ye-logo.v1.2

Артем Пивоваров, Маша Єфросиніна, Лісапетний батальйон, Злата Огневич, Антитіла: нова підбірка української музики

Культура 3650
Пивоваров записав пісню з Машею Євросиніною
Пивоваров записав пісню з Машею Євросиніною. Фото: showbiz.24tv.ua

Марія Яремчук представила першу пісню за п'ять років

Українські музиканти продовжують створювати композиції на вірші поетів “Розстріляного відродження”, а також надавати друге життя хітам минулих десятиліть.

Співак Артем Пивоваров та телеведуча Маша Єфросиніна презентували спільну роботу - пісню "Люблю" на вірші Михайля Семенка.

Як повідомляється в описі до відео, зробити дует Пивоваров запропонував телеведучій під час інтерв’ю минулого року. Зрештою ідея переросла в роботу "Люблю", де Єфросиніна продекламувала "Сон" - один з двох віршів Михайля Семенка, що об’єдналися в пісні.

“У своїй творчості Михайль Семенко приділяв багато уваги урбаністичним мотивам. Чимало робіт футурист присвятив любові до міста, оспівуванню його краси у притаманній поетові манері. Ця тема простежується й у вірші "Люблю" – другій з поезій, що стали основою пісні. Автор зізнається, що любить як природу з її спокоєм та тишею, так і активне життя міста з його "бездушними криками", і для цих двох, здавалося б, протилежностей він залишить усе. У цю картину гармонійно вплітається "Сон" - одна з багатьох історій, свідком яких стало місто, що завжди спить з відкритими очима”, - йдеться в описі до пісні.

У відео "Люблю" розкриваються особисті історії Артема Пивоварова та Маші Єфросиніної.

“Головні герої поринають у спомини про дитинство, про яке нагадують старі фото та речі, подумки переносяться в ті часи, до рідного дому та теплих моментів життя. У кліпі можна побачити різні деталі, що розповідають про минуле. Наприклад, гітара як символ того, що Артем цікавився музикою з дитинства і грав навіть на гітарі без струн. Або годинник із зозулею – такий самий був у Маші вдома”, - так автори описали кліп.

Київський гурт “100лиця”, який раніше відмітився треками “Вечорниці”, та “Троянди”, випустив нову пісню “Мадам”, яка цього тижня потрапила до популярних музичних відео на Youtube в Україні.

Пісня зібрала близько 50 тисяч переглядів.

Також до музичних трендів Youtube потрапила пісня “Перекотиполе”, яку разом записали два волинських співака YAKTAK (Ярослав Карпюк) та DOVI (Андрій Вдовіченко).


“У кожного в житті був момент, коли ти розумієш, що люди, які колись були близькими, тепер не поруч. Це наштовхує на сум, але такий теплий. Важливо навчитися приймати зміни, рухатися вперед. Ми ростемо та розвиваємось, і це нормально, що люди та обставини навколо нас змінюються. Але спогади про тих, хто був поруч, завжди будуть у нашому серці і нагадуватимуть нам про наш зв'язок з минулим”, - йдеться в описі до відео.

Раніше сайт “Є” писав про іншу спільну пісню YAKTAK та DOVI під назвою “Чекає вдома”.

Український співак та півфіналіст «Голосу країни -12» Максим Бородін випустив трек «Якби не ти». Відео на пісню зібрало понад 200 тисяч переглядів та потрапило до трендових на Youtube.


Крім того, пісня потрапила до рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam. Для прикладу, у Хмельницькому в рейтингу Shazam пісня займає четверте місце.

«Якби не ти» про силу кохання тих, хто поруч. Це маніфест почуттів, які змінюють життя, додаючи йому зміст. Адже навіть у найважчі моменти нашого життя, слово «кохаю» може зцілити, подарувати віру, обезболити, та змусити захищати тих, хто його промовляє.«Моя дружина та діти є основною цінністю та потребою. Без них я слабну і мені важко назвати себе собою. З ними ж я можу хоч гори звернути. Кажуть: «Мій дім — моя фортеця», але чого він вартий без рідних людей? Я певен, що багато людей кохають, але бояться в цьому зізнатися, тому хочу нагадати про те, що поруч з коханими світ відчувається по-іншому.» - поділився співак в описі до відео.

Виконавець Watsebha (Юрій Вацеба) представив пісню No Troubles, яку співає на двох мовах - українській та англійській.


Ця пісня також потрапила до популярних музичних відео на Youtube та рейтингу Shazam.

Музичний гурт “Kolaba”, який запам’ятався піснею “Що ви пацики на моциках”, створив новий трек, який потрапив до трендів на Youtube.

Друге дихання отримав ще хіт 90-их – пісня з репертуару народної артистки України Оксани Білозір «Горобина ніч».
«Наша ціль зробити так, щоб улюблений український хіт наших батьків «Горобина ніч», зазвучав по-новому та став актуальним для сучасної молоді, – кажуть у проекті Kolaba, пише сайт “Український репортер”.


Проект Kolaba створили львів’янин Андрій Павлеса та полтавчанин Владислав Крипак – у воєнний час, 8-го квітня 2022 року, з метою підтримки морального духу ЗСУ та усіх українців. Ще одна ціль нової команди – розвиток та популяризація української музики – шляхом колаборацій з артистами у нетипових для них стилях та створення реміксів.

Раніше сайт “Є” писав про інтерпретацію народної пісні “Ой, мамо, люблю Гриця” від проєкту Kolaba.

Співачка Злата Огневич представила кліп на пісню “Янгол”, який вже зібрав сто тисяч переглядів.


Пісня присвячена всім дівчатам, жінкам, матерям та сестрам, рідні яких зараз захищають Україну. Для самої Злати Огнєвіч робота над цією піснею стала знаковою, оскільки батько співачки – військовий медик – зараз перебуває у Харкові, де рятує життя українських солдатів.

Гурт “Антитіла” випустив пісню-саундтрек до комп’ютерної гри.

«Death from Above» («Мій сокіл») відтепер, мабуть, найважча пісня по звучанню та аранжуванню в нашій дискографії. Але це дуже відповідає настрою ігрового процесу. Ми впевнені, що на всіх гравців чекає ідеальне поєднання цікавого геймплею, потужного саундтреку та доброї справи на підтримку Збройних Сил України до Перемоги», - розповідає лідер гурту Антитіла Тарас Тополя.


У відеокліпі до обох версій пісень музиканти зображають бойові дії, ситуації, з якими справді зустрічаються наші військові на передовій, але в анімованій формі.

“Вороги зображені як орки, свині та фактично нелюдські створіння, якими по суті вони є, і які дали назву новому явищу у всесвітній історії - рашизму. Ця символіка підкреслює глибокий зміст відео, де український пілот та оператор дрону, знищує ворога, який уособлює загрозу для свободи та незалежності”, - йдеться в описі пісні.

Суть гри полягає в тому, що гравець може керувати по черзі як самим оператором дрона, маневруючи цим персонажем в тилу ворога, так і безпосередньо безпілотним літальним апаратом, атакуючи ним ворожі позиції, знищуючи війська, танки та інші сили ворога.

Репер Yarmak (Олександр Ярмак) презентував трек Ragnarok.



Раґнарьок (Ragnarok — «доля богів») — у скандинавській міфології — битва наприкінці світу, яка розпочнеться, коли Геймдалль (бог, який охороняє міст Біфрест, єдиний вхід до Асгарду, що також поєднує його з підземним світом) затрубить у свій ріг. Ця битва завершить пророцтво, що визначає долю скандинавських богів: в останній битві боги зійдуться з силами зла, своїми одвічними ворогами: чудовиськами та гігантами (йотунами), а також люди проти людей та мерців.

Співак проводить паралель між скандинавським міфом з сьогоднішньою війною українців проти російського агресора.

Гурт “Фіолет” випустив пісню “Поживемо-побачимо”.


“Живи, шукай, борися, ставай ліпшою версією себе. Захищай своїх і своє. Наша нова пісня - про шлях з помилок і важких досвідів, за яким - усвідомлення власної унікальності і маленького щастя мати задля кого рухатися в завтра”, - йдеться в описі до пісні.

Після виходу «Наївного альбому» у жовтні 2022-го thekomakoma (Сергій Сіляков) цього тижня представив “Майбутній альбом”.


Як пише видання liroom.com.ua, до нового альбому ввійшло п‘ять пісень: “Зоряні дороги”, “Діти-Літаки”, “Простотак”, “Ліхтарик” та “Галактика Діви”. Усі треки об’єднані темою космосу, людського майбутнього та філософськими підтекстами.

Гурт «Лісапетний батальйон» з села П’ятничани, що на Чемеровеччині, відомий своїми веселими та жартівливими піснями, презентував цього тижня пісню “ЗСУ”, яка присвячена українським захисникам та захисницям.

“Дякую ЗСУ за кожен новий день, що я можу зустріти у вільній Україні”, - написала в описі до пісні солістка гурту Наталя Фаліон.


Цікаво, що в цій пісні Наталя Фаліон зачитає реп.

Співачка Марія Яремчук повертається після 5-річної відсутності у музичному просторі країни. Після виступу на півфіналі Євробачення-2023 року вона представила пісню “Щит і меч”.


"Цій пісні п'ять років. Вона образна та автобіографічна. Втім, ви можете ширше масштабувати смисли, закладені в цій пісні, прочитати її не як особисту історію, а як щось про час, в якому ми живемо. Адже вона про «одну любов на все життя». Це може бути як любов до себе, чи любов до своєї справи, так і любов до рідної країни”, - відмітила Марія Яремчук.

Гурт “Громадянин Топінамбур” представив трек “Кава робота”, присвячений напою, який полюбляє мільйони людей і без якого частина українців не можуть розпочати робочий день.


Alexjazz (Олексій Кириченко), засновник лейблу “Грай” випустив черговий трек трек на вірші поета “Розстріляного відродження”.

Раніше сайт “Є” писав про його пісню на вірш Михайла Семенка “Смутний”. Нова пісня виконавця має назву “Сірники”.


“За основу пісні взято вірш Михайла Драй-Хмари «Сірники». Це один із останніх віршів поета, який він написав у листі своїй дружині та доньці з концтабору ГУЛАГу на Колимі в 1937. В 1939 був розстріляний совєтською владою”, - написав автор в описі до відео.

Завершить підбірку нова пісня співачки Мія Рамарі (Соломій Міщій) під назвою “Зірки”.


“Це мрійливий інді-поп із нотками джазу та нео-соулу, неперевершеною грою на саксофоні, лагідним співом і трьома синтезаторними акордами, які повторюються протягом усієї пісні з моторошною наполегливістю”, - так описало пісню видання “Слух Медіа”.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую