистояння силам зла.
"Зміст пісні дуже важливий. Він спонукає задуматися про духовні речі, які криються в душі, підсвідомості, у найкращих проявах людяності. У приспівах я метафорично противажила егоїстичні прояви, символом яких є Вавілонська вежа, іншій стороні — душі людини. Якщо ваша "башта" збудована — розбийте її, бо саме там ваша душа полонена, заплющте очі та вуха — у цьому стані безпосереднього відношення простору та часу відкриваються духовні знання", - прокоментувала пісню співачка для видання “Еспресо”.

Наталя Фаліон та гурт “Лісапетний батальйон” з села П'ятничани, що на Чемеровеччині, презентували пісню “Баби рулять”.


Сама пісня була написана давно, але на Youtube прем'єра відбулась цього тижня.
“В цей нелегкий час, коли наші чоловіки, сини, брати захищають Україну, ми, прості українські жінки, мусимо боронити наш тил. Виховувати дітей, допомагати хто чим може нашим воїнам, не втрачати сили волі, віри та надії. Тому, сьогодні, як не крути, а баби рулять”, - написала Наталя Фаліон в описі до пісні.

Виконавець Positiff презентував трек “Гаснуть ліхтарі”.


“У цьому кліпі мій ліричний герой шукає порятунок від депресивного стану та вдається до звичайних «рятівних», на його думку, розваг: вечірки, розкішні дівчата й вінтажні авто. Але тільки лишившись сам-один, він знаходить вихід і ніби перероджується.

Для мене робота над «Гаснуть ліхтарі» стала експериментом як у музичному плані, так і у візуальному. Я ніколи ще не мав такий вигляд і таке звучання. В кліпі глядачі побачать мене у двох незвичних образах у колі моїх друзів — молодих артистів, блогерів, а також моєї танцювальної команди”, - зазначив артист.

Нещодавно репер VovaZiLvova та DOVI (Андрій Вдовіченко) випустили спільний трек “А вони у руці”.

І ось цього тижня в них вийшла вже друга спільна робота. Пісня отримала назву “Падали тіні”.


“Якщо ми сьогодні прокинулись, значить нам є за що дякувати і значить наш список того, за що ми дякуємо, має бути безрозмірно більшим, ніж список того, чого нам бракує для повного щастя”, - каже VovaZiLvova.

Співачка Krylata (Анастасія Завадська), яка родом з Нетішина Хмельницької області, нещодавно брала участь у національному відборі до Євробачення-2024, але не пройшла до фіналу.


І ось співачка презентувала першу пісню у новому році. Композиція має назву “Чекай мене у Києві”.

Ще один дует - це пісня “Байдуже” від Вікторії Ніро та Саши Горового.


За словами артистів, в цій пісні вони хотіли сказати, про важливість емоцій і відчуттів до людини, яка поряд.
“Дуже важливо говорити про це частіше, не відволікатись на інших людей, а просто проживати ці відчуття. Часом трапляються ситуації, що любиш людину, а вона не поділяє ці почуття, бо живе стереотипними книжковими ілюзіями. В житті все ж набагато простіше). Ось чому і бАйдуже чи байдУже. Любити потрібно наперекір усьому та цінувати ці чисті почуття, і не варто змінювати під себе через фантазії інших людей.

"Люблю тебе дуже" — це гімн для тих, хто готовий пройти крізь будь-які труднощі заради коханої людини. Ця пісня — це не лише музика, але й емоційна подорож, яка зміцнить віру в справжнє кохання”, - йдеться в описі до пісні.

Sadsvit (Богдан Разводовський) презентував новий трек “Луги”.


Цього разу він записав пісню разом зі співачкою Do Sliz (Катерина Закревська).

Катерина Коваленко (Kate Soul) співачка з Хмельницького, яка зараз мешкає у Києві, цього тижня презентувала альбом “Find My Way Home”.

Більшість композицій є англомовними. В цілому в альбомі, який складається з семи треків, пісні, які Катерина записувала багато років тому, але які не видавались.



Катерина займається музикою з 16 років. З того часу вона співала у кількох гуртах, у різних творчих формаціях, шукала себе (від R-n-B-гурту до рок-бенду та інтернаціонального інді-колективу, який створила під час роботи у Китаї. З 2019 року займається сольною кар'єрою. У добірки увійшла одна з перших робіт співачки - пісня “Знак”, яка була написана ще у 2012 році.

Репер Міша Правильний та виконавець Libenson відреагували на скандал навколо бізнесмена Романа Грінкевича та його дівчини Соні Морозюк та створили трек “Викладач”.


Як пише “Детектор медіа”, Державне бюро розслідувань повідомило про підозру львівському бізнесмену Ігорю Гринкевичу, одному з найбільших постачальників Міністерства оборони, та членам злочинної організації. Разом вони начебто завдали збитків державі на понад 934 млн гривень. 29 грудня цього львівського бізнесмена затримали працівники ДБР під час спроби дати хабар одному з керівників Головного слідчого управління ДБР. Його син, Роман Гринкевич, також отримав підозру. Він був заручений із художницею Сонею Морозюк, що викликало в українців обурення, мовляв, Роман допоміг Соні створити ім'я та власний бренд — «вклав шалені гроші».

В день, коли Роман Грінкевич отримав підозру, Соня Морозюк заявила про розрив стосунків. На даний момент, Роман Грінкевич знаходиться у розшуку.

Співачка Sowa представила пісню “Світе”.


«Світе - це перший трек з мого нового поп-рокового альбому. Ця пісня - це перехід на новий рівень, етап та стиль музики. «Світе» про те, що ніхто немає інструкцій, як жити правильно. Кожен пише свою книгу із правилами. Хтось проживає у власних ґратах зі страхам. Хтось «купує» цей світ. Хтось віддає від себе все, що в нього є, називаючи це добром, а не самопожертвою. Хтось забирає все від інших, немаючи жодного відчуття провини.

Ми всі граємо в одну гру під назвою «життя», проходимо різні етапи, перемагаємо, а інколи програємо» - розповідає співачка.

Село Близнюків та sucilna_nevdacha.exe (Надія Печуркіна) презентували пісню “Час”.


Надія Печуркіна родом з Донецьку. Раніше записувала пісні російською мовою. Однак з 2020 року мова її творчості змінилась.

Богдан Купер записав трек “Не лікуй мене”.


Пісня про те, що не потрібно лізти до інших зі своїми порадами, якщо вас про це не просять.
“Не лікуй мене, бо може ти сам хворий”, зазначає автор, описуючи свою музику.

Рок-виконавець Vitryla презентував пісню “Свідомість”.

“Глобальні зміни нашого життя зі швидкоплинним часом. У наших реаліях все більше людей починає робити вигляд, що війни не існує. Це доволі показово, коли нічого не робиш. Наприклад: не донатиш, не поширюєш збір, не волонтериш і займаєш аполітичну позицію”, - зазначає автор.

На його думку, пісня про наше суспільство, про наші реалії.

"Історія розуміння причино-наслідкових зв'язків, усвідомлення всього дійства через зруйновану призму істинності буття. Переосмислення усіх подій нашого життя. Країна, міста, будинки – руйнація свідомості, окупація території. Зміна правил нашого приватного життя, деформація історичного терміну «Правда». Робити вигляд, що війни не існує – брехати самому собі”, - йдеться в описі до відео.

Київський рок-гурт Prymara презентував пісню “Вернутися додому”.

“Усі фото у кліпі - реальні знімки учасників гурту, взяті з сімейних архівів. Частина архівів і дитячих спогадів залишилася на окупованих територіях”, -т зазначають музиканти.

Blockbaby записав трек "Падав сніг".

"Це трек, який нагадує слухачам, що навіть у найсуворіших обставинах, коли падає сніг і все навколо стає холодним і непривітним, любов може бути тим теплом, яке розтопить серце і зігріє", - зазначається в описі до відео.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую