ye-logo.v1.2

Надія Дорофєєва, Наталія Могилевська, Karna, Ірина Федишин, ТНМК, VovaZiLvova, Телебачення Торонто: нова добірка української музики

Культура 2375
Гордій Старух записав пісню разом з ансамблем ЗСУ
Гордій Старух записав пісню разом з ансамблем ЗСУ. Фото: Youtube

Українці виконавці продовжують українізувати пісні Тіни Кароль

Цього тижня українські музиканти активно почали презентувати нові різдвяні пісні. Також у добірці є композиції, які були презентовані до Дня Збройних Сил України.

Надія Дорофєєва (Dorofeeva) випустила пісню “Хай пишуть”, яка потрапила до трендових пісень на Youtube цього тижня.

“Афірмація проти хейту. Вмикати кожен раз, коли хтось поливає вас брудом. Джерело натхнення – реальні коментарі та новинні заголовки. Хай пишуть – продовжуйте йти своєю дорогою”, - зазначила артистка у описі до пісні.

Відео на пісню вже зібрало понад 200 тисяч переглядів.

Також до популярних музичних відео на Youtube потрапив черговий українізований кавер на пісню Тіни Кароль.

Дует SESTRA оновив пісню Тіни Кароль «Жизнь продолжается». Композиція “Життя продовжується” ще до офіційного виходу у світ, набрала мільйони прослуховувань у соцмережах.

«Ми побачили інтерв'ю, де Тіна дає згоду на переклад її пісень молодим артистам і одразу ж вирішили перекласти саме цю пісню, тому що вона надзвичайно чуттєва. Ми відчули, що зможемо це зробити найкраще. Здається, у нас вийшло», – розповіли учасниці гурту.

Нагадаємо, що раніше вийшли кілька кавер-версії пісень Тіни Кароль. Так, співак Oks виконав “Ніченьку”, Олег Шумей (Shumei) заспівав “Вище хмар”, а минулого тижня Нікіта Кісельов представив композицію “Полюси”.

Серед популярних музичних відео на Youtube цього тидня опинилась й пісня виконавця Tom Soda під назвою “Особлива”.

“Ідея цього кліпу належить моїм слухачам. Дякую за відео, які ви знімаєте та ділитесь з близькими. Більша частина з цих відео у TikTok присвячена військовим, що повертаються додому у відпустку і дарують своїм коханим найгарніші троянди. Я вирішив підтримати їх в цьому “тренді” і зробити щасливими ще двох людей, які також цього потребують”, - зазначив співак.

Минулого року Альона Омаргалієва представила пісню “Святий Миколай”, яка за рік зібрала 800 тисяч переглядів. Цього року для виконання пісні “Святий Миколай” до Омаргалієвої доєднались ще Злата Огневич, Анна Трінчер, Positiff, Demchuk, Enleo.

Артисти об'єдналися у пісні та відео, щоб подарувати святковий настрій українцям, а також нагадати, що новорічні дива дійсно існують.

«В такі непрості часи для України дуже хочеться, щоб кожен відчув радість від новорічних свят. Нехай наш «Святий Миколай» подарує усім, хто послухає цю пісню та подивиться відеороботу, гарний настрій, позитивні емоції та віру у щасливе майбутнє. Я вдячна усім, хто доєднався до створення маленького дива, адже разом ми можемо творити чудеса», - зазначила Альона Омаргалієва.

Рок-гурт Karna представив пісню “Прошу пана до смереки”. Відео на пісню вже зібрало майже сто тисяч переглядів.

У кліпі можна побачити, як містичні українські воїни ліквідовують російських військових: орка в ушанці, беззубого асвабадітєля, червоного партизана та росіянина з бензопилою.

Відео знімали у Національному природному парку «Гуцульщина», що на Косівщині. Гурт жартома зазначає у титрах, що при зйомках відео жодна смерека не постраждала, пише видання galka.if.ua.

Ще одна композиція з музичних трендів тижня - нова пісня Ірини Федишин “Замерзла вишня”.

Співачка зібрала понад 50 тисяч переглядів під відео.

До українського рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam потрапила пісня “Меркурій” від нового гурту “Східзахід”.

Це лише друга композиція виконавців.

“Нехай зірки для кожного з нас складуться якнайкраще”, - зазначили виконавці в описі під відео.

Українська інкогніто-співачка Klavdia Petrivna випустила новий мініальбом "Зима". До нього увійшли чотири пісні: "Тишина", "Дочка самурая", "Зима (Я буду одна)" та "Грудень".

“Альбом створено для того, щоб всі мої слухачі розважились та зарядились новорічною атмосферою”, – наголосила виконавиця, пише радіо “Максимум”.

Напередодні Різдва співачка Roxolana випустила музичний альбом «Настрій: колядувати».

У запису альбому взяли участь Monatik, Volodymyr Dantes, Пилип Коляденко, KAZKA, Марія Квітка. Всі ці артисти разом записали пісню “Ой, чи є, чи нема”.

Гурт ТНМК представив пісню “Знайди мене”.

Фагот та Фоззі заспівали про любов в ці непрості часи, коли нам так потрібна підтримка, тепло, коли близьких немає поруч.

“Знайди мене - це трек про ту силу, котра тримає людей навіть тоді, коли вони не поруч. Саме ту силу, котра дозволяє людям відчувати любов, коли вони за тисячі кілометрів один від одного. Це трек про нашу з вами силу і віру в перемогу”, - зазначив лідер гурту Олег “Фагот” Михайлюта.

В кліпі знялись: Іван Пелих (син Ігоря Пелиха, відомого телеведучого та продюсера), військовослужбовці, які пройшли Бахмутський напрямок фронту - Ярослав Вєрьовкін (гітарист гурту ТНМК, нині солдат ЗСУ), Софія Вєрьовкіна (дочка Ярослава, також проходить службу в ЗСУ, співробітники АТ “Укрзалізниця” та прості перехожі, які проводжали своїх близьких на потяг.

До трендових пісень на Youtube та до рейтингу Shazam потрапила пісня “До зірок” від двох реперів - Білий Бо та Prblsk.

“Пісня “До зірок” наче орбіта, чи можливо просто замкнуте коло. Знову і знову ми робимо одні і ті ж помилки, знайомі емоції, що прожиті вже сотні разів. Та як знайти вихід з цієї нескінченності? Потрібно щось змінювати та робити вибір який не робив ніколи”, - написали виконавці в описі до пісні.

Наталія Могилевська презентувала пісню “Давай зустрінемо Різдво вдома”.

“Не дивуйтесь, що святковий настрій перетинається трохи ліричним куплетом. Сьогоднішнє свято має присмак величезного суму і переживань. Тому що, на жаль, я так само як і ви не можу зустріти Різдво з усією родиною. Але навіть в такий жахливий і сумний час, можна знайти в своєму серці місце для тепла, віри, любові, сімейних цінностей і теплих спогадів із дитинства”, - зазначила співачка в описі до відео.

Рок-гурт Omana цього тижня представив пісню “Знову живий”.

Музиканти зазначають, що це пісня, яка розповідає про те як важливо підтримувати один одного у важкі моменти життя.

Понад 70 тисяч переглядів зібрав кліп Поліни Дашкової “Милому”.

“Милому” - ця пісня розповідає про найсвітліші почуття, які може відчути людина - кохання. Дашкова співає про бажання кожної української дівчини знайти свого милого”, - йдеться в описі пісні

Репер VovaZiLvova та DOVI (Андрій Вдовіченко) випустили спільний трек “А вони у руці”.

“Духовно, фізично, професійно і як громадянин. У нас немає іншого шляху, окрім як вперед і вгору”, - зазначив VovaZiLvova в описі до пісні.

Гурт Stanza представила кліп на пісню “Час відважних”.

Пісня "Час відважних" є фактично переосмисленням нашого давнього треку гурту "Війна". Текст до неї був написаний спеціально до виходу книги "Час відважних" Євгена Ролдугіна - героя війни з росією, а також сина нашого гурту Олександра Ролдугіна.

“Успішний спортсмен, який добровольцем у віці 18-ти років і пішов воювати в 2014-му році. Хлопець загинув, рятуючи побратимів у вересні 2022-го року. Книга вийшла через 10 місяців після його загибелі”, - йдеться в описі до відео.


Пісня є присвятою всім героям, які боронять свободу та незалежність нашої країни.

"Бути воїном - жити вічно!..", - зазначають музиканти.

Цього тижня співачка Схожа (Настя Мунтяну) представила кліп на пісню “На чисту воду” з нового альбому “Цвіт крилець метелика”.


Відео зняте у фотостудії, не містить змін ракурсів та додаткових елементів, окрім як справжніх емоцій артистки, щоб показати себе перед глядачем оголеною, на чисту воду і розказати свою відверту історію.

«На чисту воду» - це найвідвертіша пісня в моїй творчості, якою я ділюсь. Це саморефлексія і опис почуттів під час сильного болю, який відчувається як стрімке падіння вниз. Пісня описує момент самозабуття, залежності, розгубленості, збиття усіх компасів та орієнтирів. Втрату всього, але в той же час віднайдення найважливішого - себе і любові, яка веде до світла крізь будь-яку пітьму.”, - розповіла співачка.

Пісня записана одним дублем.

Юля Юріна випустила святковий мініальбом «Пісні на Різдво». На ньому вона презентувала власну інтерпретацію традиційних українських народних пісень зимової обрядовості — колядок та щедрівок.

Як пише видання “Слух.Медіа”, артистка продовжує поєднувати фольклорний та авторський напрямки у своїй творчості.

«Ой у Києві та на камені» та «Ластівочка» були виконані а капела, щоби передати автентичність традиційних пісень, тим самим вшанувати роботу фольклористів, що всіма силами зберігають нематеріальну спадщину, щоб вона дійшли до нас. «Грай море» та «Щедрий вечор» — це авторське переосмислення виконавиці, яке надає композиціям насиченого та динамічного звучання.

Раніше сайт “Є” ye.ua” писав про альбом співачки під назвою “Рефлексія”.

Гурт “Флайза” представив пісню “Дерева”.

Пісня «Дерева» гурту Флайза має метафоричний зміст. У ній порівнюються люди та дерева, які насправді мають багато чого спільного та схожого. І у нас, і у них є своє коріння. І дерева, і люди потребують води. А ще ми здатні світитись та зігрівати. Прислухайтесь до тексту і ви збагнете, про що йдеться.

“У такі надзвичайно складні для усіх нас часи ми маємо немислимі втрати як серед людей, так і серед природних ресурсів. За даними Рахункової палати України, станом на кінець 2022 року в державі вже постраждало понад 3 млн га лісів. Екологи вважають, що для відновлення пошкоджених лісів потрібно буде не менше 20 років. Рани, які російська армія завдає лісам, степам, водоймам, флорі та фауні України, залишаться на десятиліття, а спадок війни нестиме загрозу й після того, як гармати стихнуть.

Бережіть природу та один одного”, - зазначають артисти.

Виконавець “Ницо Потворно” спільно з проектом “Телебачення Торонто” представив кліп на пісню “FPV летит, русаків бомбить”.

Цим треком артисти нагадують українцям, що армії потрібна допомога. Що для того, як побачити відео знищення дроном російської техніки, цей дрон потрібно купити. А значить, українці не повинні забувати про війну та мають активніше долучатись до зборів на потреби військових, зокрема, на придбання fpv-дронів.

Київський гурт Secret Avenue випустив кліп на трек “Пісня про тебе”, підсумовуючи рік після свого повернення на сцену. У пісні фронтмен гурту Антон Прібиткін розповідає власну історію аб'юзивних стосунків в парі, пише видання Лірум.

Secret Avenue — український нью-вейв гурт, який був створений у Києві в 2012 році. За час свого існування, колектив випустив чотири мініальбоми: Sirens (2014), Happiness (2014), Worries (2015) і Never/Forever (2019). Наразі Secret Avenue є сольним проєктом Антона Прібиткіна, який самостійно пише, записує та продюсує свої пісні.

Олександрійський постпанк-рок гурт “Фангус Фрог” представив другий альбом.

"Бовдур" — це альбом про важливість оптимізму у важкі часи, особливо коли потрапляєш у важкі та часом абсурдні ситуації.

У добірку увійшла пісня “200 днів”.

Гурт “De-Ne-De” представив трек про почуття “Тук-Тук”.

“Усіх вітаємо з прийдешніми святами, бажаємо міцного здоров'я та мирного неба над головою.
Усім хто боронить нашу країну, швидкого повернення додому”, - зазначили музиканти.

Співачка Navka випустила кліп на пісню “Дівча зі сталі”.

Як зазначає співачка, відеокліп покликаний підтримати жінок, яких війна розлучила з їх коханими. Такі жінки часто зовні виглядають сильними, але вони все одно потребують захисту і моральної підтримки.

Разом зі співачкою у відео знімався Герой України Олександр Коваленко (позивний Хук).

Рідне місто військового зараз в окупації, а дружина з донькою перебувають за кордоном, поки Олександр щодня ризикує життям, аби зупинити ворога.

SPOKUSY — це проєкт відомого в українській неформальній тусовці Ігора Черепанова, фронтмена метал-гурту ANGIAZMA, організатора численних столичних рок-вечірок та арт-директора декількох клубів та Алекса Дарієна — вокаліста багатьох українських гуртів.

Кліп "Дивно-самотній" - це симуляція побачення в умовах відносної безпеки та спокою.



“Двоє молодих людей легко відкриваються одне одному, вільно дивуються новим емоціям та зовсім незважають на оточуючий світ. Ніхто не знає чи будуть вони разом, чи це буде їх єдина зустріч, але шаурма така смачна і цигарки так надихають...

Київ запрошує в не зовсім туристичні місця, споруди з утопічного минулого похмуро спостерігають за бешкетниками, бібліотека Вернадського ховає таємниці минулого, а Київський Іподром залучає до майбутнього, наповненого ризиками”, - так музиканти описали свій кліп.

Олександр Тесленко цього тижня представив романтичну пісню “Стріляй”.

Співачка Grosu (Аліна Гросу) презентує авторський трек про кохання “П'яний світанок”. Текст цього синглу можна трактувати по різному, але в ньому кожен знайде себе. Це історія про те, як близька людина віддаляється і поступово перетворюється в знайомого. Артистка заклала в композицію історію зі свого життя.

Металкор-гурт Sick Solution об'єднались з Grayshapes і записали потужну композицію “Білий шум”.


Молодий український реп-виконавець KUTOVYI записав пісню “Маніфест”, в якій висказується щодо трендів в Українській музикі.

“Останній рік - це просто нереальний спалах активності молодих артистів. Але і такий же спалах тупої пластикової музики, яка зроблена чисто заради інфо-приводу аби віруситись і збирати лайки. Так, в мене останній рік дуже сильно пригорає від того, що просто купа дуже крутої творчості збирає максиму 3-5К прослуховувань. А десятки однитипних копірок руснявого кал'ян-репу розривають Тік-Ток і всі так пруться, наче ніколи раніше такого не чули.

Трек “Маніфест” він саме про це.

Про надію, що самобутніх, цікавих і неформатних артистів ставатиме все більше. І рано чи пізно вся пластикова і однотипна музика відійде на другий план і тупо не буде нікому цікавою. Так, це утопічно і це мій максималізм. Це емоція і меседж, який я хочу донести”, - зазначив виконавець.

Раніше сайт “Є” ye.ua” писав про його пісню “Запали”.

Роман Бахарев з гурту Bah.roma записав трек на вірш Сергія Жадана.

Пісня називається “Про теплий дух нічних обійсть”.


До Дня Збройних сил України соліст Ансамблю ЗСУ, кримчанин Ісмаїл Курт-Умер разом з українським мультиінструменталістом Гордієм Старухом презентували кліп "Не біда" — сучасну козацьку пісню, пише “Суспільне. Крим”.


"Цю пісню написав мій приятель Гордій Старух. Наскільки я знаю, він надихнувся старовинними козацькими піснями і на основі них він написав цю пісню. Я б назвав це сучасною козацькою піснею. Вона про Україну, про наш народ, про те, що ми завжди готові були боронити свою землю волю й про те, що б де ми не були, ми завжди знайдемо дорогу додому. Моя основна робота — це через творчість підтримувати військових, в першу чергу, і загалом народ України", — розповів Ісмаїл Курт-Умер.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую