ye-logo.v1.2

Артем Пивоваров, Ziferblat, Yaktak, Аліна Гросу, EL Кравчук, Dj Tapolsky: нова добірка української музики

Культура 1387
Пивоваров зробив перше відео з новим проєктом «The Вуса»
Пивоваров зробив перше відео з новим проєктом «The Вуса». Фото: life.fakty.com.ua

У межах авторського культурного проєкту «Твої вірші, мої ноти» Артем Пивоваров створив гурт «The Вуса».

Фіналісти українського національного відбору до Євробачення продовжують презентувати нові композиції. Крім того, залишається популярним й створювати композиції на відомі вірші українських ліриків.

Перше місце серед популярних музичних відео цього тижня зайняла пісня “О Панно”, створена в рамках нового проєкту Артема Пивоварова.

У межах авторського культурного проєкту «Твої вірші, мої ноти» Артем Пивоваров створив гурт «The Вуса».

«О, Панно!» за віршем Павла Тичини стала першою роботою у виконанні новоствореного бенду, до складу якого увійшли “Леви на джипі”, Олексій Дурнєв та Марк Куцевалов.

Візуалізація «О, Панно!» – своєрідний короткометражний фільм, який кожен може трактувати по-своєму.

“Останнім часом я створював багато серйозної музики і цього разу вирішив піти іншим шляхом. Працюючи над створенням пісні, я одразу розумів, що кліп має бути у стилістиці часів зародження «вусатого фанку», з яскравими персонажами та гумористичним підходом. На мою думку, нам це зараз потрібно, бо у всьому має бути баланс, а гумор – це те, що завжди допомагає нам не падати духом. Важливо, що дана колаборація – це не тільки гарна музична історія з позитивним вайбом, а й можливість допомогти нашим військовим, адже первинно всі наші сили спрямовані на підтримку воїнів, що захищають нашу країну”, - зазначив співак.

На даний момент, відео на цю пісню зібрало майже 900 тисяч переглядів.

Співачка Grosu (Аліна Гросу) представила трек “Туман”, який також потрапив до трендових музичних відео цього тижня.

“Хочу цей трек подарувати всім закоханим чоловікам та жінкам нашої країни. Ця пісня символізує кохання, тепер і моє також. Хочу, щоб вона асоціювалась в першу чергу з щастям, весіллям та з найпрекраснішим почуттям у світі - коханням”, - зазначила співачка.

Вперше пісня “Туман” прозвучала саме на весіллі:

“До мене звернулась пара, які є прихильниками моєї творчості. Іх романтичний настрій настільки перекликався з цією піснею, яка довго чекала свого часу, що я зрозуміла настав час випускати трек саме зараз”, - розповіла співачка.

Новий трек записав виконавець Watsebha (Юрій Вацеба), який виконує пісні англійською та українською мовами. Трек називається Sun.

Відео на пісню зібрало вже понад 270 тисяч переглядів. Крім того, трек потрапив до популярних музичних відео в українському сегменті Youtube.

Також ця пісня зараз займає 11-е місце в українському рейтингу застосунку для розпізнавання пісень Shazam.

Ще у рейтингу Shazam опинився новий трек хіп-хоп виконавця Paashee. Пісня зазивається “Краля”.

Paashee про себе розповідає, що першим почав робити українською мовою трек в стилі фонк. Це такий піджанр хіп-хопу і трепу, натхненний мемфіс-репом 1990-х років.

Фіналісти національного відбору до Євробачення-2024 гурт Ziferblat представив пісню “Літаки”.

У кліпі, який зняв режисер Ілля Дуцик, кілька десятків українських танцівників розігрують хореографічний перформанс, який метафорично зображує наше сьогодення.

"Це пісня про майбутні мирні часи, які, можливо, настануть. Про тих, хто колись дивитиметься на чисте безпечне небо і навіть не уявлятиме, що буває якось інакше. Коли перечитую текст, уявляю такий собі магічний телефон, який дозволить сьогодні поспілкуватись з утопічним майбутнім. Увесь світ такий самий, а чорнять його тільки деталі”, - розповідає соліст гурту Даниїл Лещинський, пише vogue.ua.

Ще один фіналіст національного відбору до Євробачення Yaktak презентував пісню “10 поверхів”.

Пісня про закоханого, який співає серенаду на гітарі під балконом коханої.

Монатік в бомбосховищі зняв мистецький приквел до свого четвертого сольного альбому “Вічно танцююча людина” під назвою “Отже…Привіт”.

“У відеороботі Monatik з'являється перед глядачами в бомбосховищі місцевого театру, де він зачитав вірш. Саме тут, в перервах між виставами, концертами та щоденними справами, через повітряну тривогу оживає, на жаль, вже таке звичне життя для українців. Не дивлячись на постійні обстріли та ракетні атаки з боку росії, культурне життя в Україні продовжує жити та розквітати, а мистецтво живе всупереч тому, що його хотіли зламати.

Основна ідея нового етапу у творчості артиста - це розвиток музичного та танцювального мистецтва всупереч всьому, що відбувається навколо, об'єднуючись з однодумцями, створюючи власне ком'юніті людей, з якими вам на даному етапі йти одним шляхом”, - йдеться в описі до пісні.

Одеський рок-гурт Epolets представили новий альбом “Темна вода”, який складається з 15-ти треків.

У добірку потрапила їх пісня “Серце”.

DIBROVA – співак, музикант-мультиінструменталіст, композитор, фіналіст конкурсу „Хіт-конвеєр“ та саундпродюсер, що відомий своєю роботою з багатьма топовими українськими зірками, такими як Тамерлан і Альона, Злата Огнєвіч, Bryats Band, Олександр Положинський, та інші.

Цього тижня він представив пісню “Моя дівчинка”.

"Розлука чи не найбільше з випробувань для кохання. Хочеться, щоб кожна розлука завжди закінчувалася зустріччю та поверненням до своїх коханих. Тільки в наших руках збереження стосунків теплими, щирими та щасливими. Частіше дивіться в очі один одному та говоріть про свої почуття один одному!", - зазначає співак.

Лідер гурту ВВ Олег Скрипка презентував пісню "Номад".

"Номад" – емоційний військовий епос, який розкаже вам історію героя-мандрівника, що мріє повернутися до дому, до себе. Однак, це не лише візуалізація музичного твору – це спроба осягнення внутрішнього світу героя та його нелегкий та непередбачуваний шлях, що, напевно, долає сьогодні кожен із нас.

«Номад» – це алегорична подорож у світ українських міфів у контексті сучасних реалій. Ми відчуваєм, що кожен глядач знайде у цьому творі щось особливе, персональне і захоплююче.

Мандрівник-герой, що прокладає свій тернистий шлях та зустрічається у битві із могутнім ворогом, перемагає лютого східного змія засобом магічної підтримки Матері - Землі, Коханої - Дружини, любові у всіх її проявах, створюючи неповторний та вражаючий наратив перемоги", йдеться в описі до відео.

В коротку перерву між ротацією на Донбас Dj Tapolsky випустив новий трек “Де сходить сонце?”.

“Зі мною все ок, був на Донбасі, зараз на навчаннях, за тиждень знов на Донбас. Ловіть мій новий трек”, - зазначив музикант.

Анатолій Тапольський є одним з найвідоміших діджеїв України. Музикант на початку повномасштабної війни пішов на фронт захищати Україну від російських окупантів. Ще в 2022 році отримав поранення.

Три українських репера Міша Правильний, Libenson, Гоня записали трек “Збережи”.

В пісні музиканти рефлексують свої думки про сьогодення.

У кліпі зібрані кадри з двох успішних сольників Гоні у Львові та Києві, де Міша також виступав зі своїм репом.

Гурт Mnishek представив трек “Пісня Мавки”.

З приходом весни хочемо презентувати вам наш новий трек «Пісня Мавки». У ньому ми спробували відобразити альтернативний варіант розвитку подій «Лісової пісні», де б Мавка не пішла проти своєї природи, встояла перед людським коханням і залишилася вільною Душею лісу. У пісні відображено її емоційний стан у момент прощання з Лукашем, переживання втрати. Така зміна подій прогнозує інший фінал історії, хоча поки що невідомо, яким саме він буде. Інколи нам необхідно зробити важкий крок, що гарантовано завдасть болю, та наважившись на нього, ми відкриваємо для себе нові шляхи, адже внутрішнє зростання, на жаль або на щастя, можливе тільки через проживання кризи”, - зазначили музиканти.

Пилип Дьяченко зі Слов'янська випускає музику під псевдонімом Typeled.

Раніше сайт “Є” ye.ua писав про його альбом “Паперові міста”.

Цього тижня музикант представив пісню “Вічність в кілометрах”.

Гурт 2Tone, а також романтичний співак Тоні Браско записали спільну пісню.

Композиція називається “В обіймах”.

Електронної продюсерка YUVI (Уляна Автенюк) цього тижня представила нову композицію “Пробач”.

Уляна Автенюк каже, що цей другий сингл з її майбутнього альбому є результатом півторамісячних особистісних роздумів щодо власної агресивності та шляхів її вираження.


«Пісня пропонує слухачам шлях від болю, сліз та печалі до вивільнення агресії та негативних емоцій, й завершується музичним звільненням», — доповнює вона, пише Люк.Медіа.

Львівський виконавець Zbaraski представив весняну композицію Dobre.

“Ходіть зі мною на прогулянку!”, - написав музикант в описі до пісні.

До українського рейтингу Shazam потрапила нова версія пісні EL Кравчук “Голлівуд”.

“У 2008 році EL Кравчук презентував один зі своїх головних хітів — пісню «Голлівуд». Тоді через засилля російської мови в Україні артисту разом з композитором Майклом Некрасовим довелося перекласти «Голлівуд» з української, щоб потрапити до етерів радіостанцій і телебачення.

Сьогодні EL Кравчук представляє українцям талановито переосмислений поетом-піснярем Борисом Гриньовим «Голлівуд», у якому вже не «Голлівуд не для нас», а «Голлівуд зараз наш», оскільки військові та цивільні, щодня виборюючи існування України, живуть у справжньому бойовику”, - йдеться в описі до пісні.

Івано-франківський гурт Zlypni представив дебютний альбом «Ґрунт».

«Ґрунт» – це збірка саунду, котру писали понад рік, де кожен з восьми треків трактує певний поведінковий патерн людини в соціумі. Гіпнотичний вокал, елементи речитативу, суміш електронного саунду з інструментальною різноманітністю та абстрактні тексти об'єднані думкою про людину, як основу всього живого, пише видання rap.ua.


У добірку увійшла пісня “Глузд”.

Гурт Arkha представив пісню “Не чую”.


“Не чую” - це історія про внутрішню трансформацію людини, якій, попри обламані крила, вдається віднайти хоробрість, щоб продовжувати йти за власним покликанням. Для того, щоб віднайти себе, іноді варто себе втратити.
Закликаємо кожного і кожну бути маяками для себе та світити навіть у найтемніші часи, коли всі шляхи заплутані”, - йдеться в описі пісні.


Молодий український реп-виконавець KUTOVYI представив пісню “Накрутив”.


"Весь мій 2023 пройшов поряд зі словом «накрут». «Ти себе накручуєш», «Не накручуй себе», «Оце ти себе вже накрутив», — здається я чув це ледь не кожні два дні", — прокоментував пісню співак в своєму Instagram.

Мія Рамарі спільно з Настею Гонцул видала пісню "Мій кіт і я", вона у жартівливій формі розповідає про втечу від буденності та безтурботність, пише "Українське радіо".

Ще одну весняну теплу пісню презентував дует Женя і Катя.

Композиція називається “Якщо пообіцяєш мені”.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую