ye-logo.v1.2

Настя Каменських, Lama, ТНМК й не тільки: нова підбірка української музики

Культура 2522
Українські виконавці та виконавиці продовжують випускати нові пісні та кліпи
Українські виконавці та виконавиці продовжують випускати нові пісні та кліпи. Фото: колаж Олександра Нікітіна

Крім того, українські музиканти активно оновлювали старі композиції

Протягом тижня українські виконавці активно кооперувались між собою та створювали нові пісні.

Цього тижня мовник оголосив довгий список учасників національного відбору на Євробачення-2024. До лонглисту потрапила й співачка Skyller (Валерія Кудрявець). Крім того, її нова пісня “Ліфт” потрапила до трендових музичних відео в українському сегменті Youtube.

Композицію вона записала разом з Нікітою Кисельовим.

«Ліфт» — це історія кохання, яка розпочалася у звичайному ліфті багатоповерхівки.

Це сповідь про народження почуттів, про пристрасні мрії та щирі зізнання. Якщо ви не знаєте, як сказати коханій людині «Я люблю тебе», просто увімкніть цю пісню, яка наповнена інтимною лірикою та чуттєвістю.

Також до популярних музичних відео на Youtube увійшла пісня “Покохай мене”.


Це теж спільна робота. Пісню записали дует Chico & Qatoshi та київський гурт 100лиця.

До всеукраїнського рейтингу застосунку для розпізнавання пісень цього тижня потрапила пісня співачки Kola (Анастасія Прудіус) під назвою “Бути простим”.

“Зірка в небі” - нова пісня від NK (Настя Каменських).

“Трек про кохання, яке хочеться сховати від усього світу. З кожного прослуховування буде спрямовано донат на допомогу українським дітям”, - ось такий опис залишила співачка під відео.

Як пише видання Музвар, пісню було написано сумісно з легендарними іспанськими музикантами з гурту Funambulista Дієго Кантеро і Тато Латторе. Ідея треку народилась після того, як Настя Каменських разом з Дієго Кантеро виступила в Мадриді на благодійному концерті присвяченому Україні. Пісня побачила світ одразу у двох версіях: українською «Зірка в небі» та іспанською “Mama Alma”.

У вісімнадцятому випуску youtube-шоу Жені Яновича «20:23» гостям Сергію Жадану та Христині Соловій було жартівливо запропоновано обрати тексти пісень для потенційного спільного альбому.

В результаті ці заготовки використав сам Янович, який разом із гуртом «Дно» та Сашею Ганапольською із Tember Blanche зписав альбом “ФОП “Кохання”.

Варто зазначити, що всі композиції дуже короткі. Тож у підбірку увійшла найдовша з альбом - пісня “Я за”.

Рок-гурт “Діти інженерів” презентував трек “Збір”.

Пісня присвячена важливості приєднуватися до зборів на підтримку збройних сил України. А також тому, що для збільшення донатів та придбання потрібних для військових речей, організаторам зборів доводиться креативити.

Гурт Molodi представив нову версію пісні “Скарб”, яку записав разом з Michelle Andrade.

Пісня “Скарб” - це рімейк нашої пісні. Ми помітили реакцію на неї і зрозуміли, що нове звучання та новий текст будуть цікавими нашим слухачам. Отже, ми ретельніше попрацювали над лірикою, відверто виклали саме наше розуміння незалежності.

Важливо було переробити трек так, щоб він метчився з нашою теперішньою музикою. За цей рік ми більше ми працювали над своїм стилем і визначилися, яку музику ми створюємо. В нових куплетах ми розповідаємо про нашу країну як про дівчину, яка бореться з ворогом.

Щоб додати треку “жіночої душі” ми запросили до роботи над треком Michelle Andrade.

BURLA (Макс Бурла) – український реп виконавець та співак. Максим Бурла з міста Сміла, відомий авторськими піснями “Руський корабль”, “Кайдани”, “Рідна”, які сумарно вже набрали понад 60 млн. переглядів та прослуховувань в соціальних мережах.


Цього тижня він презентував пісню “Розтопи”.

Сайт “Є” ye.ua” писав, що на початку 2023 року Давід Голубенко (Golubenko) та YAKTAK (Ярослав Карпук) записали спільну пісню “Холодна весна”.

Цього тижня в них вийшов новий трек “Танцюєш сама”.

“Трек про моменти, коли наші очі та серця сфокусовані тільки на одній людині і навколишній світ стає непомітним”, - йдеться в описі до відео.

Крім того, Давід Голубенко у коментарях зазначив, що він та Yaktak родом з ми з 2000-них, але “хотіли відтворити вайб 90-тих”.

Співачка Lama підвела підсумок своїх пережитих подій за майже два роки повномасштабної війни піснею “Мій друг”. У ній виконавиця вперше поділилась потаємним, стосунками зі своїми близькими друзями. Пісня написана про тих, хто завжди є поруч з нею, нещодавно з‘явився у її житті та важку втрату, яку на жаль, принесла їй війна.

«Чому мій? Бо для мене друг це та людина з якою я, насамперед, можу звірити душу і ця композиція є прямим доказом того. Вона стане близькою для багатьох, адже справжній друг може бути далеко, але в серці поруч» - коментує свою музичну новинку Lama.

Love, Mary (Марія Поліщук) випустила роботу, що поєднує романтичний досвід співачки з електронними аранжуваннями, над якими працювали Тарас Карун (гурт Karoon), Іван Степаніщев та Кирило Роговий (гурт Molodi), пише видання “Слух.Медіа”.

«Казка про любов» — десять особистих історій про розбите серце та бутафорне відчуття закоханості, які переплітаються між собою та утворюють цілісну картинку.

«Я переслуховую всі треки щодня та розумію, наскільки багато в них вклала. Це ті історії, якими я жила роками, які формували мою особистість. Часом мені здається, що я надто відверта у текстах, але просто не можу інакше. У такий спосіб я проживаю свій біль і безмежно вдячна за це», — розповідає про створення роботи Марія.

До підбірки увійшов заглавний трек “Казка про любов”.

Гурт ТНМК презентує соціальний проєкт “Вдома” - анімаційний кліп про повернення українських біженців на батьківщину. ТНМК та фільммейкер Сашко Даниленко випускають вже третє спільне анімаційне відео - цього разу не про супергероїв або історичні постаті, а про українців, які прагнуть повернутися до власних домівок.

“Ідея цього треку з'явилась весною 2022 року, коли учасники гурту були розкидані по різних країнах і містах, але вже тоді йшлося про майбутнє повернення всіх наших вимушених біженців додому - ми грали благодійні концерти в Європі й добре розуміли, про що йдеться. Розуміли на власному досвіді.

2023 року ми почали роботу: спочатку була ідея-максимум - створити короткометражний музичний анімаційний фільм, а якому на прикладі однієї української родини показати нашу спільну мрію - повернутися та повернути своє. Ми розписали персонажів, підготували сценарій, але згодом зрозуміли, що зможемо вмістити все це в один кліп.
В травні ми обирали в чаті гурту варіанти приспіву, в одному з них йшлося про суто воєнну історію - про людей, які знову вийдуть з-за куліс, знявши шоломи. Якраз тоді наш гітарист Ярослав Верьовкін був у Бахмуті та його яскрава реакція й підказала - треба обрати саме цей варіант", - зазначив один з лідерів гурту Олександр “Фоззі” Сидоренко.

Співачка Вікторія Ніро представила пісню "Зоре моя вечірняя".

В цій пісні співачка хотіла надати сучасного звучання легендарному віршу Тараса Шевченка "Зоре моя вечірняя".

“Щоб емоційність пісні та музики пронизувала вас, переносячи в світ тихої ночі і багатих почуттів до рідної країни. Пісня доповнюється поетичними авторськими мелодією і приспівом, який написав реп-артист Шершень (Олег Козачук”, - йдеться в описі до відео.

Ця пісня, як і попередня, стосується вимушених переселенців.

“Як багато людей сумує за домом: ті, що на війні, ті, що вимушено мали залишити домівки. Як на мене саме цей вірш якнайкраще передає ті емоції і почуття, що відчувають українці”, - зазначила співачка.

Музикант з Івано-Франківська SadSvit (Богдан Развадовський) представив оновлену версію пісні “Персонажі”.

“Пісня "Персонажі" вже була відома і популярна серед прихильників виконавця, але нова ерсія виконана живим гуртом приносить їй зовсім нову енергію”, - йдеться в описі до відео.

Гурт Black Balloon було засновано 2012 року у Києві. Наразі до складу входять двоє учасників-засновників: вокалістка Аля Шандра та гітарист Олексій Бондаренко. У дискографії гурту англомовний мініальбом I Have Won (Actually Not), що вийшов у 2015 році. У 2017 році гурт почав писати музику українською.

Минулого тижня сайт “Є” ye.ua” писав, що гурт випустив першу за шість років пісню “Намалюю”, а вже цього тижня гурт презентував перший україномовний альбом.

Остання пісня альбому — «Дінь Дінь» — це колаборація із музикантом Zvarych.

Чергову дуетну пісню записали народна артистка України Катерина Бужинська та заслужений артист України Михайло Грицкан. Пісня отримала назву «Затримайся хоч на мить».


Пісня про те, як незважаючи на будь-які життєві обставини, важливо не забувати про найцінніше. Все минає, а кохання вічне.

“Пісня «Затримайся хоч на мить» показує,що кохання - це якраз те почуття, яке дає людям крила, надію. І саме під час війни кохання дає силу” - так описує прем'єру Катерина Бужинська.

Костянтин Поштар (проєкт Postman) презентував черговий альбом Still life. До альбому увійшли як україномовні так і англомовні композиції.

А у підбірці буде україномовна пісня Nazare, присвячена містечку у Португалії на березі океану.

Granat Garden – львівський рок-гурт, що з'явився в день літнього сонцестояння 2019 року. Гурт грає блюз-рок, альтернативний рок, фанк-рок і цього тижня презентував альбом.

До підбірки увійшла композиція “Де ми”.

Виконавець Pavich представив трек “Красиві фільми”.

“Цей трек спонтанно народився під час моїх подорожей Карпатами. Він про зустрічі та розставання, коли хтось знаходить свою людину, але швидко розуміє, що не зможе бути з нею. Між кимось стає відстань, між кимось – різне минуле, майбутнє, уявлення, та що завгодно. І їхня історія закінчується, так і не розпочавшись. Та все ж, часом, попри сумний фінал, ці історії бувають настільки гарними і драматичними, що можуть претендувати на цілий фільм”, - зазначив музикант.

Панк-гурт Я/Є дебютував піснею “Божена” про “шалену наречену”.

Cпівачка та блогерка Nikky Rocket презентує свій другий сингл "Не кохай" . У пісні вона звертається до всіх дівчат та жінок , та радить завжди слухати своє серце . Композиція про те , як важливо вчасно відпускати , не дивлячись особистий біль. У створенні пісні брав участь соліст та продюсер гурту ОЧІ В ОЧІ - Сергій Кузнєцов.

«Мова жестів» - авторський проєкт Ігоря Осолодько.

Як пише гурт, метою колективу є створення стильної та сучасної інді/поп-рок музики, яка зачіпала б серйозні питання стосунків, внутрішніх/ментальних проблем тощо.

«Ми прагнемо використовувати естетику поп та рок музики як обгортку, говорячи при цьому з нашою аудиторією на глибокі теми» -зазначав Ігор Осолодько.

Цього тижня гурт представив пісню “Мертве море”.

17-річний Пилип Дьяченко зі Слов'янська випускає музику під псевдонімом typeled. І цього тижня він презентував альбом “Паперові міста”.

У добірку увійшла пісня "Ліхтарі".

Музикант -інструменталісит Ігор Хоркавий, який пише музику для Палиндрома, цього тижня презентував пісню “Паліатив” в рамках сольного проєкту “Монтеск'є”.


Також цього тижня свій альбом презентував гурт Probass Hardi. Альбом отримав назву "Доброго вечора, ми з України".

До платівки увійшли 14 треків, які майже всі були написані під час повномасштабного вторгнення.

Одна з останніх композицій - трек "Будем жити", який записали разом з виконавцем VovaZiLvova.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую