ye-logo.v1.2

Воїн-письменник Михайло Цимбалюк став переможцем обласної літературної премії

Культура 861
Михайло Цимбалюк має в своєму творчому доробку 11 книг, прозових та поетичних
Михайло Цимбалюк має в своєму творчому доробку 11 книг, прозових та поетичних. Фото: km-oblrada.gov.ua

Його «Калібри любови» визнали кращою поетичною збіркою.

На Хмельниччині обрали лауреата обласної літературної премії імені Миколи Федунця за кращу поетичну збірку. Як зазначають в пресслужбі Хмельницької обласної ради, за рішенням конкурсного комітету ним став воїн-письменник Михайло Цимбалюк за збірку «Калібри любови».

Михайло Цимбалюк - письменник, журналіст, член Національної Спілки письменників України, а нині - бойовий медик. Михайло Петрович понад 30 років працював в редакціях різних періодичних видань Хмельниччини, має в своєму творчому доробку 11 книг, прозових та поетичних. Дві з них - прозова «Синдром відкладеного життя» та поетична «Калібри любови» написані під час перебування письменника в лавах ЗСУ, вийшли друком в 2023-2024 роках.

Нещодавно, під час презентації у Хмельницькій центральній публічній бібліотеці Михайло Цимбалюк розповідав, що книга містить поезію, написану під час повномасштабної війни. Також письменник додав до збірки кілька віршів із попередніх видань. За основу взяв вірш «Калібри любови», написаний минулого літа. В сюжеті МТРК «Місто», письменник розповів, що у час війни саме любов до рідної землі спонукає українців брати до рук зброю, щоб вистояти.

Додамо, що обласна літературна премія імені Миколи Федунця за кращу поетичну збірку була започаткована у 2014 році. Її присуджують за кращу поетичну збірку, яка відзначається високим художнім рівнем, яскравими мовними засобами, новизною та вирізняється оригінальністю форм і мотивів.

Читайте також: Що після пустки лишиться в душі: проєкт Катерини Москалюк про дружин загиблих військових

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую